Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Anaïs Anaïs maakte het modelabel Cacharel in de jaren 1970 plotseling beroemd in de parfumwereld, maar de geschiedenis van het merk begon 20 jaar eerder. Het bedrijf, vernoemd naar een eend, staat vooral bekend om designermode. Ook de parfums van Cacharel zijn wereldwijd razend populair.

Meer info

koop Cacharel parfum goedkoop

Meer info +

Cacharel: Het parfum van fashionista's

Het Franse modelabel Cacharel, gevestigd in Parijs, inspireert sinds 1958 veeleisende, modebewuste vrouwen en mannen over de hele wereld met zijn vooruitstrevende, draagbare designermode, die als geen ander de Franse lichtheid belichaamt. Met Anaïs Anaïs, het eerste Cacharel parfum, heeft het wereldberoemde modelabel zich ook succesvol gevestigd in de parfumsector. Al meer dan 40 jaar ontwikkelt Cacharel geuren in samenwerking met L'Oréal, die het modehuis ondersteunt met hun ervaring in de industrie. De geuren benadrukken niet alleen op elegante wijze de stijl van de drager, Cacharel parfum heeft ook een positief effect op het humeur en verwent de zintuigen met de fijnste geurcomposities die inspireren.

Als je een geur van het beroemde modehuis aan je eigen collectie wilt toevoegen, kun je in onze online shop Cacharel parfum kopen.

Mode komt voor Cacharel parfum

De oprichter van Cacharel is de Fransman Jean Bousquet. Als zoon van een verkoper van naaimachines was hij als kind al in de ban van de modewereld. Na een opleiding tot kleermaker werkte hij als ontwerper en opende hij zijn eerste modehuis in de Parijse wijk Le Marais, dat zo succesvol was dat hij besloot nog een stap verder te gaan. Cacharel werd in 1958 opgericht in Nîmes, waar Bousquet twee termijnen burgemeester was. Overigens ontleent het bedrijf zijn naam aan de eend die inheems is in de Camargue: de lokale bevolking noemt hem "Cacharel ".

Het Franse modehuis presenteerde zijn eerste damescollectie in 1962 en baarde opzien met zijn kleding: Cacharel liet de traditionele coupenaden op de Bousquet blouse achterwege en kwam in plaats daarvan met reliëfstof en felle kleuren. Het modemerk kreeg al snel internationale erkenning dankzij artikelen in modetijdschriften zoals Elle.

Slechts een paar jaar later veroverde Cacharel de Amerikaanse modemarkt met zijn prêt-à-porter mode en bood begin jaren 1970 ook herenkleding en kinderkleding aan. De ontwerpen van Cacharel worden gekenmerkt door vrouwelijke pasvormen en romantische bloemenprints, elegante avondkleding of casual maar aantrekkelijke vrijetijdskleding. De ontwerpen geven een gevoel van frisheid, vrijheid en levensvreugde.

Het duurde niet lang voordat het eerste Cacharel parfum de verfijnde stijl van Jean Bousquet's mode vertaalde naar een parfum. Het verscheen in 1978 en liet meteen van zich horen. Cacharel Anaïs Anaïs wordt een van de meest gewilde damesgeuren! Vandaag de dag is het parfum een van de klassiekers en waarschijnlijk het bekendste damesparfum van het modelabel. Dankzij het delicate en zeer vrouwelijke boeket wordt Anaïs Anaïs geassocieerd met de stemming van de lente.

Het merk heeft zich snel gevestigd in de parfumindustrie en brengt regelmatig nieuwe essences op de markt. Vanwege het grote succes werkt Cacharel nog steeds samen met L'Oréal, waar de parfums onder licentie worden geproduceerd. De hoogwaardige geuren worden gecreëerd door gerenommeerde parfumeurs. Als je de prachtige creaties wilt uitproberen, kun je een kijkje nemen in onze Cacharel online shop en jouw speciale Cacharel parfum online kopen!

De meest succesvolle geuren van Cacharel

Wie op zoek is naar Cacharel parfum online vindt naast Anaïs Anaïs ook andere populaire geuren zoals de Cacharel mannengeur pour L'Homme of Cacharel Nemo. Een succesvolle Cacharel geur voor vrouwen is de Eau de Toilette Noa - Cacharel Loulou maakt ook al bijna 40 jaar naam. Een Cacharel parfum moet niet alleen complex geformuleerd zijn. De kostbare geuren zijn meesterlijk uitgebalanceerd om harmonieuze composities te creëren:

- Cacharel Anaïs Anaïs: Het eerste Cacharel parfum streelt de neus met een uiterst vrouwelijke, bloemig-poederachtige algemene noot en is in 2014 opnieuw uitgebracht als Anaïs Anaïs L'Original met een aangepaste formule. De bloemige flacon is ook aangepast aan de moderne tijd. Anaïs Anaïs L'Original behoudt echter haar sensuele expressie, die even romantisch als verleidelijk kan zijn.

- Cacharel pour L'Homme is een mannengeur met een klasse apart. De houtachtige en kruidige eau de toilette, die in 1981 werd uitgebracht, benadrukt de mannelijkheid van zijn drager. Met een bijna ongeëvenaarde geur en krachtige sillage heeft het elixer uit de pen van Gerard Goupy zich een plaats verworven in de Olympus van de parfums voor mannen.

-Nemo is nog zo'n Cacharel mannenparfum, zoals de Y-vormige flacon, ontworpen door Jean-Marie Massaud, duidelijk maakt. In 1999 creëerde parfumeur Jean-Pierre Béthouart een eau de toilette die de naam Nemo meer dan waarmaakt. Een bijna mystieke formule die, ondanks zijn kruidige mannelijkheid, niet afziet van bloemige akkoorden.

-De Cacharel damesgeur Noa is in 1998 heerlijk ingetogen, maar hult de draagster in een aura van welzijn die moeilijk te weerstaan is. Olivier Cresp creëerde een eau de toilette die bloemige en poederachtige indrukken achterlaat die elke dag veranderen in een dag van ontspanning en vreugde. De flacon, ontworpen door Annegret Beier, past qua vrouwelijke elegantie bij de geur.

-Jean Guichard heeft Loulou ontworpen voor vrouwen die graag wat explicieter zijn. Het Cacharel damesparfum maakt al sinds 1987 een zelfverzekerde indruk met zijn bloemig-zoete uitstraling en zet zijn draagster olfactorisch in het middelpunt. Loulou schreeuwt duidelijk: "Hier kom ik!", waardoor het misschien wel een van de eerste discoparfums is.

Wie creëert Cacharel parfum?

Achter een Cacharel parfum zitten, naast Cacharel en L'Oréal, verschillende meesterlijke "neuzen" - zoals parfumeurs in de volksmond worden genoemd. Voordat iemand zichzelf parfumeur kan noemen, moet hij of zij echter meestal een traditionele graad in scheikunde behalen en naar een school voor parfumeurs gaan, maar er zijn ook andere carrièrepaden mogelijk. Ook carrièreswitchers zijn niet onbekend.

Anaïs Anaïs, het eerste Cacharel parfum, is bijvoorbeeld een gezamenlijke creatie van Robert Gonnon, Paul Leget, Raymond Chaillan en Roger Pellégrino. Een van de beroemdste parfumeurs die voor Cacharel werkt is Olivier Cresp, sinds 2006 meesterparfumeur bij parfumfabrikant Firmenich. Zijn familie is al generaties lang gevestigd in de wereldhoofdstad van de parfum, Grasse. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn zus Françoise Caron ook parfumeur is. De meester-parfumeur is verantwoordelijk voor een groot aantal hoogstaande parfums en geuren en is een vormend lid van de industrie. Enkele jaren geleden trad zijn zoon Sebastien Cresp in zijn voetsporen.

Cacharel parfum: modieus, veelzijdig en nooit saai

Cacharel parfums zijn net als de mode van het merk: de damesgeuren zijn vrouwelijk en stralen vreugde en levensvreugde uit. Ze openen nieuwe werelden met hun magische geuren. Een Cacharel mannengeur laat mannen stralen met elegantie, mannelijkheid en persoonlijkheid die even charmant als zelfverzekerd is. Een Cacharel parfum maakt indruk met een complexe maar harmonieuze geurcompositie die op ingenieuze wijze wordt gevangen door de flacons. Ze verrassen met hun vakkundige verfijning en zijn prachtige sieraden. Of het nu gaat om een Cacharel damesparfum of een herenparfum, als je geïnteresseerd bent in de veelzijdige diversiteit van het label, kun je in onze online shop je Cacharel parfum kopen tegen een voordelige prijs.

Beoordeling +

Aandeel positieve beoordelingen voor Cacharel met vier sterren of meer
4,83 uit 5 sterren — op basis van 6 klant adviezen
Commentaar van Berna
Cacharel noa heerlijk

Noa is echt mijn favoriete geur. Is simpel, verveelt niet en is niet te zoet en niet te sterk. Krijg vaak te horen goh wat heb je een lekker luchtje op. Daarnaast is deze website ook nog eens super voordelig met een zeer ruim assortiment.

Commentaar van Hionstiong
Cacharel Eden

Dit parfum is heel zeldzaam maar zijn geld waard. Het heeft een heel bijzondere geur, mensen vragen mij er vaak naar. Koop hem graag weer.

Commentaar van Themble
klassieke geur

Deze geur is een harmonische en kruidige herengeur. Niet voor elke dag, meer voor speciale gelegenheden. Zeer mannelijke geur die ik graag aanbeveel.

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten
1) Maximale besparingen van een product van de merk Cacharel in vergelijking met de SRP