Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Meer informatie +

De pracht van haar moet verzorgd worden

Of het nu om vrouwen of mannen gaat, ons haar maakt deel uit van onze persoonlijkheid en maakt onze look compleet. Daarom gaan we regelmatig naar de kapper, kopen we verschillende styling- en verzorgingsproducten en proberen we graag af en toe iets nieuws. Ons haar is tenslotte meer dan een accessoire op ons hoofd. Het geeft ons meer zelfvertrouwen en kracht en begeleidt ons ons hele leven lang. Onze haarvezels moeten daarom bijzonder goed verzorgd worden zodat ze hun glans niet verliezen, niet afbreken en zelfs niet uitvallen omdat ons lichaam vitamines tekort komt of omdat de gespleten punten te hoog zijn opgelopen. Naast verzorging is styling echter het allerbelangrijkste als het gaat om expressief en mooi haar. Maar alleen wie zijn haarstructuur kent, kan het verzorgen en stylen met de juiste producten.

Het draait allemaal om de juiste haarverzorging!

Het is vooral belangrijk om de verzorgingsproducten voor je haar op elkaar af te stemmen en ze te kopen die passen bij je huidige haarsituatie. Vet haar heeft immers olievrije producten nodig en dun haar heeft volumeverzorging nodig. Als je fijn haar hebt, moet het versterkt worden. Droog haar heeft bijvoorbeeld veel vocht nodig. De shampoo en conditioner moeten hydraterende ingrediënten en oliën bevatten die beschadigd haar weer een gladde textuur en vocht geven. De woorden "hydratatie" of "herstel" zijn belangrijk en moeten in de productnaam staan. Tegelijkertijd moet ook een haarmasker of haarbehandeling deel uitmaken van de verzorgingsroutine en een bepaalde tijd op vochtig haar worden aangebracht zodat het diep in de haarwortels kan doordringen. Indien mogelijk moet het masker of de behandeling een hele nacht in een tulband blijven zitten. Als je een spray of serum gebruikt, hoef je het niet uit te spoelen. Hierdoor kunnen belangrijke ingrediënten dieper in het haar doordringen en zorgen ze weer voor gezond en levendig haar.

Haarolie kan wonderen doen

Haarolie kan een echte redder in nood zijn voor beschadigd of gebroken haar. Arganolie is erg populair en tegelijkertijd erg zeldzaam. "Het goud van Marokko", zoals het vaak wordt genoemd, heeft geweldige eigenschappen en doet wonderen voor droog en broos haar. De olie wordt altijd in handdoekdroog haar gemasseerd na het wassen en niet weer uitgespoeld. Je kunt het ook tussendoor op de lengtes aanbrengen om glans toe te voegen. Door het in de punten van het haar te masseren voorkom je gespleten punten en breuk. Haarbreuk in het algemeen is een probleem dat vooral mensen met droog haar treft. Oliën zorgen voor heropbouw. Over het algemeen moet de beschadigde haarvezel opnieuw worden opgebouwd, wat alleen kan worden bereikt met een langdurige aanvoer van bepaalde ingrediënten. Op de lange termijn behoort broos haar tot het verleden als de verzorging niet wordt verwaarloosd. Naast arganolie zijn kokosolie of honing zeer geschikt om het haar te herstellen en te versterken.

Naast droogheid is kleuren of verven in het algemeen ook iets dat verdere schade aan het hoofd kan veroorzaken. Gekleurd haar heeft daarom speciale verzorging nodig om de kleur langer sterk en levendig te houden. Shampoos met de toevoeging "kleur" en de bijbehorende conditioners zijn de eerste stap direct na het kleuren. Daarna moet altijd een masker worden aangebracht op gekleurd haar en zo lang mogelijk in het haar worden gelaten voordat het wordt uitgespoeld. Vervolgens kan gekleurd haar worden behandeld met een vochtinbrengende spray en laten drogen. Een ontwarrende spray maakt het veel gemakkelijker om het haar te kammen na het wassen en houdt de glans permanent vast.

Krullend haar heeft net zoveel verzorging nodig als gekleurd haar en mag niet aan te veel stress worden blootgesteld. Oliën mogen hier dus alleen discreet gebruikt worden. Als je krullen hebt, moet je na het wassen altijd een krulspray of krulcrème in vochtig haar masseren voordat je het droogt. Dit is de enige manier om de veerkracht en vitaliteit van je krullen te herstellen. Als je je haar niet goed verzorgt, is pluizen vaak onvermijdelijk. De haren gaan overeind staan, worden opgeladen of geëlektrocuteerd en de haarcreatie wil niet houden. Stylingcrèmes of antikroesproducten zijn hier ideaal voor. Deze worden aan het uiteinde direct op het hoofd aangebracht zodat een soort scherm voorkomt dat de kleine haartjes overeind gaan staan.

Het is belangrijk om op de juiste manier met je haar om te gaan!

Als je een gezonde haardos wilt zonder extensions, moet je bepaalde regels volgen en ze niet verwaarlozen. Alleen een goede haarroutine zorgt voor goede resultaten en wordt op de lange termijn beloond. De volgende regels moeten in acht worden genomen:

  • Was je hoofd indien mogelijk maximaal 1-2 keer per week. Als je je haar te vaak wast, belast je het elke keer opnieuw en maak je de haarstructuur ruwer.
  • Borstel niet zo vaak. En je kunt het beste een haarborstel met hoogwaardige borstelharen gebruiken of een zogenaamde ontklittende borstel van plastic. Veelvuldig borstelen kan namelijk haarbreuk veroorzaken of de structuur verzwakken. Het is het beste om je haar alleen grondig te borstelen na het wassen en dan een dikke kam te gebruiken om het te ontwarren.
  • Breng altijd een hittebeschermende spray aan voordat je hete stylingapparaten gebruikt, zoals haardrogers, stijltangen of krultangen. Hierdoor kan het een barrière vormen en worden de vezels niet verder vernietigd door de intense hitte en breken ze daarna niet zo snel af.
  • Gebruik altijd herstellende producten zoals Olaplex tijdens het kleuren of kort daarna. Dit herstelt het haar en voorkomt dat het lijdt onder de chemische cocktail.
  • Laat het haarmasker elke week een nacht int rekken en breng dan een herstellende olie aan. Dit is de enige manier om de haarvezels de energie te geven die ze nodig hebben om soepel te blijven en hun glans niet te verliezen.

De juiste styling zorgt voor het perfecte kapsel

De badkamerkasten staan vol en toch lukt het niet altijd om het gewenste kapsel te krijgen. Dit kan aan veel factoren liggen. Een heel belangrijke factor is het gebruik van het juiste product. Want niet elk stylingproduct is geschikt voor elk kapsel. Wat veel mensen ook over het hoofd zien: je moet nadenken over je eigen haarstructuur en de stylingproducten kiezen die daarbij passen.

Of je nu een man of een vrouw bent, bijna niemand kan helemaal zonder haarstyling. Want een goede haardos geeft ons ook een goed gevoel. Je voelt je verzorgd en lekker in je vel. Als je kort haar hebt en wat meer textuur of vorm wilt, heb je een pommade of wat haarwax nodig. Beide zijn geweldig voor korte kapsels en geven je veel bewegingsvrijheid. Haargel is ook een populair product voor korte kapsels. Let wel op de hoeveelheid van deze producten. Gebruik niet te veel product, anders is je favoriete kapsel snel verpest.

Als je krullend haar wilt stylen, heb je wat haarmousse nodig. Kneed dit of wat krulspray in vochtig haar en föhn het vervolgens met een diffuser.

De alleskunner onder de stylingproducten is haarlak. Dit wonderwapen heeft vele eigenschappen en is de laatste stap in de hairstyling. Het geeft extra volume en kan in de haaraanzet worden gesprayd. Tegelijkertijd beschermt en fixeert het de creatie wanneer het als laatste stap op het hoofd wordt gesprayd. Als je het in de lengten van het haar laat zitten, kan het textuur en leven toevoegen. De gel kan tussendoor verschillende keren worden opgespoten om ervoor te zorgen dat de updo beter houdt of werkt. Maar wees voorzichtig! Met alle stylingproducten moet je altijd oppassen dat je niet overdrijft met de dosering. Anders is de enige optie om je haar opnieuw te wassen. Vooral mannen hebben moeite met het inschatten van de hoeveelheden gel & co. De oplossing: minder is vaak meer.