Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Het Londense label Floris is een familiebedrijf in de ware zin van het woord. Het werd in 1730 opgericht in de elegante wijk St James.<br><br>De luxueuze kwaliteit verspreidde zich snel en al snel behoorden de aristocratie en de Engelse koninklijke familie tot de illustere klanten.

Meer info

Floris parfum kopen aan een voordelige prijs

Meer info +

Floris - Britse traditie en sensualiteit

Floris London staat kort en bondig op de flacons van de Britse hofleverancier van parfum en toiletartikelen. Maar achter de twee woorden schuilt een geheel eigen geuruniversum en het opmerkelijke succesverhaal van een Engels familiebedrijf. Edward Bodenham, een directe afstammeling van de oprichter, is nu de negende generatie van de familie die het parfumbedrijf runt. Hij is de meester van de oude receptenboeken, maar beslist ook over de marktintroductie van de nieuwe geuren die door zijn team worden ontwikkeld.

Een typische Floris mannengeur wordt meestal gekenmerkt door zijn vakkundig gerangschikte, citrusachtige noten, terwijl het samenspel van bloemengeuren bijzonder fascinerend is in Floris parfums voor vrouwen. De creaties van Floris worden vaak nichegeuren genoemd. Dit is gerechtvaardigd omdat de Floris parfums uit een relatief kleine maar fijne fabriek komen. De klasse van deze geweldige en karaktervolle geuren hoeft zich echter niet in een niche te verstoppen. Met online aanbiedingen kun je Floris parfum goedkoop kopen en de klasse ervan ervaren.

De geurschatten van No. 89 Jermyn Street

In 1730 openden Juan Famenias Floris en zijn vrouw Elizabeth hun winkel voor kammen, parfum en lichaamsverzorgingsproducten in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Het adres is stijlvol, de kwaliteit van de goederen voortreffelijk. De kleine winkel in Jermyn Street trok al snel de aandacht van de hogere klassen. Juan Famenias Floris is vanuit Menorca naar Londen gekomen om fortuin te maken. Geïnspireerd door de mediterrane geuren van zijn thuisland, stelt hij individuele parfums samen voor een veeleisende klantenkring in het grijze Londen.

Interessant genoeg waren het de fijne kammen die Floris in 1820 hofleverancier maakten voor koning George IV. Tot op de dag van vandaag is Floris de enige parfumeur die officieel hofleverancier is in Groot-Brittannië. Veel van de klassieke geuren van het huis worden nog steeds geproduceerd en zijn gebaseerd op recepten van voor 1900. De nieuwe creaties passen harmonieus in de collectie, zowel qua kwaliteit als qua uiterlijk: de flacons en etiketten van alle geuren vertonen een stijlvolle familiegelijkenis.

Elke nieuwe geur wordt nog steeds ontwikkeld in Jermyn Street, maar door de toegenomen vraag vanuit Europa en het buitenland is het noodzakelijk geworden om de daadwerkelijke productie uit te besteden. Vandaag de dag wordt Floris Perfume geproduceerd in zijn eigen fabriek, gunstig gelegen in het graafschap Devon, ten zuidwesten van Londen.

Het geheim van het getal 127

Floris is een huis vol traditie en verhalen. De legendarische Eau de Toilette Special No. 127, die citrusfrisheid combineert met lavendel en rozengeur, zou oorspronkelijk een persoonlijke creatie zijn geweest voor de Russische groothertog Orloff. Na de dood van de edelman werd de geur toegevoegd aan het Floris programma. De nieuwe naam zou verwijzen naar de pagina in het geheime speciale receptenboek waar Orloffs originele recept te vinden is. Beroemde bewonderaars en gebruikers van Special No. 127 waren Winston Churchill en Eva Peron - een geur die zowel mannen als vrouwen aanspreekt.

En het is niet het enige Floris unisex parfum in het assortiment: ook Limes Eau de Toilette is opgenomen, een citrusachtig Floris unisex parfum dat zijn aantrekkingskracht ontleent aan lindebloesem en muskus in de hart- en basisnoten. Limes is een creatie uit de 18e eeuw, destijds ontwikkeld als verfrissing tegen de ondraaglijke zomerhitte in Londen.

Een recenter unisex parfum van Floris is Cefiro - een eau de toilette als een frisse lentebries in de stralende zon.

Naast deze universeel draagbare geuren biedt Floris ook parfums met een uitgesproken mannelijke of vrouwelijke noot. Een populaire Floris geur voor mannen is Santal, een oriëntaalse houtachtig-kruidige eau de toilette. Nog een Floris parfum met traditie, het is geïnspireerd op een klassieke sandelhoutgeur uit de 19e eeuw. Een moderne klassieker en Floris geur voor mannen is zeker de mannelijke JF Eau de Toilette. Hier mengt een pittige citrusgeur zich met de geur van de zee, uitgesproken mediterraan. JF staat dan ook voor de initialen van de oprichter van Floris, die zich liet inspireren door de geuren van zijn geboortegrond op het Spaanse eiland om veel geurcomposities te creëren.

De klassieke White Rose Eau de Toilette is daarentegen een uitgesproken Floris parfum voor vrouwen. Hier wacht je een heel boeket bloemen met de roos in het midden, ondersteund door aardse muskus. Het gerucht gaat dat admiraal Nelson dit parfum kocht voor zijn maîtresse Lady Hamilton.

Een andere klassieker onder de vrouwengeuren is het legendarische Bouquet de La Reine Eau de Toilette. Dit werkelijk koninklijke boeket bloemen wordt omlijst door vanille en sandelhout en werd gecreëerd als huwelijkscadeau voor koningin Victoria. Enigszins gemoderniseerd werd dit Floris parfum voor vrouwen opnieuw uitgebracht voor het gouden jubileum van Elizabeth II. Je kunt dit Floris parfum vandaag de dag nog steeds kopen. Typisch Floris.

Londen en Floris

Veel fans van het merk - vooral als ze Floris parfum alleen online zijn tegengekomen - plannen een bezoek aan No. 89 Jermyn Street als ze naar Londen reizen. De winkel en de aangeboden geuren worden gezien en geliefd als typisch Brits. En als je de producten van Floris van dichtbij bekijkt, besef je al snel hoeveel Londen en de omgeving van Jermyn Street en Picadilly de parfummakers van Floris hebben geïnspireerd.

Jermyn Street Eau de Parfum en No. 89 Eau de Toilette - de favoriet van James Bond-auteur Ian Fleming - leggen op olfactorische wijze de elegante en levendige omgeving in het hart van de metropool vast. Floris gaat nog een stapje verder met de geuren 1962, 1976 en 1988, waarin iconische jaren uit de Londense stadsgeschiedenis van de vorige eeuw worden vertaald in geuren. Zeker heel subjectief, maar enorm fascinerend.

(Niet) een beetje ouderwets

Edward Bodenham en zijn team van parfumeurs in Jermyn Street beschouwen wat ze doen als hoogstaand vakmanschap. De lat ligt hoog, elk parfum moet perfect op maat gemaakt zijn, typisch Brits in zijn eigenzinnige individualiteit. Niets is hier pretentieus. Ingrediënten van hoge kwaliteit en composities die tot de kern van de zaak doordringen vormen de basis van Floris 's legendarische reputatie, vandaag de dag net als meer dan 280 jaar geleden. Tegenwoordig kun je Floris parfum echter online kopen, dus je hoeft niet per se zelf naar de winkel op Jermyn Street 89 te gaan - of je bedienden erheen te sturen. Maar het is een goed gevoel om te weten dat dit ouderwetse winkeltje nog steeds bestaat.

Beoordeling +

Aandeel positieve beoordelingen voor Floris met vier sterren of meer
5 uit 5 sterren — op basis van 3 klant adviezen
Commentaar van Onces1978
Floris Elite edt vapo 50ml

Heerlijke geur die ik onlangs voor het eerst rook bij een vriend van mij. Mannelijk, verzorgd, niet te sterk en lekker lang houdend. Topprijs bij easycosmetic.

Commentaar van Wassint
Heerlijk

Deze creme geeft een heerlijk gevoel op de huid. Laat geen vette sporen achter en trekt snel in. Laat mijn huid zich weer goed voelen.

Commentaar van Felich
Floris Santal

Dit product gebruik ik al jaren en ik ben er erg tevreden over. Zeer aan te bevelen is de sandelhout geur. Mijn vrouw vindt hem ook erg lekker.

Lichaamsverzorging +

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten