Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Het Londense label Floris is een familiebedrijf volgens het boekje. Het werd in 1730 gesticht in de elegante wijk St. James. De luxe kwaliteit van de kammen, de cosmetica en natuurlijk de parfums deed snel de ronde. Al snel behoorden de adel, beroemdheden uit heel Europa en tenslotte de Engelse koninklijke familie tot de illustere klanten.

Meer info

Koop Floris Parfum goedkoop

Meer info +

Floris - Britse traditie en sensualiteit

Floris Londen is kort en zoet op de flessen van de Britse hofleverancier van parfum en toiletartikelen. Maar achter de twee woorden schuilt een uniek, onderscheidend universum van geuren en het opmerkelijke succesverhaal van een Engels familiebedrijf. Edward Bodenham, de directe afstammeling van de oprichter, is de negende generatie die vandaag de dag de geurfabriek leidt. Hij is de meester van de oude receptenboeken, maar beslist ook over de marktintroductie van de nieuwe geuren die zijn team ontwikkelt.

Een typische mannengeur wordt meestal gekenmerkt door de Floris vakkundig gerangschikte, citroenachtige noten, terwijl in het Floris parfum voor vrouwen het spel van bloemengeuren bijzonder fascinerend is. Graag de creaties van niche geurenFloris . Dit heeft zijn rechtvaardiging in zoverre dat de Floris geuren afkomstig zijn van een relatief kleine maar fijne fabriek. De klasse van deze grote en karakteristieke geuren hoeft zich in geen enkele niche te verstoppen. Door middel van online aanbiedingen, kunt u goedkoop Floris parfum kopen en uw klas ervaren.

De geurende schatten van No. 89 Jermyn Street

In 1730 openen Juan Famenias Floris en zijn vrouw Elizabeth hun kammen, parfumerie en persoonlijke verzorging in de Britse hoofdstad. Het adres is nobel, de kwaliteit van de goederen is uitstekend. De kleine winkel op Jermyn Street trok al snel de aandacht van de hogere klassen. Juan Famenias kwam Floris vanuit Menorca naar Londen om zijn fortuin te verdienen. Geïnspireerd door de mediterrane geuren van zijn thuisland, componeert hij individuele parfums voor een veeleisende klantenkring in grijs Londen.

Interessant is dat het de fijne kammen zijn die het in Floris 1820 onder koning George IV naar de hofleverancier brachten. Tot op heden is hij Floris de enige parfumeur die de status van officiële hofleverancier in het Verenigd Koninkrijk heeft. Veel van de klassieke geuren van het huis worden nog steeds gebruikt en gaan terug naar recepten van voor 1900. De nieuwe creaties passen harmonieus in de collectie, zowel qua kwaliteit als uitstraling: flacons en labels van alle geuren vertonen een stijlvolle familie gelijkenis.

Elke nieuwe geur wordt nog steeds ontwikkeld op Jermyn Street, maar de toegenomen vraag vanuit Europa en overzee heeft het noodzakelijk gemaakt om de productie uit te besteden. Vandaag de dag wordt het Floris parfum geproduceerd door de eigen fabriek, gunstig gelegen in het graafschap Devon, ten zuidwesten van Londen.

Het geheim van het getal 127

Floris is een huis vol traditie en verhalen. De legendarische Eau de Toilette Special No. 127, die citrusversheid combineert met lavendel en rozengeur, zou oorspronkelijk een persoonlijke creatie zijn geweest voor de Russische Groothertog Orloff. Na de dood van de edelman werd de geur in het Floris programma opgenomen. Zijn nieuwe naam zou de pagina in het geheime receptenboek aanduiden waar het originele recept van Orloff te vinden is. Bekende bewonderaars en gebruikers van Special No. 127 waren Winston Churchill en Eva Peron - een geur die zowel mannen als vrouwen aanspreekt.

En niet het enige Floris unisex parfum in het assortiment: de Limes Eau de Toilette is ook inbegrepen, een citroen Floris unisex parfum dat zijn aantrekkingskracht ontleent aan lindebloesem en muskus in hart- en basisnoten. Limes is een creatie uit de 18e eeuw, vervolgens ontwikkeld als een verfrissing tegen de ondraaglijke zomerhitte in Londen.

Een recenter Floris uniseks parfum is Cefiro - een eau de toilette als een frisse lentebries in de felle zon.

Naast deze universeel draagbare geuren bieden wij Floris ook geuren aan die een uitgesproken mannelijke of vrouwelijke touch hebben. Een populaire mannengeur is Santal, een oosterse houtachtige, kruidige eau de toilette. Een andere Floris geur met traditie, geïnspireerd door een klassieke sandelhoutgeur uit de 19e eeuw. Een moderne klassieker en herengeur is zeker de mannelijke JF Eau de Toilette. De geur van citrusvruchten is hier kernachtig en vermengt zich met de geur van de Middellandse Zee. JF staat dan ook voor de initialen van de Floris oprichter, die door de geuren van zijn Spaanse vaderland veel geurcomposities heeft geïnspireerd.

De klassieke White Rose Eau de Toilette daarentegen is een uitgesproken Floris parfum voor vrouwen. Hier wacht u een heel boeket bloemen met de roos in het midden, ondergedompeld in aardse muskus. Het gerucht gaat dat Admiraal Nelson dit parfum kocht voor zijn geliefde Lady Hamilton.

Een andere klassieker onder de vrouwengeuren is het legendarische Bouquet de La Reine Eau de Toilette. Dit echt koninklijk boeket van geurende bloemen wordt omlijst door vanille en sandelhout en is gemaakt als huwelijkscadeau voor koningin Victoria. Licht gemoderniseerd, werd dit Floris damesparfum opnieuw uitgegeven op de gouden verjaardag van Elizabeth II. U kunt dit Floris parfum vandaag nog steeds kopen. Floris Dat is typisch.

Londen en Floris

Veel fans van het merk - vooral als ze alleen online Floris parfum hebben ontmoet - plannen een bezoek aan No. 89 Jermyn Street op een reis naar Londen. De winkel en de aangeboden geuren worden gezien en geliefd als originele Britten. En als je een aantal Floris producten van dichtbij bekijkt, realiseer je je al snel hoeveel Londen en het gebied rond Jermyn Street en Picadilly de geurenmakers van Jermyn Street hebben Floris geïnspireerd.

Jermyn Street Eau de Parfum en No. 89 Eau de Toilette - de favoriet van James Bond auteur Ian Fleming - vangen de elegante en levendige omgeving in het hart van de metropool op een geurige manier. Floris De geuren van 1962, 1976 en 1988 gaan nog een stap verder en transformeren de iconische jaren van de Londense stadsgeschiedenis in geurende schilderijen in de vorige eeuw. Zeker zeer subjectief, maar enorm fascinerend.

(K)een beetje ouderwets

Edward Bodenham en zijn team van parfumeurs op Jermyn Street beschouwen hun werk als hoog vakmanschap, als "ambachtelijk". De vraag is groot, elke geur moet perfect op maat gemaakt zijn, typisch Brits in zijn eigenzinnige individualiteit. Niets is hier effectief. Hoogwaardige ingrediënten en beknopte composities vormen de basis van de legendarische reputatie van úw Floris meer dan 280 jaar geleden. Tegenwoordig kunt u echter wel online Floris parfum kopen, u hoeft niet per se zelf naar de winkel op 89 Jermyn Street te gaan - of uw bedienden daarheen te sturen. Maar het is een goed gevoel om te weten dat deze kleine ouderwetse plek nog steeds bestaat.

Beoordeling +

Aandeel positieve beoordelingen voor Floris met vier sterren of meer
5 uit 5 sterren — op basis van 3 klant adviezen
Commentaar van Onces1978
Floris Elite edt vapo 50ml

Heerlijke geur die ik onlangs voor het eerst rook bij een vriend van mij. Mannelijk, verzorgd, niet te sterk en lekker lang houdend. Topprijs bij easycosmetic.

Commentaar van Wassint
Heerlijk

Deze creme geeft een heerlijk gevoel op de huid. Laat geen vette sporen achter en trekt snel in. Laat mijn huid zich weer goed voelen.

Commentaar van Felich
Floris Santal

Dit product gebruik ik al jaren en ik ben er erg tevreden over. Zeer aan te bevelen is de sandelhout geur. Mijn vrouw vindt hem ook erg lekker.

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten

Geld-terug-garantie +

Wij zijn ervan overtuigd dat u tevreden zult zijn met easycosmetic. Daarom bieden wij u een geld-terug-garantie: producten die u in onze webshop heeft gekocht, kunt u binnen 30 dagen zonder reden terugsturen. U krijgt het aankoopbedrag inclusief verzendkosten dan terug. De kosten van de terugzending zijn wel voor uw rekening. Om aanspraak te kunnen maken op een geld terug garantie regeling, moeten de geretourneerde goederen ongebruikt en in de originele verpakking aan easycosmetic gestuurd worden.