Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

De geur

Met Calvin Klein Encounter Fresh, heeft het modehuis Calvin Klein een lichte, frisse versie van zijn in 2012 geïntroduceerde geur Encounter gemaakt. De nieuwe versie is niet alleen frisser, maar volgt ook op afstand de noten van de originele geur, die de critici in de grondnoot verrast heeft met een heup-ar, een zeldzame boomhars. Calvin Klein Encounter Fresh vervangt het zware hout en de muskus in de basis door patchoeli, licht sandelhout en cistusblad. Patchouli wordt meer geassocieerd met vrouwengeurtjes, maar heeft een minder vrouwelijke maar meer aromatische werking. De topnoot regelt de geur van de allereerste geur tot in de zomer: bergamot en een mojito-akkoord, die naast verse kalk en munt ook de rumnootjes en de zoetheid van rietsuiker stimuleert. In de hartnoot wordt de rum weer opgepikt, wat een diep, enigszins houtachtig parfum karakter uitstraalt. Lavendel en kardemom kruidt het hart van de geur op. fris, met lichte en zachte citrus noten en een heldere uitstraling, Encounter Fresh is op geen enkele wijze inferieur aan zijn origineel.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

De parfumeur

Calvin Klein Encounter Fresh is gemaakt door dezelfde parfumeurs als de zwaardere tegenhanger Encounter uit 2012. Pierre Negrin en Honorine Blanc, beiden van de bekende parfumfabrikant Firmenich, gaven het parfum een frissere, lichtere noot. Pierre Negrin is vooral bekend in de geurwereld met zijn creaties voor Ralph Lauren, Tom Ford en Givenchy. De Fransman heeft een voorkeur voor mannengeuren, maar hij heeft ook geuren gemaakt voor vrouwen zoals Nirvana Black van Elizabeth & James of Killer Queen's Royal Revolution voor popster Katy Perry. Zijn medespeler in Calvin Kleins Encounter Fresh was Honorine Blanc. De in Libanon geboren parfumeur verhuisde op 16 jarige leeftijd naar de grote stad Parijs. Daar studeerde ze wiskunde en scheikunde, om zich later te wijden aan haar grootste passie: Geuren. Ze is vooral bekend om haar creaties voor hedendaagse sterren als Justin Bieber, Beyoncé, Usher, Gwen Stefani, Britney Spears en Sarah Jessica Parker. Ze werkte ook aan parfums voor grote mode- en parfumhuizen zoals Cacharels Scarlett, Marc Jacobs Splash Pear en Micheal Kors' Sporty Citrus.

De fles

Het flesje van Calvin Klein Encounter Fresh is gebaseerd op de verpleegster parfummelk. Om de lichte frisheid van het parfum perfect vast te leggen, werd de fles bewaard in een lichtblauw ijsblauw. De vorm van de glazen fles doet denken aan een wolkenkrabber temidden van een levendige stad. Urbanus, een beetje sexy en toch heel anders, wordt de randged bottle in het midden onderbroken door brekingslijnen. Dit rebelse ontwerp wordt herhaald op de verchroomde sproeikop. De rechte vorm van de fles wordt onderbroken door schuine lijnen en geeft de verpakking een ongebruikelijk tintje. De sluiting is ook in helder lichtblauw, zodat geur- en spuitkop niet voor de toeschouwer verborgen blijven. Openen, vrij, ongewoon, zomers en zomers de fles vertegenwoordigt perfect de geur.

De reclame

De Zweedse acteur Alexander Skarsgård was betrokken bij de reclamecampagne van Calvin Klein Encounter Fresh. Alexander Skarsgård heeft ervaring als acteur en model, waardoor hij het perfecte gezicht is voor Encounter Fresh. De Zweed werd geënsceneerd voor een klif, Skarsgård verschijnt aanwezig in lichtgekleurde kleren, het expressieve gezicht toont verlangens, verlangen en kracht. Op de achtergrond is er een weg bij het donderende water, een vrouw die in de auto zit te wachten. Zijn manier, zijn doel wordt hier duidelijk gemaakt, dit is niet een man die lang moet zoeken. Het licht lijkt enigszins onwerkelijk, maar perfect afgestemd op de ijsblauwe fles van Encounter Fresh. Skarsgård verwacht zijn eigen ontmoeting, de ontmoeting waar hij naartoe gaat - hij is er klaar voor. Een moderne reclamecampagne die zich richt op expressie en karakter. Stevige rotsen, een vastberaden man en zoet water symboliseren het karakter van de geur met lichte, kruidige noten die zelfvertrouwen en een neiging tot het buitengewone vertegenwoordigen.

Helaas zijn er op dit moment geen producten in deze collectie beschikbaar.