Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

In 1985 lanceerde de Griekse Nikos Apostolopoulos zijn eerste collectie herenondergoed, die ook zeer goed werd ontvangen. Het merk Nikos werd geboren en vond vele fans in de mannen- en vrouwenwereld. In de jaren 90 kwamen de eerste Nikos geuren, die net zo overtuigend zijn als de mode.

Meer info

Koop Nikos Parfum goedkoop

Meer info +

Sterke geuren voor hem en haar - sinds 1985 door Nikos Parfum

Het is niet zo gemakkelijk om informatie te krijgen over het merk Nikos, omdat de ontwerper zeer geheimzinnig is over zijn biografie. De website van het merk toont prachtige sfeervolle foto's van Griekse beelden, kust en zee, wolkenbeelden en geaderd marmer. Er is niet veel te lezen over de parfumcreaties en mode.

Het merk Nikos maakt reclame voor de perfecte lichamen van Griekse beelden en spreekt een veel breder publiek aan dan je zou denken met zijn bijna goddelijke aanbidding van het gespierde mannelijke lichaam. Niko's parfum is duidelijk een mannengeur, hoewel het merk af en toe vrouwelijke nuances op de markt heeft gebracht.

Elke Nikos mannengeur heeft het imago van duurzaamheid, wat niet alleen te danken is aan de reclametaal, die sterk gericht is op de klassieke oudheid: nieuwe producten komen zelden op de markt. Terwijl andere merken de snel veranderende trends in een snel veranderende tijd willen bedienen, brengt Nikos rust en betrouwbaarheid in de modewereld.

Tussen de Griekse Oudheid en de Franse tijd

Nikos is geboren als Nikos Apostolopoulos in de Griekse Patras. Hij studeerde aan de Sorbonne in Parijs, studeerde af in de politieke wetenschappen en promoveerde in het internationaal recht. De in Griekenland geboren man ging echter niet in de politiek en werkte ook niet als advocaat: hij ontwierp mannenondergoed.

De eerste Nikos herenondergoedcollectie werd in 1985 gelanceerd en het bedrijf breidde zich snel uit. Vrouwenlingerie werd toegevoegd, zwemkleding, zwemkleding en andere kledingstukken vervolledigden het assortiment uit 1987. Nikos ontwierp kostuums voor theaters en opera's, waaronder het Parijse Lentefestival en het Montpellier Festival. De locatie van de ontwerper is duidelijk Frankrijk.

Sculptuur Femme, het eerste parfum, werd in 1994 toegevoegd. Er volgde een kleine serie Nikos mannengeuren - met sterke namen als Sculpture Homme Fresh Blue of Sculpture Homme God's Night. De volgende vrouwengeur werd pas in 2010 gecreëerd: Sculpture Femme Delicate Flower. Opvallend zijn de Frans-Engelse namen van de geuren, die schommelen tussen de elegantie van de Franse mode en de Engelse reclametaal. Thematisch komen de thema's natuur en klassieke oudheid steeds weer terug. Inmiddels is er ook een juwelencollectie bijgekomen.

Sterke geuren vol mannelijke kracht en warmte

Als de geschiedenis en de namen van Nikos Parfum een beetje ongewoon zijn, dan zijn de geuren dat ook. Nikos Sculpture Homme is sinds 1995 op de markt en heeft zich tot op de dag van vandaag kunnen handhaven. De mannengeur werd niet uit de markt verdreven door de nieuwere creaties van Nikos' team, de individuele geuren bestaan naast elkaar.

Nikos Sculpture Homme staat voor de zelfbewuste man, maar brengt ook de mediterrane flair van Nikos' Griekse thuisland over. Met de Nikos mannengeur kopen geïnteresseerden altijd een beetje Griekse geschiedenis, zo lijkt het. Sculpture pour Homme toont vers oranje in de topnoot. De hartnoot stijgt onmiddellijk in de neus, hier wordt cederhout toegevoegd. De basis is pittige tonkaboon. De geur is harmonieus en zeer rond, maar zeer eenvoudig. De Nikos mannengeur is verkrijgbaar als parfum en als eau de toilette.

In 2004 lanceerde Nikos Parfum een rood-violet parfum met de eenvoudige naam Nikos. De Eau de Cologne toont citroen en kardemom in de topnoot, de hartnoten zijn muskus, koffie en jasmijn. Iets conventioneler voor een mannengeur lijkt de basis te zijn: Cederhout, vanille, tonkaboon, eikenmos en sandelhout komen hier samen. De geur is vrij bitter en kruidig, maar dankzij de basis heeft het ook licht zoete, warme hints.

Sculpture Morning Feel is sinds 2007 op de markt. De geur is complexer, met de topnoot met aquatische noten, passievruchten en bergamot. De hartnoten bestaan uit mimosa, jasmijn en waterlelie. Daaronder bevindt zich een basis van sandelhout, muskus en ambergrijs. De geur is iets frisser dan Sculpture pour Homme, complexer en leeft in de spanning van frisheid en lichte zoetheid, die slechts langzaam opgaat in een zwaardere, mannelijke noot.

De Nikos mannengeur Sculpture Fresh Blue, sinds 2008 op de markt, is nogal fruitig. Hier wordt de topnoot gevormd uit yuzu - een Japanse citrusvrucht -, groene thee en appel. De hartnoot is vrij bloemig, maar verdwijnt achter de snel opkomende basis van guaiachout, ambergris en muskus. De geur is ook fris, maar is meer fruitig en duidelijk anders dan Morning Feel.

Zeer oosterse en kruidige is de Nikos mannengeur Sculptuur God's Night. Het parfum is sinds 2016 verkrijgbaar. De topnoten zijn Szechuan peper, kardemom en mandarijn oranje. In de hartnoot zijn vetiver en vijg te vinden, daaronder de basis van muskus en vanille. Vergeleken met de andere geuren is de geur vrij zoet en lijkt het op een conventioneel mannenparfum.

Overigens: Nikos mannengeur wordt af en toe ook gekocht door dames die hun individualiteit willen onderstrepen.

Sterke flacons waarvan het ontwerp de geur beschrijft

Nikos Parfumflessen zijn niet antiek en zien er ook niet uit als conventionele flessen. De mannengeuren van de Griekse ontwerper zijn gehuisvest in transparante, neutrale stukken glas, die een massieve voet hebben, glanzend en glad zijn en in de vorm doen denken aan een rots. Ze zijn bolvormig en afgerond, maar hebben een punt en twee afgeronde hoeken. Ze passen perfect in de beelden van sterke rotskusten, sterke, maar gespierde mannelijke lichamen en het Griekse marmer waarmee het merk steeds opnieuw reclame maakt.

De vrouwengeuren vallen enigszins uit dit concept: Sculpture Femme toont een uiterst vereenvoudigd vrouwelijk silhouet, Delicate Flower werkt met gekleurde plastic schijven op de sluiting.

Straalt mannelijke sensualiteit uit

Tegenwoordig is het voor mannen moeilijker dan ooit om hun plaats in de maatschappij te vinden en zich te positioneren tussen hoge prestatie-eisen, een zachte en liefdevolle partner en hun eigen zelf. Een Nikos mannengeur is goedkoop om een beetje houvast te geven. De geuren appelleren aan traditionele mannelijke beelden en bieden zo een vast punt waar de man omheen kan cirkelen.

Men moet niet geïrriteerd raken door de erotische banden: Nikos is aangekomen in de mainstream met zijn sierlijke, zeer figuurlijke en slanke kledingontwerpen. Niko's parfum past er perfect bij.

Nikos mannengeur is online beschikbaar in bijna alle variaties, zelfs de oudere creaties worden nog steeds gedistribueerd. Dus Nikos mannengeur is ook goedkoop om te kopen - en je hebt de keuze en je kunt zijn geur snel en gemakkelijk bij je thuis laten bezorgen.

Beoordeling +

Aandeel positieve beoordelingen voor Nikos met vier sterren of meer
5 uit 5 sterren — op basis van 1 klant adviezen
Commentaar van Exquided
al 16 jaar

Ik gebruik deze geur al §6 jaar en ben er nog steeds verliefd op! Vorige maand op vakantie door 3 meisjes aangesproken met de vraag wat mijn parfum was ;-) Ik blijf hem kopen!

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten
1) Maximale besparingen van een product van de merk Nikos in vergelijking met de SRP

Geld-terug-garantie +

Wij zijn ervan overtuigd dat u tevreden zult zijn met easycosmetic. Daarom bieden wij u een geld-terug-garantie: producten die u in onze webshop heeft gekocht, kunt u binnen 30 dagen zonder reden terugsturen. U krijgt het aankoopbedrag inclusief verzendkosten dan terug. De kosten van de terugzending zijn wel voor uw rekening. Om aanspraak te kunnen maken op een geld terug garantie regeling, moeten de geretourneerde goederen ongebruikt en in de originele verpakking aan easycosmetic gestuurd worden.