Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

Fris, elegant en vrouwelijk

Calvin Klein Women, gelanceerd in 2018, is een geur voor alle vrouwen. De bloemige en frisse geur toont zich in een delicate roze tint en ziet er al bijzonder vrouwelijk uit. Calvin Klein Women werd gecreëerd door Honorine Blanc en Annick Ménardo, twee succesvolle parfumeurs. Ze hadden slechts drie akkoorden nodig om van Calvin Klein Women een sensuele en vrouwelijke, maar niet overweldigende geur te maken. Ze maakten contrasterende notities die samen een unieke en onverwachte geurbeleving creëren.

In de topnoot van Calvin Klein Women verschijnen verse eucalyptuskegels, die voor een aangename frisheid zorgen. Zachte en fruitige aroma's verspreiden de sinaasappelbloesem in de hartnoot. Alles wordt afgerond door Nootka cipressenhout, dat langzaam en met een hoge dichtheid in Alaska groeit.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Calvin Klein Women weerspiegelt de moderne vrouwelijkheid die net zo thuis is in hoge hakken als in sneakers. Deze contrasten zijn ook duidelijk zichtbaar in Calvin Klein Women en geven hem een prachtige, vrouwelijke en sensuele complexiteit. De vrouw van vandaag is immers complex en vol tegenstrijdigheden die zich verenigen tot een mooi totaalbeeld. Daarom is Calvin Klein Women net zo geschikt als een allrounder voor dagelijks gebruik als voor 's avonds.

Twee fijne vrouwelijke neuzen

De twee parfumeurs Annick Ménardo en Honorine Blanc creëerden Calvin Klein Women.

Annick Ménardo werd geboren in Cannes en studeerde biologie en geneeskunde. Maar ze was niet blij met deze keuze en voelde zich meer aangetrokken tot de geuren van deze wereld. Zo is ze opgeleid als parfumeur bij het wereldberoemde ISIPCA in Versailles. Ze was toen enkele jaren assistent van Michel Almairac voordat ze in 1991 naar de industriegigant Firmenich verhuisde. Haar meer dan 90 creaties omvatten geuren voor een grote verscheidenheid aan merken. Onder hen Emillio Pucci, Lolita Lempicka, Dsquared², Bvlgari, Amouage, Salvatore Ferragamo of Yves Saint Laurent.

Honorine Blanc daarentegen werd geboren en getogen in Libanon, dat toen door de oorlog werd verscheurd. Uiteindelijk werd ze gedwongen te vluchten naar Parijs, waar ze ooit haar jeugd beschreef als "ik leefde tussen bloemen en bommen". In Parijs studeerde ze eerst wiskunde, natuurkunde en scheikunde voordat ze de wereld van de geuren betrad. Na haar studie aan ISIPCA werkte ze samen met de legendarische Sophia Grojsman. Net als Annick Ménardo is ze een vaste waarde in Firmenich. Sinds ze als parfumeur werkt, heeft ze meer dan 80 geuren gecreëerd. Jennifer Lopez, Gwen Stefani, Beyoncé, Sarah Jessica Parker en Nicki Minaj profiteerden allemaal van haar neus, evenals Diane von Fürstenberg, Vera Wang, Oriflame, Jimmy Choo en Eric Buterbaugh Florals.

Deze twee veelzijdige neuzen kwamen samen voor Calvin Klein Women en brachten complete tegenstellingen bij elkaar. Ook hebben zij hun verschillende achtergronden en achtergronden verwerkt in Calvin Klein Women. Een van de redenen waarom het Eau de Parfum zo heerlijk expressief is. Zij creëerden een geur voor de vrouwen van de wereld die gewoon altijd past.

Artistieke vrouwelijkheid

Het ontwerp van de Calvin Klein Women flacon is van Anne Collier. Anne Collier, geboren in 1970 in Los Angeles, werd bekend als fotokunstenaar. Haar foto's van vintage boeken, albums, posters en andere objecten in een bijna steriele witte kamer zijn niet alleen beroemd in de kunstwereld. In haar werk houdt ze zich herhaaldelijk bezig met consumptie, genderpolitiek, feminisme en clichés. Minder bekend is het feit dat de kunstenaar ook actief is als ontwerper en regisseur. Anne Collier is daarom niet alleen de ontwerper van de Calvin Klein Women fles, maar heeft ook de reclamecampagne voor Calvin Klein Women gefotografeerd en in scène gezet.

De fles met de zware bodem is gemaakt van helder glas en heeft een asymmetrisch geplaatste dop. Dit betekent dat de fles niet alleen goed in de hand ligt, maar ook de aandacht trekt. De ongewone vorm moet zowel het ongewone van het vrouwelijk wezen als de geur zelf weerspiegelen.

Grote vrouwen van vroeger en nu

Calvin Klein Women is de eerste geur die is gecreëerd onder leiding van Raf Simons, creatief directeur van Calvin Klein. Hij maakte van Calvin Klein Women een puur vrouwenproject. Niet alleen dat Annick Ménardo en Honorine Blanc twee parfumeurs waren. Een vrouw, de kunstenares Anne Collier, nam ook het flesontwerp en de reclamecampagne over. Ze vroeg de actrices Lupita Nyong'o en Saoirse Ronan opnieuw om te schieten. Hoe verschillend deze twee vrouwen ook zijn, ze zijn verenigd door het feit dat ze zich beide inzetten voor vrouwenrechten en gelijkheid.

Grote vrouwen van nu en vroeger: Calvin Klein Vrouwen, 2018.

In de clip aan Calvin Klein Women zijn sexy strandscènes weggelaten, niet verwonderlijk. In plaats daarvan zie je de blonde Ronan, gekleed in een blauwe trui en een roze rok, die een plaat van de legendarische jazzzangeres Nina Simone uit een cover haalt en in een helder, luchtig appartement speelt. Haar stem wordt gehoord die zegt: "Je kunt elke vrouw zijn die je wilt zijn". Vervolgens zie je haar kijken naar een 1983 magazine cover met actrice Sissy Spacek. Een close-up van Ronan's gezicht volgt, ze sluit haar ogen en Lupito Nyong'o opent de hare. Ze zit op een vensterbank, gekleed in een rode top en een zwarte rok en schrijft iets op. Haar stem zegt: "Je kunt een individu zijn en toch deel uitmaken van iets groters dan jezelf". Vervolgens zie je de Oscarwinnaar bij een open haard staan kijken naar foto's van Katherine Hepburn en Eartha Kitt die haar rolmodellen zijn. Dan verschijnt de beroerte "Ik ben vrouw".