Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

In 1985 lanceerde de Griek Nikos Apostolopoulos zijn eerste collectie herenondergoed, die zeer goed werd ontvangen. Het merk Nikos was geboren en vond veel volgers in de mannen- en vrouwenwereld. In de jaren 90 werden de eerste Nikos-geuren gelanceerd, die net zo indrukwekkend waren als de mode.

Meer info

koop Nikos parfum goedkoop

Meer info +

Sterke geuren voor hem en haar - van Nikos Parfum sinds 1985

Het is niet zo eenvoudig om informatie te krijgen over het merk Nikos, omdat de ontwerper erg geheimzinnig doet over zijn biografie. De website van het merk toont prachtige sfeervolle foto's van Griekse beeldhouwwerken, kustlijnen en de zee, wolkenluchten en geaderd marmer. Er is niet veel te lezen over de parfumcreaties en de mode.

Het merk Nikos adverteert met de perfecte lichamen van Griekse beelden en spreekt met zijn bijna goddelijke verering van het gespierde mannelijke lichaam een veel breder publiek aan dan je zou denken. Nikos parfum is duidelijk een mannengeur, hoewel het merk van tijd tot tijd ook vrouwelijke nuances heeft gelanceerd.

Elk Nikos mannenparfum heeft een imago van consistentie, wat niet alleen te danken is aan de reclametaal, die sterk gericht is op de klassieke oudheid: nieuwe producten worden simpelweg zelden uitgebracht. Terwijl andere merken willen inspelen op snel veranderende trends in snel veranderende tijden, brengt Nikos rust en betrouwbaarheid in de modewereld.

Tussen de Griekse oudheid en het Franse heden

Nikos werd geboren als Nikos Apostolopoulos in Patras, Griekenland. Hij studeerde aan de Sorbonne in Parijs en behaalde een graad in politieke wetenschappen en een doctoraat in internationaal recht. De geboren Griek ging echter niet de politiek in en werkte ook niet als advocaat: hij ontwierp herenondergoed.

Nikoss eerste collectie herenondergoed werd gelanceerd in 1985 en het bedrijf breidde zich al snel uit. Vrouwenondergoed werd toegevoegd, badmode en andere kledingstukken completeerden het assortiment vanaf 1987. Nikos ontwierp kostuums voor theater en opera, waaronder voor het Parijse Lentefestival en het Montpellier Festival. De ontwerper is duidelijk gevestigd in Frankrijk.

Sculpture Femme, het eerste parfum, werd gelanceerd in 1994. Dit werd gevolgd door een kleine serie Nikos mannengeuren - met sterke namen als Sculpture Homme Fresh Blue of Sculpture Homme God's Night. De volgende geur voor vrouwen werd pas in 2010 gecreëerd: Sculpture Femme Delicate Flower. Opvallend zijn de Frans-Engelse namen van de geuren, die de elegantie van de Franse mode afwisselen met de Engelse reclametaal. Thematisch komen de thema's natuur en klassieke oudheid steeds terug. Inmiddels is er ook een juwelencollectie toegevoegd.

Sterke geuren vol mannelijke kracht en warmte

Als de geschiedenis en de naam van Nikos Parfum al wat ongewoon zijn, dan zijn de geuren dat ook. Nikos Sculpture Homme is al sinds 1995 op de markt en heeft zich tot op de dag van vandaag weten te handhaven. De mannengeur is niet van de markt verdrongen door de nieuwere creaties van het Nikos team; de individuele geuren bestaan naast elkaar.

Nikos Sculpture Homme staat voor de zelfverzekerde man, maar brengt ook de mediterrane flair van Nikos 's Griekse thuisland over. Met de Nikos mannengeur kopen geïnteresseerden altijd een beetje Griekse geschiedenis, zo lijkt het. Sculpture pour Homme heeft frisse sinaasappel in de topnoot. De hartnoot stijgt meteen daarna naar de neus, met de toevoeging van cederhout. Kruidige tonkaboon vormt de basis. De geur is harmonieus en zeer afgerond, maar toch heel eenvoudig. De Nikos herengeur is verkrijgbaar als parfum en als eau de toilette.

Nikos Parfum lanceerde in 2004 een roodviolet parfum met de eenvoudige naam Nikos. De topnoten van de eau de cologne zijn citroen en kardemom, terwijl de hartnoten muskus, koffie en jasmijn zijn. De basis is wat conventioneler voor een mannengeur: Ceder, vanille, tonkaboon, eikenmos en sandelhout komen hier samen. De geur is vrij scherp en kruidig, maar heeft ook licht zoete, warme noten dankzij de basis.

Sculpture Morning Feel is sinds 2007 op de markt. De geur is complexer, met topnoten van aquatische noten, passievrucht en bergamot. De hartnoten bestaan uit mimosa, jasmijn en waterlelie. Daaronder ontstaat een basis van sandelhout, muskus en amber. De geur is iets frisser dan Sculpture pour Homme, is complexer en leeft in de spanning tussen frisheid en lichte zoetheid, die slechts langzaam overgaat in een zwaardere, mannelijke noot.

De Nikos mannengeur Sculpture Fresh Blue, die sinds 2008 op de markt is, is fruitiger. De topnoot bestaat hier uit yuzu - een Japanse citrusvrucht - groene thee en appel. De hartnoot is eerder bloemig, maar verdwijnt volledig achter de snel opkomende basis van guajakhout, ambergris en musk. De geur is ook fris, maar is fruitiger en verschilt aanzienlijk van Morning Feel.

De Nikos herengeur Sculpture Gods Night is zeer oriëntaals en kruidig. De geur is verkrijgbaar sinds 2016. De topnoten zijn Szechuan peper, kardemom en mandarijn. Vetiver en vijg komen naar voren in de hartnoten, met daaronder een basis van muskus en vanille. Vergeleken met de andere geuren is de geur nogal zoet en komt over als een conventioneel mannenparfum.

Overigens wordt Nikos mannengeur ook af en toe gekocht door vrouwen die hun individualiteit willen benadrukken.

Sterke flacons waarvan het ontwerp de geur beschrijft

De flacons van Nikos parfum zijn niet scherp en mannelijk en zien er ook niet uit als conventionele flacons. De mannengeuren van de Griekse ontwerper zitten in transparante, neutrale glazen flacons die een stevige basis hebben, glanzend en glad zijn en qua vorm op een rots lijken. Ze zijn bol en afgerond, maar hebben een punt en twee afgeronde hoeken. Ze passen perfect bij de beelden van surfende rotskusten, sterke maar gespierde ronde mannelijke lichamen en het Griekse marmer waarmee het merk herhaaldelijk adverteert.

De vrouwengeuren wijken een beetje af van dit concept: Sculpture Femme toont een extreem vereenvoudigd vrouwelijk silhouet, Delicate Flower werkt met kleurrijke plastic schijfjes op de dop.

Straalt mannelijke sensualiteit uit

In de wereld van vandaag is het voor mannen moeilijker dan ooit om hun plaats in de maatschappij te vinden en zich te positioneren tussen hoge prestatie-eisen, een zachte en liefdevolle partner en hun eigen ik. Een Nikos mannengeur is een gunstige manier om een beetje stabiliteit te bieden. De geuren appelleren aan traditionele mannelijke beelden en bieden zo een vast punt waar mannen omheen kunnen draaien.

Men moet zich niet laten verwarren door de erotische verwijzingen: Nikos is met zijn sierlijke, zeer figuurlijke en slanke kledingontwerpen midden in de mainstream beland. Nikos parfum past hier perfect bij.

Nikos herengeur is online verkrijgbaar in bijna alle varianten, zelfs de oudere creaties worden nog steeds verkocht. Dit betekent dat Nikos herengeur ook goedkoop te koop is - en je hebt de keuze en kunt je parfum snel en gemakkelijk thuis laten bezorgen.

Beoordeling +

Aandeel positieve beoordelingen voor Nikos met vier sterren of meer
5 uit 5 sterren — op basis van 1 klant adviezen
Commentaar van Exquided
al 16 jaar

Ik gebruik deze geur al §6 jaar en ben er nog steeds verliefd op! Vorige maand op vakantie door 3 meisjes aangesproken met de vraag wat mijn parfum was ;-) Ik blijf hem kopen!

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten
1) Maximale besparingen van een product van de merk Nikos in vergelijking met de SRP