Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Geoffrey Beene werd beschouwd als een meester in zijn vak. De modeontwerper uit New York stond vooral bekend om zijn vermogen om comfortabele en toch elegante kleding voor vrouwen te creëren. De Council of Fashion Designers of America heeft zelfs een zeer gerespecteerde lifetime achievement award naar hem vernoemd.

Meer info

Geoffrey Beene parfum kopen aan een voordelige prijs

Meer info +

Geoffrey Beene staat voor comfortabele pasvormen gecombineerd met elegantie en hoogwaardige stoffen.

Een bezienswaardige tentoonstelling is gewijd aan zijn rijke oeuvre in het Phoenix Art Museum. Je kunt ze kopen bij Macy's, Belk, Bon Ton, Boscov's, Casual Male en Amazon, de tijdloze klassiekers uit tientallen jaren succesvol werk. Het zijn geselecteerde klassiekers van een Amerikaanse ontwerper uit de vorige eeuw. Handgeplukte, prachtige stukken uit zijn collecties, accessoires die nooit uit de mode raken, elegante, tijdloze brillen en exclusieve items voor de nacht.

Geoffrey Beene is de Amerikaanse modeontwerper van de vorige eeuw. Hij zorgde voor een revolutie in de damesmode. Met een mix van sportieve elementen en opmerkelijke elegantie veroorzaakte hij een sensatie op het modepodium. Zijn mode sprak zowel klanten als experts aan. De klassiekers die hij creëerde zijn vandaag de dag nog net zo relevant als toen ze werden gemaakt. Zijn interpretatie van mode - sportiviteit gecombineerd met elegantie - is allesbehalve ouderwets of onmodieus. Geoffrey Beene staat bekend om zijn kunst om elegante, sportieve, functionele en comfortabele kleding voor vrouwen te maken. Als een van de meest invloedrijke modeontwerpers in New York telt hij bekende beroemdheden uit de politiek en de maatschappij onder zijn klanten. Glenn Close, Faye Dunaway, dochters en echtgenotes van Amerikaanse presidenten vertrouwden op zijn creatieve vaardigheden, zijn elegante stijl en zijn vakmanschap.

Geoffrey Beene, geboren in Louisiana in 1927, studeerde aanvankelijk medicijnen. Op 20-jarige leeftijd keerde hij de geneeskunde de rug toe. Zijn passie voor mode trok hem naar New York en Parijs. Hij studeerde modeontwerp en deed ervaring op in de kledingindustrie in de jaren 1950. In 1963 richtte hij zijn eigen bedrijf op, het modehuis "Beene Inc.". Hij bracht stoffen die voorheen niet op het modepodium te zien waren en een nichebestaan hadden voor het voetlicht.

Flanel en wollen tricot kregen een belangrijke rol in zijn creaties. Comfort kreeg een elegante status. Zijn modieuze creaties beperkten zich niet tot sportkleding. Elegante avondjurken speelden een even belangrijke rol. Je kunt dit zelf zien in de tentoonstelling gewijd aan zijn werk in het Phoenix Art Museum. In 1967 maakte hij de trouwjurk voor de presidentsdochter Linda Bird Johnson.

Geoffrey Beene trok ook internationale aandacht met zijn collecties. Hij haalde de krantenkoppen met zijn gebruik van flanel op het modepodium. Hij ontving de meest prestigieuze modeprijs van Amerika, de Coty Award, acht keer. Geen enkele andere Amerikaanse ontwerper heeft dit succes kunnen herhalen. Met zijn creatieve innovaties en nieuwe interpretaties van stoffen is Geoffrey Beene een van de weinige modeontwerpers die erin geslaagd is om van hun merk een imperium te maken.

De eerste geur van het modehuis Geoffrey Beene werd gecreëerd in 1975.

Vrij ongebruikelijk voor die tijd creëerde Geoffrey Beene zijn eerste eigen parfum in 1975. Hij noemde het GREY FLANNEL. Een naam die niet treffender gekozen had kunnen worden. Geoffrey Beene combineerde de nuchtere, soms saaie grijze flanel met een elegante geur. Een ingenieus idee en een uitdrukking van de eisen die hij stelde aan zijn modieuze creaties. Sportiviteit gecombineerd met functionaliteit, comfort en elegantie. "De grijze flanel is tijdloos en overleeft elke mode, en dat al generaties lang," wordt Geoffrey Beene geciteerd. Hij heeft flanel sociaal aanvaardbaar gemaakt.

De unieke geuren van Geoffrey Beene - mannelijk, elegant en verfijnd

Met een van de eerste designergeuren voor mannen vestigde hij een nieuwe standaard in prestige en cultuur. Het Geoffrey Beene parfum dat hij creëerde wordt vandaag de dag nog steeds gewaardeerd en geliefd door kenners. Een Geoffrey Beene herenparfum dat een ware cultstatus heeft bereikt. Je kunt deze Geoffrey Beene herengeur online kopen bij bijna alle grote parfumwinkels.

Geurkenners spreken van een unieke, onmiskenbare geur die zijn geheim niet prijsgeeft. Het Geoffrey Beene parfum met sporen van citroen en bergamot geeft in eerste instantie de indruk dat deze Geoffrey Beene herengeur Grey Flannel een klassieke geur is. Het verandert echter onverwacht in een krachtige bloemige middennoot. Ondenkbaar voor een mannengeur tot nu toe. Een opmerkelijke compositie. Houtachtige noten van ceder, tonkaboon en eikenmos zorgen voor de mannelijke basisnoot en creëren de direct herkenbare geur die een legende is geworden. Deze geur is "anders, mannelijk, elegant, een geur vol verrassingen". De verpakking is even eenvoudig als expressief. Een malachietgroene flacon met een zilverkleurig naamplaatje in een grijze flanellen hoes. Geniaal.

Tien jaar later creëerde Geoffrey Beene het parfum Bowling Green. Ook in dit parfum combineerde hij expressieve elegantie en sportieve frisheid. Bowling Green kon niet de plaats bereiken die het Grey Flannel parfum veroverde. Het werd echter ook een klassieker. Alle Geoffrey Beene-geuren zijn verkrijgbaar in bekende parfumerieën.

Het enige vrouwenparfum dat hij creëerde, CHANCE, kon zich niet vestigen op de Europese markt. Geurkenners en -liefhebbers betreuren dit feit. Dit parfum is nog steeds verkrijgbaar in de VS en Groot-Brittannië en wordt ook aangeboden op internet.

Geoffrey Beene 's bekendste en populairste geurcreatie blijft GREY FLANNEL. Dit parfum werd in 1976 bekroond met de Fifi Award voor het beste mannenparfum. De combinatie van sportiviteit en elegantie was Geoffrey Beenes recept voor succes. In zijn mode en in de creatie van geuren. Geoffrey Beene parfums zijn Amerikaanse klassiekers, eenvoudig en elegant verpakt. Je kunt Geoffrey Beene herenparfum kopen in verschillende online winkels. De beste manier om Geoffrey Beene herengeur te kopen is door prijzen te vergelijken. Geoffrey Beene herengeur is ook goedkoop verkrijgbaar bij sommige postorderbedrijven. Geoffrey Beene herengeur is daar online verkrijgbaar.

Zijn hele leven lang heeft Geoffrey Beene sportieve, draagbare en elegante confectiekleding gemaakt. Hij werd bekroond en geëerd voor zijn prestaties. Zijn bewonderaars kunnen vandaag de dag nog steeds genieten van geselecteerde klassiekers en unieke geuren, voornamelijk voor mannen. Hij stond niet bekend om spectaculaire mode, maar om tijdloze klassiekers, eersteklas kwaliteit en traditionele waarden. De geuren die hij creëerde verwierven een ereplaats op de markt. Wie op zoek is naar consistentie en classicisme in combinatie met aangename oriëntaalse noten, vindt in Grey Flannel precies de juiste geur. Een geur voor decennia en toch geen "oude" geur.

Zelfs tijdens zijn leven steunde de ontwerper talloze liefdadigheidsorganisaties en onderzoeksprojecten.

Geoffrey Beene, een succesvol ondernemer en buitengewoon modeontwerper, overleed in 2004 in New York. Zelfs tijdens zijn leven steunde hij zowel Alzheimer-onderzoek als kankeronderzoek. De nettowinst van de verkoop van zijn modeklassiekers, accessoires, brillen en alle andere producten bij Macy's, Belk, Bon Ton, Boscov's, Casual Male en Amazon gaat naar deze organisaties. Daarnaast steunt de stichting jonge mensen op hun weg om "ontwerpers van morgen" te worden, reikt prijzen uit voor levenslange prestaties, steunt veteranen, dierenwelzijn en vele andere projecten. De voormalige student geneeskunde, die zijn passie volgde en een icoon van de modewereld werd, gebruikt zijn winst om medisch onderzoek te steunen.

Beoordeling +

Aandeel positieve beoordelingen voor Geoffrey Beene met vier sterren of meer
4,5 uit 5 sterren — op basis van 2 klant adviezen
Commentaar van Thalove
voor elke dag, niet te opdringerig

Klassieke geur van Geoffrey Beene. Grey Flannel is een frisse, niet-opdringerige geur, ook voor dames geschikt. Ik gebruik hem elke dag op wat grauwere dagen. De kopnoot is iets te pittig, de basisnoot heerlijk aangenaam.

Commentaar van Spermild
review

De geur blijft lang aanwezig en is niet te zwaar. Ik doe hem 's morgens op en ruik hem 's avonds nog steeds. Lekker fris en vitaliserend als je hem 's morgens opdoet!

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten