Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

Sensueel parfum met een mannelijke toets - De geur van Calvin Klein Obsessed for Women

Rondom een hart van witte lavendel en een basis met muskus werd Calvin Klein Obsessed for Women gecreëerd. Het is een moderne herinterpretatie van de klassieke Obsession, die de geur van een heel decennium is geworden. Het werd de bestseller voor Calvin Klein en de favoriete geur van veel dames, zodat de naam Obsession perfect gekozen werd. De nieuwe editie van 2017 heeft net als zijn voorganger ook een oriëntaalse en aromatische toets, met frisse citrusakkoorden en neroli-essentie in de topnoten. Elemin, een hars, staat ook bekend om zijn citrus- en licht botanische geur van pijnbomen. Paarse bladeren ontwikkelen hun aroma in het hart en worden aangevuld met witte lavendel en violette wierook. Het parfum krijgt een oosterse noot en blijft behoorlijk pittig en verleidelijk. De basis combineert muskus met witte muskus en ambrette met een bloemengeur. Op deze manier ontstaat een zeer complexe en toch homogene mengeling, die vele facetten van het muskusaroma blootlegt. Het parfum heeft een sensuele en licht romige geur die zeer vrouwelijk en warm is. Toch zijn er Calvin Klein Obsessed for Women ook enkele meer mannelijke kenmerken die samen een spannend contrast vormen. Analoog hieraan werkt de mannengeur met zwarte vanille en contrasteert de mannelijke kracht met de vrouwelijke warmte.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Een ervaren parfumeursduo - de parfumeurs van Calvin Klein Obsessed for Women

Als een van de klassiekers van de late jaren tachtig en begin jaren negentig werd Obsession een cultus. Jean Guichard ontwikkelde de provocerende geur, die uiteindelijk in 2017 opnieuw werd gelanceerd. Achter de nieuwe Calvin Klein Obsessed for Women zitten Honorine Blanc en Annick Menardo. Blanc werd geboren in Libanon, maar verhuisde op zestienjarige leeftijd naar Parijs. Daar heeft ze een mastergraad in wiskunde en scheikunde behaald. Deze principes leidden haar uiteindelijk naar de creatieve wereld van de parfumerie. Ze verdiepte haar studie bij ISIPCA en kwam uiteindelijk bij IFF in dienst als stagiaire. Later werkte ze voor Fragrance Resources voordat ze in 2005 bij de industriegigant Firmenich kwam werken. Sindsdien werkt ze voor vele gerenommeerde ontwerpers, labels en lifestyle merken. Enkele van haar bekendste geuren zijn Beyoncé Heat Rush, Diesel Loverdose met Olivier Cresp, Justin Bieber Someday, Lady Gaga Fame of Yves Saint Laurent Belle d'Opium en Black Opium. Dit is Calvin Klein Obsessed for Women niet de eerste order om een echte klassieker te moderniseren. Annick Menardo werd geboren in Cannes en studeerde organische chemie. Deze analytische benadering verbindt hen met Blanc. Maar Menardo leerde al snel de wereld van de geuren kennen. Ze begon haar studie aan ISIPCA en studeerde uiteindelijk bij Michel Almairac aan Créations Aromatiques. Sinds het begin van de jaren negentig maakt ze deel uit van het Firmenich-team. Ze componeerde onder andere Christian Dior Hypnotic Poison, Diesel Fuel for Life voor haar en voor hem, Jil Sander Man, Lancôme Hypnose, Yves Saint Laurent Body Kouros en talrijke geuren voor het cosmeticabedrijf Yves Rocher.

Een rond ding - De fles van de Calvin Klein Obsessed for Women

Het exterieur is Calvin Klein Obsessed for Women ook een eerbetoon aan de oorspronkelijke Obsession uit 1985. De oorspronkelijke ovale vorm is breder en lager gemaakt voor de nieuwe editie. Verder lijken de ontwerpen met het eveneens gebogen deksel sterk op elkaar. Er is gekozen voor zwaar glas met veel transparante elementen voor een moderne uitstraling. Dit geeft de fles meer levendigheid en dynamiek. Het parfum als zodanig is ook kleurloos, wat bijdraagt aan de schone uitstraling. Het kleurenconcept met zilveren details staat dus in contrast met de warme amberkleuren van het origineel. Toch blijven beide optisch verbonden door het formulier. Het merklogo en de duidelijke opdruk voor de parfumnaam bleven eveneens behouden. Evenzo is de mannengeur Obsessed for Men ontworpen, die alleen een smaller deksel heeft. In plaats van contrasten te tonen, ontstaat er een harmonieus totaalbeeld voor de parfumserie, waarvan het wereldwijde succes in de jaren tachtig begon en waarvoor nu een nieuw hoofdstuk begint.

Het pictogram komt terug - De reclamecampagne van Calvin Klein Obsessed for Women

Het is altijd moeilijk om een grote klassieker nieuw leven in te blazen. Ook Calvin Klein Obsessed for Women een van de vormende geuren van een heel tijdperk moet worden gemoderniseerd en overgebracht naar de huidige tijd. Maar niet alleen de samenstelling van het parfum, maar ook de bijbehorende reclamecampagne heeft vandaag de dag nog steeds een cultuskarakter. Precies om deze reden, niet alleen in de basiseigenschappen van de geursamenstelling en in het ontwerp van de fles, maar ook in de campagne, werd het recept voor succes van het origineel gebruikt. Natuurlijk, Kate Moss was het gezicht van obsessie. Haar foto's in zwart-wit of grijstinten, maar ook de reclamespots met de gefluisterde 'obsessie', zijn tot op de dag van vandaag niet alleen bij parfumfans in herinnering gebleven. Al in 1985 werd Obsession geïntroduceerd, maar vooral in de jaren '90 werd het wereldwijd nog populairder.

Kate Moss begon haar carrière in 1988 en haar samenwerking met Calvin Klein parfum en mode heeft de stijl van die tijd bepaald. Haar look staat bekend als heroïne chique en maakt deel uit van een geheel nieuw supermodel tijdperk. Obsessie in die tijd Calvin Klein definieerde ook de obsessie van een man met een vrouw en de obsessie en passie voor het hele decennium van de jaren '80. In het begin was het parfum regelmatig uitverkocht en kreeg het in de loop der jaren steeds meer fans. Voor de nieuwe editie Calvin Klein Obsessed for Women werden originele opnames uit de jaren '90 campagne geselecteerd en herschikt. Met Kate Moss voor de camera en Mario Sorrenti achter de lens blijft de authentieke uitstraling van het origineel behouden. Toch zijn er enkele nieuwe facetten en opnames te zien. De cultus is dus bewaard gebleven en heeft niets aan actualiteit ingeboet.