Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

De weg van Germaine Krebs, stichtster van Grès, leidde van de beeldhouwkunst via de mode naar de wereld van de parfums. In 1958 uitte ze haar creativiteit voor het eerst in een parfum. Cabochard werd een wereldwijd succes en zette trends.

Meer info

Koop Grès Parfum goedkoop

Meer info +

Modelleren en creativiteit zonder beperkingen

Madame Germaine Émilie Grès is een bekende naam in de wereld van mode en geuren. Ze wordt niet alleen beschouwd als een van de grootste couturières van de 20e eeuw, ze is ook een pionier voor de onafhankelijke vrouw. Geboren in Germaine Krebs in 1903, wist ze al vroeg wat ze wilde en liet zich niet tegenhouden door de conventies van haar tijd, die een toekomst als goede vrouw en moeder voor zich zien. In plaats daarvan wordt ze opgeleid tot beeldhouwer omdat ze maar één ding in gedachten heeft: creatief en artistiek actief zijn. Het maakt haar niet uit of ze met steen of stof werkt. Na wat minder succesvolle experimenten als beeldhouwer trainde ze ook als hoed en lanceerde ze haar eerste kledinglijn voor modebedrijf Alix Barton. Maar het zal nog even duren voordat het eerste parfum van Madame Grès verschijnt.

Geïnspireerd door de oudheid en nog steeds opstandig

Als pionier op het gebied van haute couture is Madame Grès geïnspireerd op de Griekse oudheid en wordt daarom beschouwd als de pionier van het minimalisme. Haar gewaden zijn lang, elegant, asymmetrisch en bijzonder artistiek geplooid. Tijdens de Tweede Wereldoorlog creëerde ze een hele collectie in de kleuren van de driekleur uit trots en als teken tegen de bezetting: blauw, wit en rood. Als gevolg daarvan moet ze haar deuren sluiten en Parijs verlaten. Pas na het einde van de bezetting keert ze terug en viert ze een steeds groter succes. Alle stijliconen uit die tijd van Marlene Dietrich tot Grace Kelly behoren tot haar klanten. Immers, hun merk is een van de laatste grote haute couture huizen waar klanten konden proberen op de ontwerpen onmiddellijk voordat ze individueel werden gewijzigd.

Ook een Grès-geur verschijnt in 1947, het draagt de eenvoudige naam Grès en is niet door Germaine Grès zelf ontworpen. Na een reis naar India in het midden van de jaren 1950 wist ze wat er nog ontbrak en wendde zich tot Bernand. Samen met hem ontwikkelde ze de Grès Parfum Cabochard. Cabochard werd in 1958 met groot succes op de markt gebracht en wordt door Madame Grès beschouwd als het eerste echte parfum. Het was en is verre van minimalistisch, maar zo succesvol dat Germaine Grès haar parfumhuis Parfum Grès oprichtte. De geur is vandaag de dag nog steeds beschikbaar, u kunt deze zelfs online kopen.

Een juweel in de wereld van geur en ongelooflijk koppig

Madame Grès runt haar huis tot 1984, alvorens het te verkopen aan de Franse investeerder Bernard Tapie. De merknaam Madame Grès werd eerst overgenomen door Jacques Esterel, daarna door de Japanse luxereus Yagi Tsusho. Sindsdien zijn mode en geuren met de naam hun eigen weg gegaan. De oprichting van Grès Parfum is nu in Zwitserse handen van de Lalique Group, die er ook voor zorgt dat er nog nieuwe geuren zijn in de zin van Madame Germaine Grès. Nog steeds zeer exclusief, is het veel gemakkelijker om een Grès parfum te kopen in een online winkel dan te proberen om het te krijgen bij een lokale parfumerie. Het merk Parfums Grès is ook zo exclusief omdat het over echte nichegeuren gaat. Ze worden ook in kleine partijen geproduceerd om hun exclusiviteit te behouden. Als je een Grès parfum goedkoop wilt kopen, moet je lang zoeken of heb je geluk met een van de Grès parfums.

Mijlpalen van Parfums Grès zijn natuurlijk de beroemde Eau de Parfum Cabochard, wiens naam vertaald betekent koppigheid. Dit maakt de naam tot een perfecte match voor de buitengewone ontwerper, die zich ondanks alle tegenslagen laat gelden en zich niet zal laten tegenhouden door een wereldoorlog. In Cabochard mengt ze chypre met leer, waardoor de geur een absolute trendsetter is. Het is moeilijk te geloven, maar Cabochard wordt nog steeds geproduceerd, waardoor het een van de oudste geuren ooit gemaakt. Misschien wel de oudste die ooit onafgebroken is geproduceerd. Kort voor het overlijden van de ontwerper in 1993 werd in 1990 een nieuwe serie, Grès Parfum, gelanceerd.

Cabochard is een weelderige, zeer sensuele en chypre lederachtige geur. Klassiek en nostalgisch, vol romantische schoonheid. Cabochard is ongeëvenaard, onvergetelijk, zo sensueel als een nacht onder een sterrenhemel, in een zomertuin vol bloemen en kruiden met de geur van zonovergoten leer.

Les Signes de Grès - Fruit de la Créativité werd gelanceerd in 2017 en is gericht op mannen en vrouwen. Fruitig en bloemig, met een vleugje koffie en leder, neemt de Eau de Parfum u mee op een excursie naar de tuin. Een fruitige frambozencompote met een saffraan noot wordt uit de lederen picknickmand gehaald en geserveerd met een kopje koffie, terwijl de zon schijnt in de blauwe lucht.

Madame Grès is een fruitig zoet groen parfum, geïntroduceerd in 2012 als eerbetoon aan de grootmoeder Germaine Krebs. Volwassenen en jongeren tegelijkertijd, de geur is vrolijk en levendig, overtuigt door zijn veelzijdigheid en tekent een foto van een groot boeket bloemen staan op het terras tafel naast rijpe ananas en grapefruit.

Kunst & geur en Grès Parfum

Art & Fragrance, ontwikkeld voor Parfum Grès, behoort tot de Lalique Group - ook bekend om de fijnste geuren. Hierdoor is een Grès-parfum niet alleen van bijzonder hoge kwaliteit, de flacons zijn ook prachtige kunstwerken. Lalique zelf is ook beroemd om zijn ongebruikelijke en artistieke flessen. Het bedrijf is immers begonnen als producent van exclusieve kristal- en glaskunstwerken. Beide merken zijn exclusief, van hoge kwaliteit en gericht op mensen die precies weten wat ze wel en niet willen. De samenwerking tussen beide merken heeft van Parfums Grès een iets bekender merk gemaakt, maar heeft haar exclusiviteit behouden.

De creatie van nieuwe geuren blijft geïnspireerd door het minimalisme waar Madame Grès voor stond en de unieke Parijse chique. Ook de flacons van de geuren, waarvan sommige van gerecycled glas, zijn uniek. Het label viert niet alleen de successen uit het verleden, maar ook die uit het heden en ondersteunt het idee van duurzaamheid.

De kunst van geurige verleiding

Als u op zoek bent naar hoogwaardige en exclusieve parfums, vindt u uw Grès Parfum online. De grote keuze aan verschillende Grès-geuren maakt Grès Parfum ook bijzonder betaalbaar. Een groot parfum is buitengewoon, ver weg van de mainstream en zal altijd enthousiasme te creëren. Zelfs vandaag de dag is een groot parfum nog steeds gebaseerd op het principe van Madame Grès: een goede geur is als haute couture mode, die niet op elke hoek bestaat. Dit betekent dat een parfum exclusief moet zijn, niet mainstream, en op maat gemaakt voor de drager. In de selectie kan elke vrouw haar Grès parfum kopen en de perfecte geur voor zichzelf vinden.

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten