Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

De weg van Germaine Krebs, oprichtster van Grès, leidde van beeldhouwkunst naar mode naar de wereld van geuren. In 1958 drukte ze haar creativiteit voor het eerst uit in een parfum. Cabochard werd een wereldwijd succes en zette trends.

Meer info

Grès parfum kopen aan een voordelige prijs

Meer info +

Modellenwerk en creativiteit zonder grenzen

Madame Germaine Émilie Grès is een begrip in de wereld van mode en geuren. Ze wordt niet alleen beschouwd als een van de grootste couturières van de 20e eeuw, ze is ook een pionier voor de onafhankelijke vrouw. Geboren als Germaine Krebs in 1903, wist ze al vroeg wat ze wilde en liet ze zich niet tegenhouden door de conventies van haar tijd, die een toekomst als goed opgevoede echtgenote en moeder voor ogen hadden. In plaats daarvan volgde ze een opleiding tot beeldhouwer omdat ze maar één ding in haar hoofd had: creatief en artistiek zijn. Het maakt haar niet uit of ze met steen of met stof werkt. Na een paar minder succesvolle pogingen als beeldhouwer volgde ze ook een opleiding tot hoedenmaakster en lanceerde ze haar eerste modelijn voor het modebedrijf Alix Barton. Het zou echter nog even duren voordat het eerste Madame Grès parfum werd gelanceerd.

Geïnspireerd door de oudheid en nog steeds rebels

Madame Grès liep voorop in de haute couture, werd geïnspireerd door de Griekse oudheid en wordt daarom beschouwd als de pionier van het minimalisme. Haar jurken zijn lang, elegant, asymmetrisch en bijzonder vakkundig geplooid. Tijdens de bezetting in de Tweede Wereldoorlog creëerde ze een hele collectie in de kleuren van de driekleur: blauw, wit en rood, uit trots en als teken tegen de bezetting. Als gevolg hiervan moest ze haar winkel sluiten en Parijs verlaten. Pas na het einde van de bezetting keerde ze terug en werd ze steeds succesvoller. Alle stijliconen van die tijd, van Marlene Dietrich tot Grace Kelly, behoorden tot haar klanten. Haar merk was immers een van de laatste grote haute couturehuizen waar klanten de ontwerpen meteen konden passen voordat ze op maat werden gemaakt.

In 1947 verscheen er ook een Grès parfum; het droeg de eenvoudige naam Grès en was niet ontworpen door Germaine Grès zelf. Nadat ze halverwege de jaren 50 naar India was gereisd, wist ze wat ze miste en wendde ze zich tot Bernand Chant. Samen met hem ontwikkelde ze het Grès parfum Cabochard. Cabochard werd in 1958 met groot succes gelanceerd en wordt beschouwd als het eerste echte parfum van Madame Grès. Het was en is verre van minimalistisch, maar was zo succesvol dat Germaine Grès haar parfumhuis Parfums Grès oprichtte. Het parfum is vandaag de dag nog steeds verkrijgbaar, je kunt dit Grès parfum zelfs online kopen.

Een juweeltje in de parfumwereld en ongelooflijk koppig

Madame Grès runde haar huis tot 1984 voordat ze het verkocht aan de Franse investeerder Bernard Tapie. De merknaam Madame Grès werd eerst overgenomen door Jacques Esterel en daarna door de Japanse luxegigant Yagi Tsusho. Sindsdien zijn de mode en de parfums met deze naam elk hun eigen weg gegaan. Vandaag de dag is de creatie van Grès parfum in Zwitserse handen van de Lalique Groep, die er ook voor zorgt dat er nieuwe geuren in de geest van Madame Germaine Grès blijven verschijnen. Het is nog steeds zeer exclusief en het is veel gemakkelijker om een Grès parfum in een online winkel te kopen dan om het bij een lokale parfumerie te kopen. Een andere reden waarom het parfummerk Grès zo exclusief is, is dat het echte nichegeuren zijn. Ze worden ook alleen in kleine hoeveelheden geproduceerd om hun exclusiviteit te behouden. Als je een goedkoop Grès parfum wilt kopen, moet je lang zoeken of geluk hebben.

Mijlpalen van Grès parfums zijn natuurlijk het beroemde Eau de Parfum Cabochard, waarvan de naam vertaald kan worden als "koppig". De naam past perfect bij de buitengewone ontwerpster, die alle kansen trotseert en zich zelfs door een wereldoorlog niet laat tegenhouden. In Cabochard mengt ze chypre met leer, waardoor de geur een absolute trendsetter wordt. Het is moeilijk te geloven, maar Cabochard wordt nog steeds geproduceerd en is daarmee een van de oudste parfums ooit. Misschien zelfs wel het oudste parfum dat onafgebroken in productie is geweest. Kort voor de dood van de ontwerper in 1993 werd in 1990 een nieuwe serie Grès parfums gelanceerd.

Cabochard is een weelderige, zeer sensuele en chypre-leatherachtige geur. Klassiek en nostalgisch, vol romantische schoonheid. Onvergelijkbaar, onvergetelijk, Cabochard is zo sensueel als een nacht onder een sterrenhemel, in een zomerse tuin vol bloemen en kruiden met de geur van zonverwarmd leer.

Les Signes de Grès - Fruit de la Créativité werd gelanceerd in 2017 en is gericht op mannen en vrouwen. Fruitig en bloemig, met noten van koffie en leer, het eau de parfum neemt je mee op reis naar de tuin. Een fruitige frambozencompote met een vleugje saffraan wordt uit de leren picknickmand gehaald en geserveerd met een koffie terwijl de zon aan de blauwe hemel schijnt.

Madame Grès is een fruitig-zoet Grès parfum dat in 2012 werd gelanceerd als eerbetoon aan de grande dame Germaine Krebs. De geur is volwassen en jong tegelijk, vrolijk en sprankelend, maakt indruk met zijn veelzijdigheid en schetst een beeld van een groot boeket bloemen naast rijpe ananas en grapefruit op de terrastafel.

Art & Fragrance en Grès parfum

Art & Fragrance, dat Grès parfum ontwikkelt, is onderdeel van de Lalique Group - ook bekend om de fijnste geuren. Dit betekent dat een Grès parfum niet alleen van bijzonder hoge kwaliteit is, maar dat de flacons ook prachtige kunstwerken zijn. Lalique zelf is immers ook beroemd om zijn ongewone en artistieke flacons. Het bedrijf is tenslotte begonnen als fabrikant van exclusieve kristallen en glazen kunstwerken. Beide merken zijn exclusief, van hoge kwaliteit en gericht op mensen die precies weten wat ze wel en niet willen. De samenwerking tussen de twee merken heeft van Parfums Grès een iets bekender merk gemaakt, maar heeft zijn exclusiviteit behouden.

De creatie van nieuwe geuren blijft geïnspireerd op het minimalisme waar Madame Grès voor stond en de unieke Parijse chic. De parfumflesjes, waarvan sommige gemaakt zijn van gerecycled glas, zijn net zo uniek. Het label viert dus niet alleen de successen van het verleden, maar ook die van het heden en ondersteunt het idee van duurzaamheid.

De kunst van geurige verleiding

Als je op zoek bent naar hoogwaardige en vooral exclusieve parfums, dan vind je jouw Grès parfum online. Het grote aanbod van verschillende Grès geuren maakt Grès parfum ook bijzonder betaalbaar. Een Grès parfum is uitzonderlijk, ver van de mainstream en zal altijd enthousiasme opwekken. Zelfs vandaag de dag is een Grès parfum nog gebaseerd op het principe van Madame Grès: een goede geur is als haute couture mode, die niet op elke hoek verkrijgbaar is. Dit betekent dat een parfum exclusief moet zijn, niet mainstream, en afgestemd op de draagster. In de selectie kan elke vrouw haar Grès parfum kopen en de perfecte geur voor zichzelf vinden.

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten