Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Al meer dan 200 jaar staat het parfumhuis Houbigant wereldwijd bekend om zijn klassieke geuren. De nuances betoveren en stralen een elegantie en verfijning uit die ongeëvenaard is.

Meer info

Houbigant Parfum kopen goedkoo

Meer info +

Houbigant Parfum - kunstwerken gemaakt van geur

Houbigant Parfum is een van de oudste parfumhuizen ter wereld. Haar geuren zijn altijd als revolutionair beschouwd en dat is nog steeds zo. Het parfumhuis cultiveert de grote kunst om eindeloze elegantie te combineren met sprankelende creativiteit en hoge herkenningswaarde. Houbigant Parfum is gunstig geprijsd voor iedereen die zich graag overgeeft aan een luxueuze geur die aandacht verenigt met gedistingeerde elegantie. Klassiekers als de kruidig-warme Chantilly, de dromerig-elegante Quelques Fleurs of de frisse Fougère Royale zijn nog steeds gewaardeerde geuren. Nieuwe creaties zoals de vrouwelijke geuren van de Collection Privée of Bois Mystique en Duc de Vervins laten zien dat Houbigant nog steeds een bron is van buitengewone geuren met hoge normen. Het kenmerk van de parfums van Houbigant is de grote veelzijdigheid en variatie in de geuren zelf. Kostbare geuressences vormen complexe olfactorische ervaringen die ook worden gekenmerkt door een bovengemiddelde sillage en duurzaamheid. Wie op zoek is naar verfijnde geuren kan online Houbigant parfum kopen en genieten van geweldige prijzen voor deze unieke geuren.

Het geschilderde bord

Het verhaal van Houbigant Parfum begint met een zelfgeschilderd uithangbord dat Jean-François Houbigant in 1775 boven zijn winkel in de Rue du Faubourg Saint-Honoré in Parijs hing. Op het bord staat een mand vol bloemen. De 23-jarige komt uit Grasse en wil daarmee reclame maken voor zijn parfums. Niet alleen het teken, maar ook zijn creaties ontmoeten de genegenheid van de Parijse bevolking. Al snel behoorden Houbigant edelen tot zijn klanten en zelfs koningin Marie-Antoinette waardeerde de geuren van het huis Houbigant. Zijn zoon Armand-Gustave Houbigant nam de zaak in 1807 over en werd de officiële leverancier aan het hof van Napoleon. Vooral keizerin Josephine zou een voorkeur hebben gehad voor Houbigant parfum. Met de opkomst van de bourgeoisie boorde Houbigant nu een andere klantenkring aan en werden de geuren een teken van succes en status. Het huis breidde zijn succes ook uit in Europa, als hofleverancier van tsaar Alexander III en parfumeur van koningin Victoria van Engeland. Houbigant creëert sinds het einde van de 19e eeuw geuren die de parfumwereld vandaag de dag nog steeds beïnvloeden. De eerste en belangrijkste daarvan is Fougère Royale van Paul Parquet uit 1882, die aan de basis ligt van het Fougère-parfum. Het verbluffend bloemige Quelques Fleurs uit 1912 wordt beschouwd als het eerste multi-bloemige parfum. Het kruidige damesparfum Chantilly uit 1941 en het pittig-groene herenparfum Duc de Vervins uit 1985 zijn nog steeds populaire geuren. Koop gewoon de heruitgegeven geuren van Houbigant in de online shop en ontdek de olfactorische geschiedenis van het huis!

Geuren met geschiedenis en nieuwe klassiekers

De juiste Houbigant parfum vinden is moeilijk met het aanbod van fantastisch mooie geuren. Hier geven we een overzicht van de belangrijkste geuren en collecties.

- Houbigant Parfum lanceert het parfum Quelques Fleurs L'Originale in drie verschillende geurconcentraties, als Eau de Parfum, Parfum Extreme en Extrait de Parfum. Qua formulering blijven alle concentraties trouw aan het origineel uit 1912. Een grote geurpiramide onthult snel de complexiteit van deze geur. De frisse, kruidige start wordt gevolgd door een ware bloemenzee. Dit boeket blijft altijd fijn, wordt nooit te zoet of te weelderig en krijgt een heel bijzondere toets door de bijenwas. De basis van hout, muskus, iris, eikenmos en civet brengt de geur tot een sensueel warme afsluiting.

-De Houbigant Collection Privée omvat prachtige damesgeuren die altijd een grote elegantie en vrouwelijkheid bieden met complexe composities. De parfums zijn klassiekers van het huis die opnieuw zijn uitgegeven. Mon Boudoir dateert oorspronkelijk uit 1919, werd gecreëerd door Robert Bienaimé en was het favoriete parfum van koningin Marie van Roemenië. De herinterpretatie van 2019 is een bloemig-kruidige geur die de intieme sfeer van een elegante kleedkamer weet te creëren. Essence Rare is een meesterwerk uit de handen van Jean-Claude Ellena. De geur van zachte, poederige en romige lelietjes-van-dalen en delicate bloemen op een licht houtachtige basis bruist van levensvreugde.

Het mannenparfum Houbigant Cologne Intense is een eerbetoon aan de allereerste cologne, Kölnisch Wasser van Jean Marie Farina. Alleen al de opening van Cologne Intense is als een sprong in heerlijk verfrissend en geurig water. In het hart kalmeert de geur met wierook, jasmijn en mate, om tegen het einde fris en groen, maar ook warm en houtachtig te eindigen. Het verschijnt in twee geurconcentraties.

-Een zeldzame geur voor mannen is het Houbigant parfum Figuier Noir. De geur beschrijft het hart van de mens en zijn contrasten. De geur zit ook vol contrasten, hij is fris en warm tegelijk, komt licht over en blijft toch in het geheugen hangen. Er ontstaat een beeld dat doet denken aan een donkere vijg. Heldere, groene bladeren omringen het en waaien in de frisse wind, maar de verleidelijk donkere, fruitige geur staat in contrast met de zorgeloosheid. Uiteindelijk vindt de geur een evenwicht op de aarde met houtachtige, aardse en dierlijke noten. Bestel dit Houbigant parfum online en dompel u onder in de wereld van harmonieuze contrasten!

De beste essences

Gedurende vele eeuwen is Houbigant erin geslaagd parfum te produceren dat aan de hoogste eisen voldoet. De kostbare, zuivere essences die het huis gebruikt voor de productie van de geuren zijn daarbij doorslaggevend. In de verfijnde parfums worden niet alleen natuurlijke geuressences gebruikt. Fougère Royale dankt zijn succes aan de eerste synthetische geurstof die in parfums werd gebruikt: cumarine. Hoewel de stof ook wordt aangetroffen in planten, zoals bepaalde soorten kaneel, tonkaboon of houtroos, was het de synthetische productie die het wijdverbreide gebruik ervan mogelijk maakte. Paul Parquet, die aan het eind van de 19e eeuw niet alleen parfumeur was maar ook vennoot in het bedrijf Houbigant, creëerde met Fougère Royale een nieuwe geurfamilie. De combinatie van lavendelhooi (coumarine), bergamot en eikenmos verspreidt een frisse, schone, groen-kruidige geur. Dit parfum Houbigant wordt gekocht door mannen die stijlvol zijn en elke dag vriendelijk tegemoet treden zonder veel fanfare.

Houbigant Parfum - legendarisch en de moeite waard

Geuren van Houbigant stellen nooit teleur. In hun samenstelling zijn ze uniek en slagen ze erin echt perfect te zijn. Natuurlijk is een geur altijd afhankelijk van persoonlijke smaak, maar als u weet welke geuren en geuressences u lekker vindt, kunt u in Houbigant Parfum een opmerkelijke geur vinden die op elk moment een elegante uitstraling verspreidt. Misschien zijn de geuren van Houbigant zo aantrekkelijk omdat ze een moderne interpretatie geven aan de oude recepten, misschien is het gewoon puur meesterschap van de parfumeurs die voor Houbigant Parfum werken. Maar één ding is zeker: een geur van Houbigant geeft een onvergelijkbare uitstraling van ingetogen luxe, van buitengewone elegantie en aantrekkelijke verfijning. In onze online winkel kunt u Houbigant parfum kopen tegen lage prijzen. Dus niets staat het genieten van deze meesterlijke geuren in de weg!

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten

Geld-terug-garantie +

Wij zijn ervan overtuigd dat u tevreden zult zijn met easycosmetic. Daarom bieden wij u een geld-terug-garantie: producten die u in onze webshop heeft gekocht, kunt u binnen 30 dagen zonder reden terugsturen. U krijgt het aankoopbedrag inclusief verzendkosten dan terug. De kosten van de terugzending zijn wel voor uw rekening. Om aanspraak te kunnen maken op een geld terug garantie regeling, moeten de geretourneerde goederen ongebruikt en in de originele verpakking aan easycosmetic gestuurd worden.