Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Al meer dan 200 jaar staat het parfumhuis Houbigant wereldwijd bekend om zijn klassieke geuren. De nuances zijn betoverend en stralen een elegantie en verfijning uit die ongeëvenaard is.

Meer info

koop Houbigant parfum goedkoop

Meer info +

Houbigant Parfum - kunstwerken gemaakt van parfum

Houbigant Parfum is een van de oudste parfumhuizen ter wereld. Haar geuren zijn altijd als revolutionair beschouwd en dat is nog steeds zo. Het parfumhuis cultiveert de grote kunst van het combineren van eindeloze elegantie met sprankelende creativiteit en hoge herkenningswaarde. Houbigant parfum is ideaal voor iedereen die zich graag overgeeft aan een luxueuze geur die de aandacht trekt met verfijnde elegantie. Klassiekers zoals de kruidig-warme Chantilly, de dromerig-elegante Quelques Fleurs of de frisse Fougère Royale zijn nog steeds geliefde geuren. Nieuwe creaties zoals de vrouwelijke geuren van de Collection Privée of Bois Mystique en Duc de Vervins laten zien dat Houbigant nog steeds een bron is van buitengewone geuren met hoge normen. Het kenmerk van Houbigant parfums is de grote veelzijdigheid en variëteit van de geuren zelf. Kostbare geurextracten vormen complexe geurbelevingen die ook worden gekenmerkt door een bovengemiddelde sillage en duurzaamheid. Iedereen die op zoek is naar verfijnde geuren kan Houbigant parfum online kopen en genieten van gunstige prijzen voor deze unieke geuren.

Het geschilderde teken

De geschiedenis van Houbigant Parfum begint met een zelfgeschilderd uithangbord dat Jean-François Houbigant in 1775 boven zijn winkel in de Rue du Faubourg Saint-Honoré in Parijs hing. Het bord toont een mand vol bloemen. De 23-jarige man komt uit Grasse en wil reclame maken voor zijn parfums. Niet alleen het uithangbord, maar ook zijn creaties worden met genegenheid ontvangen door de inwoners van Parijs. Al snel rekent Houbigant aristocraten tot zijn klanten en zelfs koningin Marie-Antoinette waardeert de geuren van het huis Houbigant. Zijn zoon Armand-Gustave Houbigant nam het bedrijf in 1807 over en werd de officiële leverancier aan het hof van Napoleon. Vooral keizerin Josephine zou een voorliefde hebben gehad voor Houbigant parfum. Met de opkomst van de bourgeoisie boorde Houbigant nu een breder klantenbestand aan en werden de geuren een symbool van succes en status. Het huis breidde zijn succes ook uit in Europa, als hofleverancier van tsaar Alexander III en parfumeur van koningin Victoria van Engeland. Houbigant creëert sinds het einde van de 19e eeuw geuren die de parfumwereld vandaag de dag nog steeds beïnvloeden. De eerste en belangrijkste is Fougère Royale van Paul Parquet uit 1882, waarmee de fougère geurstijl werd gevestigd. Het verbluffend bloemige Quelques Fleurs uit 1912 wordt beschouwd als het eerste multi-bloemenparfum. Het kruidige vrouwenparfum Chantilly uit 1941 en het kruidig-groene mannenparfum Duc de Vervins uit 1985 zijn vandaag de dag nog steeds populaire geuren. Koop de heruitgegeven geuren van Houbigant gewoon in de online shop en ontdek de olfactorische geschiedenis van het huis!

Geuren met geschiedenis en nieuwe klassiekers

Het juiste Houbigant parfum vinden is moeilijk met het aanbod van fantastisch mooie geuren. Hier geven we een overzicht van de belangrijkste geuren en collecties.

- Houbigant Parfum brengt de geur Quelques Fleurs L'Originale uit in drie verschillende geurconcentraties, als Eau de Parfum, Parfum Extreme en Extrait de Parfum. De formulering van alle concentraties blijft trouw aan het origineel uit 1912. Een grote geurpiramide onthult snel de complexiteit van deze geur. De frisse, kruidige start wordt gevolgd door een ware bloemenzee. Dit boeket blijft altijd delicaat, wordt nooit te zoet of te weelderig, en krijgt een heel speciaal tintje door bijenwas. De basis van hout, muskus, iris, eikenmos en civet brengt de geur tot een sensuele, warme finish.

-De Houbigant Collection Privée bevat heerlijke damesgeuren met complexe composities die altijd garant staan voor grote elegantie en vrouwelijkheid. De geuren zijn klassiekers van het huis die opnieuw zijn uitgebracht. Mon Boudoir dateert oorspronkelijk uit 1919, werd gecreëerd door Robert Bienaimé en was de favoriete geur van koningin Marie van Roemenië. De herinterpretatie van 2019 is een bloemig-kruidige geur die de intieme sfeer van een elegante kleedkamer weet te creëren. Essence Rare is een meesterwerk uit de handen van Jean-Claude Ellena. De geur van zachte, poederige en romige lelietjes-van-dalen en delicate bloemen op een licht houtachtige basis barst van levensvreugde.

-De mannengeur Houbigant Cologne Intense is een eerbetoon aan de allereerste cologne, Kölnisch Wasser van Jean Marie Farina. Alleen al de opening van Cologne Intense is als een sprong in heerlijk verfrissend en geurig water. In het hart wordt de geur rustiger met wierook, jasmijn en mate, voordat hij naar het einde toe fris, groen, maar ook warm en houtachtig vervaagt. Hij is verkrijgbaar in twee geurconcentraties.

-Een zeldzame geur voor mannen is het Houbigant parfum Figuier Noir. Het parfum beschrijft het hart van de man en zijn contrasten. Het parfum zit ook vol contrasten, het is fris en warm tegelijk, licht en toch gedenkwaardig. Het creëert een beeld dat doet denken aan een donkere vijg. Heldere, groene bladeren omringen het en waaien in de frisse wind, maar de verleidelijk donkere, fruitige geur staat in contrast met de zorgeloze sfeer. Uiteindelijk vindt de geur een balans op aarde met houtachtige, aardse en dierlijke noten. Bestel dit Houbigant parfum online en dompel jezelf onder in een wereld van harmonieuze contrasten!

De beste essences

Gedurende vele eeuwen is Houbigant erin geslaagd om parfum te produceren dat aan de hoogste eisen voldoet. De kostbare, pure essences die het bedrijf gebruikt om zijn geuren te produceren zijn de beslissende factor. In de verfijnde parfums worden niet alleen natuurlijke geuressences gebruikt. Fougère Royale dankt zijn succes aan het eerste synthetische geuringrediënt dat in parfums werd gebruikt: cumarine. Hoewel de stof ook wordt gevonden in planten zoals bepaalde soorten kaneel, tonkaboon of lievevrouwebedstro, was het de synthetische productie die het wijdverbreide gebruik mogelijk maakte. Paul Parquet, die aan het eind van de 19e eeuw niet alleen parfumeur was maar ook partner in het bedrijf Houbigant, creëerde een nieuwe geurfamilie met Fougère Royale. De combinatie van lavendelhooi (coumarine), bergamot en eikenmos verspreidt een frisse, schone, groen-kruidige geur. Dit Houbigant parfum is voor mannen die elke dag stijlvol en vriendelijk tegemoet willen treden zonder poespas.

Houbigant parfum - legendarisch en de moeite waard

Geuren van Houbigant stellen nooit teleur. Ze zijn uniek in hun samenstelling en slagen erin om echt perfect te zijn. Natuurlijk hangt een geur altijd af van persoonlijke smaak, maar als je weet welke geuren en geuressences je lekker vindt, kun je in Houbigant parfum een opmerkelijke geur vinden die altijd een elegante uitstraling heeft. Misschien zijn de geuren van Houbigant zo aantrekkelijk omdat ze de oude recepten op een moderne manier interpreteren, of misschien is het gewoon het pure meesterschap van de parfumeurs die voor Houbigant Parfum werken. Maar één ding is zeker: een geur van Houbigant creëert een onvergelijkbare uitstraling van ingetogen luxe, uitzonderlijke elegantie en aantrekkelijke verfijning. Je kunt Houbigant parfum kopen tegen voordelige prijzen in onze online shop. Niets staat je dus in de weg om te genieten van deze meesterlijke geuren!

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten