Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

Het spel van chromosomen: Hugo Boss HUGO XY

Het spannende spel tussen de seksen heeft niet in de laatste plaats te maken met de verschillende chromosomen van man en vrouw. Hugo Boss weet dat natuurlijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat naast de vrouwengeur HUGO XX nu ook de mannengeur Hugo Boss HUGO XY verkrijgbaar is. De twee geuren kunnen gezien worden als tegengestelde polen. "Harmonie is overschat" is ook de slogan voor de parfums. Harmonie wordt overschat, tegenstellingen trekken aan. Hugo Boss HUGO XY is dan ook een typische, karakteristieke mannengeur. Enerzijds. Aan de andere kant verrast het met een goede portie frisheid en levendigheid.

Zelfs de topnoot opent de geurige azijn met groene aroma's van bergamot en peer blad, maar combineert deze op een bijna klassieke manier met ceder. De hartnoot verrast met pittige accenten. Basilicum en munt komen er vakkundig in samen. De basisnoot ten slotte verwent zich volledig met uitgesproken mannelijkheid, waarbij muskus, patchoeli en ceder worden gecombineerd.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

De boodschap van de hele compositie is dus relatief duidelijk, maar weet toch aangenaam te verbazen. Je zou ook kunnen zeggen dat ze vakkundig met clichés speelt - clichés zoals de voortdurende strijd tussen de seksen. Een knipoogje in het oog is natuurlijk een absolute aanrader.

alle klanten beoordelen positieve
Hugo Boss HUGO XY
4 of 5 sterren

5 uit 5 sterren — op basis van 1 klant adviezen

Commentaar van
geen cliché
Deze geur is een mooi mengsel van mannelijkheid en vrouwelijkheid. Voor mij is het een goed alternatief voor Jean Paul Gaultier Le Male. Hij is echter iets minder sterk.

Daphné Bugey - de aantrekkelijke neus achter Hugo Boss HUGO XY

Het is niet zonder ironie dat de man die de mannengeur Hugo Boss HUGO XY creëerde een vrouw is. Aan de andere kant is het echter alleen consequent. Wie zou beter weten wat een man aantrekkelijk maakt en wat hem aantrekkelijker maakt dan een vrouw? Dat geldt natuurlijk nog meer als Daphné Bugey een absolute meester is in haar vakgebied.

Naar verluidt heeft ze het verlangen gewekt om parfumeur te worden toen ze op twaalfjarige leeftijd haar familie meenam op een excursie naar de wereldhoofdstad van parfum, Grasse. Ze voltooide haar opleiding aan het gerenommeerde Institut Supérieur International du Parfum, de la Cosmétique et de l'Aromatique alimentaire (ISPICA) in Versailles nabij Parijs. Daarna verdiende ze haar eerste professionele sporen bij het Zwitserse parfumbedrijf Firmenich. Ze bleef er om een hele reeks van heerlijke geuren voor mannen en vrouwen te creëren.

Naast de geuren Hugo Boss HUGO XX en Hugo Boss HUGO XY zijn dat Byblos Miss Byblos Special Edition, DSquared2 She Wood Crystal Creek Wood, Issey Miyake L'Eau d'Issey Une Goutte de Nuage, Jean Paul Gaultier Scandal, Kenzo Amour Le Parfum en Penhaligon's Much Ado About The Duke.

Daphné Bugey volgt in haar werk altijd een eenvoudige filosofie. Geuren zijn voor hen als een taal die kan worden gebruikt om uit te drukken wat woorden soms niet kunnen. Ze ziet haar vak als een soort eindeloze artistieke chemie. Beide zijn ongetwijfeld ook terug te vinden in Hugo Boss HUGO XY.

De fles - hoekig en teruggebracht tot de essentie

Mannen worden over het algemeen beschouwd als ongecompliceerd, als wezens die precies weten wat ze willen en consequent hun weg gaan. Ze laten graag duidelijke randen zien en concentreren zich op wat voor hen essentieel is. En ze vinden het tastbaarder dan speels.

In dit opzicht is de fles Hugo Boss HUGO XY zeker een diep mannelijk ontwerp. Het lijkt hoekig, zelfs een beetje grof. Geen versieringen of overbodige ornamenten zijn hier tevergeefs te vinden. Tegelijkertijd straalt het echter een zekere elegantie uit. Het enorm gereduceerde design oogt uiterst stijlvol en gecultiveerd. De kap en de belettering worden gedomineerd door elegant zwart. Alleen de merknaam Hugo wordt rood gehouden en zorgt voor een effectief accent.

De Hugo Boss HUGO XY fles past perfect in de mannelijke hand. Het is bedoeld als een gebruiksvoorwerp en niet als een decoratief object. Kortom: hij is echt mannelijk. De fles van de vrouwelijke tegenhanger heeft dezelfde vorm. Een lichtere kleur en meer transparantie zorgen echter voor een duidelijk vrouwelijk tintje.

De reclamecampagne: Man en vrouw in nauw gevecht

Ter herinnering: De mannelijke geur Hugo Boss HUGO XY en zijn vrouwelijke tegenhanger gaan over de duidelijke tegenstellingen tussen vrouwen en mannen. Het gaat om de eeuwige strijd tussen de seksen, die onvermijdelijk voortvloeit uit deze tegengestelde polariteit. Maar hoe kan dit zo smaakvol mogelijk worden uitgedrukt in een reclamecampagne? Hoe kan dit vakkundig worden geënsceneerd? Bovenal: welke man en welke vrouw kiest u om het geheel geloofwaardig te maken?

Hugo Boss heeft gekozen voor een boksring. Echter, de twee protagonisten niet box met elkaar, maar sluipen rond en op de loer. In de begeleidende reclamevideo voel je letterlijk de spanning en het gekraak. Passie wordt duidelijk en natuurlijk veel seksuele energie.

Om dit overtuigend te laten verlopen, werden twee zeer bijzondere actoren gekozen. Zo is er de Ierse acteur Jonathan Rhys Meyers, die beroemd werd om zijn portrettering van koning Hendrik VIII in de Britse succesreeks "The Tudors". Zijn vrouwelijke tegenhanger is het Nederlandse topmodel Bette Franke, die voor vrijwel alle grote modehuizen heeft gewerkt.

Dat zijn de twee gezichten van de campagne - en natuurlijk de bijbehorende organen. Het spannende spel tussen man en vrouw verbeelden ze overtuigend en zeer sensueel. Sensualiteit staat centraal in de Hugo Boss HUGO XY campagne. Dit is echter niet geënsceneerd in de reclameclip noch in de reclamemotieven. Ja, je kunt lust en passie voelen, een indruk krijgen van het dierlijkheid erachter, maar ook veel verfijning, stijl en elegantie voelen.