Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
Filter merkwinkel
Verwijder alle filters

Lijnen +

Productsoort +

prijs +

20 123
toepassen
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

In 2024 vieren de parfums van de legendarische modeontwerper hun zeventigste verjaardag. <br> Jacques Fath parfums zijn de belichaming van Frans chic. Elegant, tijdloos, verfijnd en van de hoogste kwaliteit.

Meer info

Jacques Fath goedkoop kopen

Meer info +

Jacques Fath parfum - elegante geurklassiekers in een tijdloos jasje

Van accountant tot modeontwerper - dit is het buitengewone en indrukwekkende verhaal van de Franse modeontwerper Jacques Fath. De modeontwerper, die nooit een klassieke opleiding heeft gehad, is een van de meest succesvolle en invloedrijke ontwerpers van de naoorlogse periode naast Christian Dior en Pierre Balmain. Zijn elegante, vrouwelijke en glamoureuze speelse creaties hadden een beslissende invloed op de stijl van de jaren 1940 en 1950 en inspireerden ook talloze beroemdheden en high society dames.

Maar Fath heeft niet alleen het juiste instinct als het op mode aankomt. Omdat een chique outfit altijd een elegante geur nodig heeft, presenteerde de ontwerper al snel na zijn eerste successen ook zijn eigen Jacques Fath parfumcreaties. De geuren van het huis worden gekenmerkt door hoogwaardige ingrediënten en tijdloos elegante, geraffineerde composities met een vleugje glamour. Heel wat van de creaties worden nu beschouwd als absolute geurklassiekers en genieten nog steeds een grote populariteit.

Jacques Fath - autodidact naar de modetroon

Jacques Fath werd in 1912 geboren in Frankrijk. Hij groeide op in een creatieve familie. Zijn overgrootvader was schrijver, zijn grootvader landschapsschilder en zijn overgrootmoeder modeontwerpster. Alleen Jacques' vader leerde een meer "tastbaar" beroep en werkte als verzekeringsagent. Op zijn eigen verzoek werkt Jacques Fath aanvankelijk een tijdje als accountant, maar hij realiseert zich al snel dat hij dit beroep niet de rest van zijn leven wil uitoefenen. Zijn echte passie is mode.

Om zoveel mogelijk te leren over modeontwerp bezoekt Fath regelmatig verschillende tentoonstellingen en informeert hij zich in boeken en tijdschriften over het vak en de laatste trends. Vrij atypisch voor de mode-industrie, verwierf hij zo de nodige kennis als autodidact en begon hij al snel zelf zijn eerste ontwerpen te maken.

Jacques Fath opende zijn eerste kleine boetiek in Parijs in 1937 en kon zich ondanks de oorlog en de bezetting van Frankrijk niet alleen staande houden, maar zelfs uitbreiden en voor het einde van de oorlog verschillende keren naar grotere panden verhuizen. De producten van Jacques Fath waren in die tijd natuurlijk niet goedkoop en daarom vooral populair bij de chique dames van de high society, maar ook Hollywood beroemdheden zoals Greta Garbo, Ava Gardner en Rita Hayworth behoorden tot zijn trouwe klanten. Laatstgenoemde liet een trouwjurk speciaal door Fath maken voor haar bruiloft. De verschijning van de grote filmdiva's in een Fath-ontwerp is natuurlijk uitstekende reclame en het wordt als chic beschouwd om Jacques Fath-producten te kopen, vooral in kringen van de hogere klasse.

In 1948 opende de ontwerper nog een salon in Parijs, waar hij als een van de eerste modeontwerpers een meer betaalbare collectie aanbood naast zijn uitgebreide en hooggeprijsde haute couture creaties. Dit betekent dat zelfs minder welgestelde klanten Jacques Fath producten kunnen kopen tegen betaalbare prijzen.

Het eerste Jacques Fath parfum - Chasuble - werd gelanceerd in 1945, kort daarna gevolgd door de elegante damesgeur Iris Gris en het verfijnde Green Water voor mannen - beide ontwikkeld in samenwerking met parfumeur Vincent Roubert. In de jaren daarna breidde Fath zijn geurcollectie voortdurend uit.

In 1954 stierf Jacques Fath op slechts 42-jarige leeftijd aan leukemie, maar zijn elegante ontwerpen en spannende geuren blijven ons bij. Na de dood van Fath namen zijn vrouw en zoon de leiding van het bedrijf over, maar later verkochten ze beide divisies. Het modebedrijf ging door verschillende handen, maar ligt er nu verlaten bij. De parfumlicentie daarentegen is nu eigendom van het Franse cosmeticabedrijf Panouge en is nog steeds erg succesvol.

Iconisch, klassiek, tijdloos elegant - de wereld van Jacques Fath parfum

Zelfs meer dan een halve eeuw na de dood van de ontwerper worden alle Jacques Fath producten gekenmerkt door hoge kwaliteit, tijdloze elegantie en een vleugje glamour. Vandaag de dag wordt de geurdivisie geleid door een klein team van zeer getalenteerde parfumeurs. Onder de creatieve leiding van Raina Naim werken de neuzen Cécile Zarokian, Luca Maffei en Jean-Christophe Hérault om Faths visie te realiseren en zijn creaties in de moderne wereld te brengen.

De bekendste Jacques Fath parfumcollectie is Fath's Essential Collection - een geurlijn die Jacques Fath 's unieke stijl en buitengewone ideeën omzet in verleidelijke geuren voor mannen en vrouwen. Naast compleet nieuwe creaties bevat de lijn ook een aantal heruitgaven van zijn beroemdste en meest iconische geurklassiekers. Een van deze geuren, en een van de meest herkenbare Jacques Fath producten, is Green Water. Deze mannengeur werd oorspronkelijk gecreëerd in 1946 en is enigszins gemoderniseerd door Cécile Zarokian, maar heeft nog steeds het mysterieuze, elegante en verkwikkende karakter dat het destijds tot een echte bestseller maakte.

Naast Green Water is Zarokian ook verantwoordelijk voor de geuren Bel Ambre en Curacao Bay. Hun geuren zijn geïnspireerd op de uitzonderlijke Jacques Fath producten en gebruiken kostbare en traditionele ingrediënten die de elegante lijn van het bedrijf volgen en de unieke stijl vakkundig vertalen naar het moderne tijdperk.

Luca Maffei daarentegen wijkt in zijn creaties af van de stijl van de klassieke Jacques Fath producten. Zijn composities - zoals Les Frivolités en Lilas Exquis - worden gekenmerkt door een frisse, sprankelende en zorgeloze vrouwelijkheid. Ze zijn een liefdevol eerbetoon aan Faths onbedwingbare levensvreugde.

Jean-Christophe Hérault is de nieuwste toevoeging aan het Jacques Fath Parfums team. Zijn geuren combineren traditioneel vakmanschap met moderne, innovatieve methoden. Dit stelt hem in staat om unieke, prachtige creaties te creëren die alle strengheid achter zich laten en een moderne speelsheid uitstralen. Zijn parfums zijn onder andere Vetiver Gris en Jasmin de Toscane.

Naast de Fath's Essentials Collection biedt het parfumhuis ook de Iris Gris Collection aan. Deze parfumlijn is de wedergeboorte van het iconische Iris Gris parfum uit 1947. L'Iris de Fath - L'extrait de Parfum is een getrouwe recreatie van het originele parfum en bevat alle geurnoten die het origineel al inspireerden. L'Iris de Fath - L'Eau de Parfum is daarentegen licht gemoderniseerd, nog stralender en houtachtiger dan de originele geur.

Jacques Fath producten brengen een vleugje glamour in het dagelijks leven

Iedereen die houdt van klassieke elegantie en tijdloze geuren vindt gegarandeerd een Jacques Fath parfum dat hem of haar zal inspireren. De exclusieve Jacques Fath producten betoveren het dagelijks leven, geven hun dragers een stijlvolle elegantie en brengen ook een vleugje glamour in elk alledaags leven, hoe saai ook. De geuren zijn van zeer hoge kwaliteit en kunnen zowel op kantoor gedragen worden als tijdens een romantisch diner bij kaarslicht.

En het beste van alles is dat je het dagelijks leven kunt verbeteren vanuit je luie stoel thuis. Natuurlijk kun je veel Jacques Fath producten online kopen. Een extra bonus: Jacques Fath producten zijn online meestal bijzonder goedkoop. Dus waarom nog langer wachten? Of je jezelf nu wilt verwennen of op zoek bent naar een cadeau voor je dierbaren, iedereen vindt wat hij zoekt in de Jacques Fath online shop.

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten