Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Het verhaal van Penhaligon's begon in 1868. Kort na zijn aankomst in de Britse hoofdstad werd William Penhaligon een koninklijk parfumeur en verblijdde hij de adel met zijn geurcreaties.

Meer info

Penhaligon's parfum kopen aan een voordelige prijs

Meer info +

Penhaligon's - De parfumeurs van de koningin

Penhaligon's parfum staat voor de emotionele kracht van geuren: een vleugje iris en kruidnagel, rijpe mandarijnen, een vleugje verleidelijke wierook en romige vanille - rijke geuren kunnen herinneringen opwekken, sensualiteit creëren, kracht geven en rust uitstralen. Penhaligon's parfum staat voor een bijzonder, geurig avontuur. Dit avontuur begint in 1870 in het Victoriaanse Engeland. Het leidt naar de toekomst van fijne geuren voor veeleisende excentriekelingen - voor sterke vrouwen en moderne mannen.

Penhaligon's inspiratie

Tot op de dag van vandaag is de filosofie van oprichter William Henry Penhaligon de beste inspiratie: William Penhaligon leefde in een tijd van overdaad en flamboyantie onder koningin Victoria. Hij was een positief, bijzonder creatief persoon die altijd werd geïnspireerd door het ongewone - en dus kwam Penhaligon naar Londen om hofkapper en parfumeur van de koningin te worden. Penhaligon opende zijn eerste salon in 1870 en werd zeer succesvol met klassieke scheerproducten en het Penhaligon's parfum dat hij zelf ontwikkelde. Van de Britse aristocratie tot Sir Winston Churchill en Oscar Wilde - de klantenkring van Penhaligon's bestond uit iedereen.

Hij creëerde Hammam Bouquet, het eerste Penhaligon's parfum, in 1872. Penhaligon wilde de geur gebruiken om de dampen en zwavelachtige aroma's van de Turkse baden die hij bezat effectief tegen te gaan. Tot op de dag van vandaag staat Hammam Bouquet synoniem voor nieuwe inspiratie in wilde tijden en blijft het de basis voor latere creaties. Inspiraties die ontstaan op zeldzame, magische momenten en op de meest uiteenlopende plaatsen en uiteindelijk leiden tot betoverende nieuwe Penhaligon's parfums.

De interpretatie van elegantie

Bijna 150 jaar nadat William's kapsalon zijn deuren opende in Jermyn Street in Londen, is Penhaligon's parfum wereldwijd een genot voor veeleisende klanten. Vandaag de dag is Penhaligon's gepassioneerd over het voortzetten van het ongelooflijke erfgoed van creatieve en innovatieve parfumerie: Het is de kunst om uit te dagen en altijd nieuwe manieren te vinden om die speciale elegantie te interpreteren. Handgeperste bergamot, dauwgeplukte jasmijn of kostbaar adelaarshout: toen en nu worden Penhaligon's geuren gemaakt in het Verenigd Koninkrijk met de beste ingrediënten om medailles en onderscheidingen te winnen. De flacons zijn gemodelleerd naar de originele ontwerpen van William Penhaligon. Tijdens Penhaligons leven werden ze verzegeld met was. Tegenwoordig kun je Penhaligon's parfum online kopen en wordt deze traditie niet meer gevolgd - maar Penhaligon's parfums worden nog steeds versierd met prachtige linten en andere geselecteerde decoraties.

Penhaligon's heeft niet altijd een fabelachtig succes gekend. Crises bezorgden het bedrijf net zoveel problemen als vernietigende oorlogen die de toegang tot kostbare grondstoffen blokkeerden. In de jaren 1970 bereikte het bedrijf nieuwe hoogten met de originele recepten van William Penhaligon. Want zoals het gezegde luidt? Net als eb en vloed kunnen trends komen en gaan - de grote tradities blijven bestaan. Net als Penhaligon's parfum.

Het Penhaligon's portfolio

Of het nu gaat om Penhaligon's mannenparfum, Penhaligon's vrouwenparfum of Penhaligon's unisex parfum, de badlijnen voor mannen en vrouwen, kamergeuren of kaarsen - alle producten zijn allang klassiekers geworden. De balans tussen rijke tradities en tijdloze schoonheid is waarschijnlijk de reden waarom veel parfumliefhebbers nooit meer zonder Penhaligon's producten willen en graag Penhaligon's parfum kopen. Vandaag de dag bestaat het Penhaligon's portfolio uit 38 onmiskenbare en kostbare geuren. Of het nu gaat om Orientals, Chypres en Soliflores of Fougère en Oud, elke geur is gecreëerd als resultaat van intense ervaring - en is een link tussen Penhaligon's's verleden en de toekomst van het moderne leven, met vele interessante voorbeelden.

Hammam Bouquet en zijn succesvolle opvolgers

Het eerste parfum van Penhaligon's werd gecreëerd in 1872 en werd al snel een groot succes. Hammam Bouquet was een geurige herinnering aan het Turkse bad, dat eigendom was van Penhaligon en bestond tot 1941. Overigens was dit eerste Penhaligon's parfum altijd de favoriete geur van de meester. De Italiaanse sterregisseurs Franco Zeffirelli en Luchino Visconti behoorden ook tot de prominente liefhebbers van het Penhaligon's mannenparfum Hammam Bouquet. Bergamot en lavendel karakteriseren de topnoten van de geur, terwijl jasmijn, rozen, Florentijnse iris en cederhout de hartnoten vormen. Muskus, sandelhout en amber vormen de basis. De rijke, donkere mix creëert warmte, welzijn en intimiteit. De flacon van Hammam Bouquet is met liefde ontworpen en de handgebonden strik om de hals is bijzonder mooi. Of Penhaligon's parfum nu online of als winkelaanbieding: Hammam Bouquet is het best verkochte parfum van Penhaligon.

William Henry Penhaligon introduceerde zijn kostbare geuren bij bijna elk koningshuis in Europa en bouwde een immense reputatie op. English Fern and Lords, gecreëerd in 1911 en nog steeds verkrijgbaar, zijn legendarisch.

Blenheim Bouquet creëerde Penhaligon's ter ere van de hertog van Marlborough, wiens residentie Blendheim Palace nabij Woodstock in Oxfordshire is. Later werd het Penhaligon's unisex parfum Blendheim Bouquet een favoriete geur van Sir Winston Churchill.Blendheim Bouquet is een vroege compositie met aromatische citrusnuances. De geur is zowel fris als warm, droog en licht en luchtig. Vandaag de dag is het parfum al lang een klassieker. Gezien de zware, bloemige geuren uit die tijd werd het meteen na de creatie als bijna revolutionair beschouwd: topnoten van limoen en lavendel worden aangevuld met kostbare specerijen en houtachtige basisnoten van cederhout, dennen en muskus.

In 1996 bracht Penhaligon's het parfum Quercus uit: het was oorspronkelijk bedoeld voor een speciale klant en de naam was identiek aan de botanische naam Quercus voor de eikenboom. De aromatische mannengeur van Penhaligon's heeft topnoten van mandarijn en limoen, die de geur zijn onvergelijkbare frisheid geven. Het hart van kardemom, lelietje-van-dalen, galbanum en bergamot rust op een basis van sandelhout, muskus en boommos-extract. Later ontwikkelt het parfum zich tot een diepwarme en intens houtachtige geur.

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten