Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Parfums de Marly brengt geselecteerde nichegeuren uit die moeten voldoen aan de hoge eisen van oprichter Julien Sprecher. Het label is vernoemd naar het lustpaleis van Marly-le-Rois en verwijst naar het weelderige tijdperk van Lodewijk XV en combineert dit met een moderne benadering.

Meer info

Parfums de Marly goedkoop kopen

Meer info +

Parfums de Marly - traditie ontmoet moderniteit

Frankrijk, 18e eeuw: Aan het Franse koninklijke hof in Versailles wordt politiek bedreven die de wereldgeschiedenis beïnvloedt. In het kleine lustpaleis van Marly-le-Roi daarentegen leeft Lodewijk XV zich uit. Hij vierde uitbundige feesten, de rococo-jurken van de dames zwierden op de maat en hun geparfumeerde waaiers verspreidden heerlijke geuren. Intense en ongewone geuren maken deel uit van het leven in Marly. Julien Sprecher brengt hulde aan de frivole tijden in Marly met zijn parfumcreaties. In 2009 richtte hij zijn nichelabel Parfums de Marly op, dat staat voor uitstekende geuren met een bovengemiddelde levensduur en sillage die zich onderscheiden van de massa. Parfums de Marly werkt hiervoor samen met de beste parfumeurs van het moment: Nathalie Lorson, Quentin Bisch, Hamid Merati-Kashani, Olivier Cresp en Olivier Pescheux stellen hun creatieve kunst ten dienste van het luxelabel. Tot de grootste successen van Parfums de Marly behoren de damesgeur Delina en de herengeuren Layton, Nisean, Pegasus, Percival, Galloway en Byerly. Layton is al jaren een van de populairste mannengeuren van het merk. Je kunt Parfums de Marly kopen tegen voordelige prijzen in onze winkel.

Geuren met de hoogste kwaliteitsnormen

Er zijn geen grenzen voor de parfumeurs van Parfums de Marly. Het doel is om de Franse savoir-faire van voorbije tijdperken te eren en te combineren met moderniteit. Daarom zijn de parfums van het label niet gebonden aan natuurlijke grondstoffen, wat sowieso nauwelijks haalbaar is. Tegelijkertijd proberen ze te voorkomen dat ze afglijden naar het synthetische. Een mooie evenwichtsoefening, maar het succes van de parfumerie geeft Julien Sprecher gelijk. De meest gebruikte geuren zijn vanille, bergamot en amber, maar ook muskus, sandelhout, patchouli en lavendel. Elke geur is uniek en wordt gecreëerd met aandacht voor detail. In tegenstelling tot grote ontwerpers die elk jaar een groot aantal nieuwe geuren lanceren, richt het label van Julien Sprecher zich meer op klasse dan op kwantiteit. Gemiddeld lanceert Parfums de Marly drie geuren per jaar.

Om de ecologische voetafdruk van Parfums de Marly te verkleinen, steunt Julien Sprecher herbebossingsprogramma's in Brazilië en analyseert het de levenscyclus van zijn parfums. Onnodige belasting van mens en milieu wordt vermeden en de productieketen wordt geminimaliseerd. Het parfumhuis werkt sinds 2021 samen met de Franse organisatie Reforest'Action. Deze organisatie is verantwoordelijk voor wereldwijde herbebossing. In mei 2022 had het parfumhuis 7.738 bomen geplant van de açai, Amazone walnoot en cupuaçu variëteiten in Brazilië, en de trend stijgt.

Parfums de Marly 's grootste successen

Als je online naar Parfums de Marly zoekt, vind je een prachtige collectie nichegeuren die aan de hoogste eisen voldoen. Tot de populairste behoren:

-De zwarte ziel met het gouden hoofd. De Athalia-flacon vat de essentie van de vrouwengeur. Deze geur van Parfums de Marly is geschikt voor dames die houden van de stijl van Helena Bonham Carter: er is een vleugje gothic in de topnoten van wierook en bittere sinaasappel. Het hart klopt op het ritme van iris, oranjebloesem en cashmeran, terwijl de basis een spel van licht en donker introduceert van amber, witte muskus en vanille.

-De zoete en kruidige Herod van Parfums de Marly is een uniseks geur met een klasse apart. Kaneel en peperhout zetten de toon in de topnoot. Tabak, cistus, wierook en osmanthus verleiden in de hartnoot, terwijl de groen-houtige basis van cederhout, patchoeli, muskus, cypriol en vetiver wordt aangevuld met muskus en vanille.

-In de bloemig-houtachtige mannengeur Akaster klopt het hart met roos en oud. De geur opent met sterke Siciliaanse citroen, omlijst door cipres, roze peper en roosgeranium. De hartnoot wordt gedomineerd door Bulgaarse roos en gestreeld door Taif roos, terwijl Laotiaanse oud wordt verfijnd met guaiac hout, kardemom en een sterke dosis muskus in de basis. De mannengeur is nu nog maar zelden te vinden, omdat de productie is stopgezet.

-Parfums de Marly Nisean wordt ook niet meer geproduceerd. De oriëntaalse geur betovert met zijn kruidige, aardse essentie. Limoen, roze peper en grapefruit in de topnoten maken plaats voor de kracht van guaiac hout, saffraan, sandelhout, akigalawood, wierook en amyris met een vleugje roos en roosgeranium in de hartnoten. Patchouli en cistus domineren de basis en worden afgerond door cederhout en amber.

-Delina is de klassieke damesgeur van Parfums de Marly. De bloemig-fruitige mix met het DNA van lychee, rabarber en roos verleidt vrouwen over de hele wereld. De topnoten van lychee, rabarber en bergamot maken een statement. De hartnoot bestaat uit Turkse roos, pioenroos en vanille. De basis is een mix van cashmeran, musk en vetiver.

-Byerley is een van die geuren die overtuigt met slechts een paar noten: bergamot en kardemom in de topnoot, guajakhout en cederhout in de hartnoot en javaveteraan en balsem in de basis creëren de fascinerende, rijke totaalnoot van het parfum.

De paarden van Marly

Parfums de Marly heeft een eigen signatuurflesje ontworpen voor zijn dames-, heren- en uniseks parfums. Het weerspiegelt de pracht en praal van het koninklijk hof, heeft een nobele uitstraling en is zeer herkenbaar. Het handelsmerk van de parfumerie is in reliëf afgebeeld op de flacons van de heren- en uniseksgeuren: De Paarden van Marly. Het zijn twee rijzende paarden die tegenover elkaar staan en een wapenschild met het jaartal 1743 omlijsten. In 1743 gaf koning Lodewijk XV opdracht aan de beeldhouwer Guillaume Coustou om de beroemde ruiterstandbeelden voor het lustpaleis te maken. Na de Franse Revolutie raakte het kasteel geleidelijk in verval. Een katoenproducent gebruikte het als fabriek tot het failliet ging, waarna Napoleon het kocht tot het in 1816 werd gesloopt. De fundamenten van het kasteel zijn nog gedeeltelijk zichtbaar en getuigen van een vervlogen tijdperk vol glamour en pracht dat vandaag de dag nog steeds nagalmt. Vandaag de dag kun je in Marly kopieën van de imposante paarden bewonderen. Sommige van de schatten zijn te vinden in het Louvre Museum en een groep paarden staat aan het begin van de Champs-Élysées.

Een stukje geschiedenis

Parfums de Marly is een van de mooiste nicheparfumhuizen van deze tijd en maakt indruk met zijn opmerkelijke composities. Eeuwenoud vakmanschap wordt gecombineerd met moderne benaderingen en straalt de pracht en praal uit van een elegant tijdperk vol omwentelingen. Als je een geur van Parfums de Marly koopt, draag je een stukje Franse traditie en geschiedenis op je huid. Sommige creaties worden in eerste instantie alleen aangeboden bij Harrods en worden later beschikbaar gemaakt voor de bredere markt. Exclusiviteit en luxe zijn de beloften van het label. Tegelijkertijd laten de geuren zien hoe krachtig het onzichtbare is en hoe het de zintuigen verleidt. In onze Parfums de Marly online shop kun je de exclusieve niche parfums bekijken en een van Parfums de Marly 's bijzondere geuren online kopen.

Unisexparfum +

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten