Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Met een Réminiscence parfum begin je aan een olfactorische reis die zijn oorsprong vindt in de ervaringen van de oprichters van het label. De uitgesproken nichegeuren van Réminiscence zijn extravagante composities die geurprovocatie niet schuwen.

Meer info

Réminiscence parfum kopen aan een voordelige prijs

Meer info +

Réminiscence parfum - geuren als een herinnering

Het Monegaskische parfumhuis Réminiscence creëert parfums die zich thuis voelen in een niche ver weg van de mainstream, waar ze zo extravagant kunnen zijn als ze zelf willen. De geuren beschrijven poëtische zielenroerselen, gaan over reizen en keren vaak terug naar één thema: de kleur turkoois. De uitstraling van de kleur is terug te vinden in veel geuren die een aquatische frisheid hebben. De geuren zijn zelden speels en rustig. In dit geval gaan kunst en parfum graag over kracht en moed, een portie provocatie ontbreekt zelden in de geuren. Réminiscence Parfum is ideaal voor iedereen die uit de wereld van de mainstream geuren wil breken. Met prijzen die vrij gematigd zijn voor een nichehuis, is de sprong niet ver. Daar staan extravagante parfums tegenover, meesterlijk samengesteld en zeker zeldzaam om bij een ander te vinden. Réminiscence wijdt speciale geuren aan vrouwen en mannen, waarvan vele ook geschikt zijn als uniseks geur. De parfums zijn vaak fris en stralen als lichte aquatische geuren, maar Réminiscence laat ook harten sneller kloppen met zijn zware en weelderige geuren. Iedereen die graag zijn eigen karakter uitdrukt, kan een kijkje nemen in onze Réminiscence online shop en daar zijn eigen Réminiscence parfum kopen.

Parfum als een manier van leven

Zoé Coste en Nino Amaddeo waren globetrotters en vrije geesten in de jaren 1960. Ze beschouwen zichzelf als hippies en overleven door te handelen in antiek. Tijdens een reis die hen naar het Oosten en India bracht, leerden ze de geur van patchoeli kennen en ervan houden. Terug in Frankrijk deden ze er alles aan om een parfum te creëren met wat zij beschouwden als de puurste patchoeli en de vele eigenschappen van deze geur. In 1970 richtten ze Ylang Ylang op en openden ze hun eerste winkel aan de Côte d'Azur. Hun eerste geuren zijn Patchouli, Ambre en Musc, allemaal gecreëerd in 1970. In 1980 doopten ze het bedrijf om tot Réminiscence en openden ze nog meer winkels in Cannes en Parijs, maar de artistieke geuren bleven voor het grootste deel een echte insider tip. De naam Réminiscence betekent "herinnering". De olfactorische herinnering aan de jaren 1970 weerklinkt in menig Réminiscence parfum. Artistieke kostuumjuwelen waren de tweede steunpilaar van de twee ondernemers in die tijd, en zijn dat nog steeds. Het merk werd pas echt bekend in 1996 met de lancering van Rem. De frisse, aquatische geur met de geur van fenegriek in de hartnoot viel erg in de smaak in die tijd. In de loop der jaren werd een hele reeks Rem flankers gecreëerd, waarvan de meeste het frisse karakter van de eerste geur behielden. De kinderen van Zoé Coste en Nino Amaddeo, Sébastien Coste en Lilla Amaddeo, werken nu ook in het bedrijf.

Geselecteerde geuren van Réminiscence

Wie online op zoek gaat naar de prachtige geuren van Réminiscence Parfum krijgt een kijkje in het wonderlijke universum van het parfumhuis:

-De geurlijn rond patchouli omvat het originele Réminiscence parfum voor vrouwen uit 1970 Het aardse, houtachtige eau de parfum is een goede introductiegeur voor wie de noot wil benaderen. De warme, elegante geur begint met patchoeli in de topnoot, vergezeld door vetiver en Virginia ceder. De hartnoten zijn labdanum en sandelhout. Vanille, muskus, tolubalsem en tonkaboon vormen de basis. Voor mannen biedt Patchouli pour Homme een wat lichtere geur die begint met frisse en fruitige noten van limoen en mandarijn. Daarna komt de patchoeli-noot, vergezeld door Virginia ceder en roosgeranium. De basis van benzoë, tolubalsem, tonkaboon en labdanum wordt warm en zacht. Beide geuren vermengen de geur van bos en aarde, van koelte en warmte.

-De geurreeks Les Notes Gourmandes presenteert een interpretatie van gourmandnoten in verschillende geuren. De geuren Héliotrope en Dragée behoren beide tot de gourmandgeurenreeks. Héliotrope begint met vijg en groene noten, gevolgd door heliotroop, amandel, cederhout, patchouli en sandelhout. De basis wordt gevormd door benzoë, tonkaboon, vanille en muskus. Het Réminiscence parfum is een heerlijke mix van zoete, romige vanille en zachte groene noten. Het resultaat is een gourmandgeur die niet te zoet is en doet denken aan pistache of marsepein in bittere chocolade. Dragée doet ook denken aan marsepein, in het Réminiscence parfum zorgen amandel en oranjebloesem samen voor een zachte, romige en vrolijk elegante geur.

-Naast het Réminiscence parfum uit 1996 bevat de Rem geurlijn ook verschillende flankerende parfums voor mannen en vrouwen die de originele geur opnieuw interpreteren. Het frisse, aquatische Eau de Parfum Rem Homme brengt je direct naar de oevers van de Middellandse Zee. De combinatie van frisse, citrus-, maritieme en houtachtige noten creëert het gevoel dat je in het koele water springt. Lady Rem verschilt van de frisheid van de andere Rem geuren. De houtachtige, leerachtige geur is gelaagd, maar zeker niet zoet. Het is iets voor stoere vrouwen die van hun vrijheid houden, maar niet willen inleveren op elegantie.

Eigenlijk is het de moeite waard om voor elk Réminiscence parfum een kijkje te nemen in de geurpiramide, want de geuren passen vaak bij alle geslachten. Zo kun je bijvoorbeeld ook de kruidige, oriëntaalse geur van Oriental Dream zelf ontdekken. Met bloemen, veel houtachtige noten, maar ook specerijen, oriëntaalse en rokerige noten, creëert het een interessant geurverloop. De Réminiscence Tonka geur daarentegen is vleiend mooi en warm heerlijk, met honing en tonkaboon als hoofdthema. Voor wie liever iets lichts heeft, is Mandarine Fraîche een vrolijke geur van limoen, groene mandarijn en verbena.

Ondersteuning van bekende parfumeurs

Zoé Coste en Nino Amaddeo zijn meesters in patchoeli. Hun geuren rond deze geurende olie, die meestal uit India komt, bevatten prachtige verrassingen en exquise composities. Misschien om hun assortiment uit te breiden of gewoon om hen meer ruimte te geven voor creativiteit, werken de twee ondernemers sinds de jaren 2000 samen met bekende parfumeurs. Dit zijn onder andere meesterparfumeur Fabrice Pellegrin, die geuren heeft gecreëerd voor onder andere Paco Rabanne (Strong Me) en Salvatore Ferragamo. Jacques Flori ontwerpt Héliotrope, maar werkt ook voor de nicheparfirma's Xerjoff en Amouage. Deze parfumeurs verwerken ook graag patchoeli in hun Réminiscence parfum. De afrodiserende, balsamico-zoete en tegelijkertijd aards-houtige geur van de olie speelt echter niet altijd zijn normaal bekende rol. Er valt veel te ontdekken bij Réminiscence. De nieuwsgierigen kunnen hun Réminiscence parfum goedkoop kopen in onze online shop.

De moed om uniek te zijn

Een parfum verandert je stemming en je dag. Réminiscence parfum biedt veel geuren die je uitnodigen om je goed te voelen, maar ook een aantal die in eerste instantie irriteren met hun ongewone samenstelling. Parfum is een artistieke vorm van expressie die duidelijk is in alle geuren van Réminiscence, wat soms uitdagend is maar altijd de moeite waard. Eén ding verbindt alle geuren: ze hebben een uniek verkoopargument, zowel in samenstelling als in het dagelijks leven. Dit nichehuis is ideaal voor iedereen die niet zoals iedereen wil ruiken. De drager moet wel een beetje bevriend zijn met patchoeli, want er is bijna geen Réminiscence parfum zonder. Desondanks bieden de parfums een werkelijk verbazingwekkende variëteit van deze grondstof die zelfs de sceptici over de streep zal trekken. Koop Réminiscence parfum online en duik in de wereld van patchouli en unieke geuren!

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten