Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

De geuren van Etat Libre d'Orange zijn gedurfd, ambitieus, vrij en creatief. Ver van de mainstream breekt het Franse parfumhuis de traditionele regels en nodigt het zijn fans uit om te rebelleren.

Meer info

Koop Etat Libre d'Orange goedkoop

Meer info +

Etat Libre d'Orange Parfum: Sensuele, extraverte nichegeuren voor mannen en vrouwen

Ambitieus, gedurfd en subliem - dat is Etat Libre d'Orange, het nichegeurmerk van de Zuid-Afrikaanse ontwerper Etienne de Swardt. De collectie van het "enfant terrible van de parfumwereld" combineert een radicale roep om vrijheid en het doorbreken van taboes. Zijn geuren zijn extreem sensueel en perfect voor persoonlijke enscenering.

Met Etat Libre d'Orange Parfum wil de Swardt de grenzen van de parfumwereld verleggen en er tegelijkertijd nauw mee samenwerken: Zijn provocerende edities zoals Secretions Magnifique en Fat Electrician (beide 2006), een nouvelle cuisine van zorgvuldig gerangschikte nuances zoals zeewier, melk, kokosnoot, iris, opopanax en sandelhout, zijn afkomstig van eminente parfumeurs als Antoine Lie, Antoine Maisondieu, Mathilde Bijaoui, Cécile Matton en Ralf Schwieger.

Het kopen en dragen van een Etat Libre d'Orange parfum is een statement, net als het kiezen van een insider dresscode of het rijden in een klassieke auto. De spannende parfums van Etat Libre d'Orange zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de online shop. Ze maken van iedereen een rebel en verrijken je eigen parfumbibliotheek, want je kunt Etat Libre d'Orange parfum kopen tegen een voordelige prijs.

Etat Libre d'Orange Parfum: het verhaal

In 1993 verliet Etienne de Swardt, zoon van rijke Zuid-Afrikaanse ouders, zijn nieuwe thuis in Nieuw-Caledonië om zich in te schrijven aan de École Supérieure des Sciences Economiques in Parijs. Slechts een jaar later werd hij aangetrokken tot de wereld van de fijne parfums, waar hij Givenchy parfums creëerde voor het luxehuis LVMH.

In mei 2000 brak de jongeman met het parfumbedrijf. Wat was er gebeurd? We weten het niet, maar zijn volgende daad is al provocerend: zijn eerste parfumlijn "Oh My Dog!" is gericht op honden, zijn "Oh My Cat!" op katten. Zijn volgende experiment heet "Made in Pain", een geur- en lichaamsverzorgingslijn voor het boksmerk Everlast.

In 2006 richtte hij zijn parfumkunstwerkplaats Etat Libre d'Orange op in de Rue des Archives in Parijs, waar hij grote parfumeurs uitnodigt om visionaire geuren te creëren - vrij van specificaties en krappe budgetten. De naam Libre d'Orange verwijst naar de Oranje Vrijstaat in de buurt van Bloemfontein, de thuisbasis van de parfumuitgeverij.

Velen, waaronder beroemdheden als Tilda Swinton, volgen Etienne's motto "Le parfum est mort, vive le parfum!" en ademen de geest van zijn revolte, die tot uitdrukking komt in de geuren Exit the King (2020) en Attaquer le Soleil Marquis de Sade (2016). Anderen laten zich inspireren door zijn mystiek-filosofische aderen, zoals Julie Massé, die in 2021 de houtachtig-mariene The Ghost in the Shell creëerde, die de saga van de Franse jezuïet Pierre Teilhard de Chardin opneemt. Of ze volgen zijn erotische rebellie en creëren provocerende boeketten zoals het houtachtig-bloemige Delicious Closet Queen (2007, Nathalie Feisthauer). Als je bij ons goedkoop Etat Libre d'Orange parfum koopt, ben je misschien binnenkort een van zijn volgelingen.

Etat Libre d'Orange Parfum online kopen: Het Geurenkabinet

Wie de online shop Etat Libre d'Orange bezoekt, vindt een selectie van de Swardts olfactorische reizen naar de filosofie van de geschiedenis en het heden: Nostos (2023), een mix van fruitig-bloemige en houtachtige noten, viert de terugkeer van Odysseus na zijn mystieke reis. De citrus-aromatische Sous Le Pont Mirabeau (2023, Mathieu Nardin) zweeft luchtig over de Mirabeau-brug in Parijs om te rouwen over een verloren liefde - net als de dichter Guillaume Apollinaire rond de eeuwwisseling. En Putain des Palaces, de paleishoer (2006, Nathalie Feisthauer), verandert elke kamer in een boudoir met haar sensuele, dierlijke aanwezigheid.

Alle geuren, van het begin van de collectie tot nu, blijven trouw aan één principe: ze gebruiken zorgvuldig gedistilleerde natuurlijke essences en combineren die met synthetische akkoorden om een bijzonder visuele geurstructuur te creëren. Putain des Palaces bijvoorbeeld, contrasteert frisse topnoten van mandarijn en framboos met gember essence orris. Delicate iris en roos absolue ontmoeten geranium en een bed van tonkaboon, sandelhout en muskus. In de luxe geur Frustration uit de Collection Extraordinaire (2017, Mathilde Bijaoui) ontmoeten komijn en kaneel de krachtige extracten Pure Rum Jungle Essence en Pure Vanilla Jungle Essence. Cistus absolue, houtachtige aroma's en bourbon vetiver op bloemig-fris vinyl gairoleum ronden de kruidige compositie af.

Etat Libre d'Orange Parfum kopen tegen een voordelige prijs: De pracht van de collectie

De onbetwiste koningen van de niche editie zijn de composities Exit the King van Cecile Matton en Ralf Schwieger (2020), een exquise paleisroes, geformuleerd als een chypre geur die sprankelende aldehyden combineert met bloemige elegantie en sensuele musk, en Caroline Sabas' frisgroene You or Someone like You (2017), het portret van Anne Rosenbaum uit Chandler Burr's gelijknamige roman. Hier ontmoeten munt, frisse grapefruit, bergamot en anijs een hartnoot van zwarte bes, roos en heide, omlijst door groene noten en een bed van witte muskus.

De ongecompliceerde, citrusfrisse Cologne (2014) van Alexandra Kosinski, bekend van haar Trussardi-geuren My Land en Blue Land, en 500 Years, een bloemig-kruidige hommage aan de Renaissance en het tijdperk van de Verlichting tot nu, zijn ook populair.

Individuele geurboodschappen, opgedragen aan bekende persoonlijkheden

Etat Libre d'Orange Parfum kopen of cadeau geven hoeft niet provocerend of ingewikkeld te zijn. Etienne de Swardt biedt ook lifestylegeuren voor speciale mensen: Zijn Josephine Baker (2010, Céline Matton) is kruidig-zacht en vrouwelijk. De sensueel zoete Rossy de Palma Eau de Protection (2009, Antoine Lie en Antoine Maisondieu) viert de Spaanse diva en de pittige Sex Pistols (2009, Mathilde Bijaoui) de gelijknamige band.

In 2010 inspireerde Tilda Swinton Etienne de Swardt tot zijn bloemige en warme persoonlijke geur Like this (Mathilde Bijaoui). In 2007 eerde hij de illustrator Tom of Finland met de warme, kruidige geur met dezelfde naam van Antoine Lie.

Etat Libre d'Orange Parfum: de upcycling-geur editie

Etienne de Swardt is ook uitzonderlijk als het gaat om duurzaamheid: zijn geur I am Trash - Les Fleurs du Déchet (2018, Daniela Andrier) is 's werelds eerste parfum dat is geproduceerd door de ingrediënten te upcyclen. Het bevat appelessence en gerecyclede restanten van de gariguette aardbei, beide extracten die als afval worden geproduceerd in de voedingsindustrie. Is de geur harmonieus? Ja, hij is fruitig en fris met een licht zure noot. Wie dit Etat Libre d'Orange parfum online koopt, is dus een bijzonder attente parfumliefhebber die met zijn cadeau ook anderen overtuigt van de boodschap van duurzaamheid.

Etat Libre d'Orange Parfum online kopen: Het ontwerp

Etienne de Swardt zou zijn flessen zelf hebben samengesteld, waarvan de kubusvormige elegantie contrasteert met het diagonaal geplaatste logo van Etat Libre d'Orange. Met hun ongebruikelijke ontwerp, dat het logo nu eens als een iris, dan weer als een medaillon interpreteert, vertalen ze de klassieke vorm in een nieuw gevoel - gewoon door de elementen anders te rangschikken. De flacon wordt schuin gehouden, waardoor de ironie van veel van de edities subtiel wordt benadrukt. Wie de online shop Etat Libre d'Orange Parfum bezoekt, vindt zeker zijn favorieten uit de buitengewone geurcollectie en kan zijn Etat Libre d'Orange parfum kopen tegen betaalbare prijzen.

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten