Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

De geur

Woody mannen geuren zijn talrijk, maar dit is iets heel bijzonders: Calvin Klein CK free Energy combineert houtachtige noten met florale akkoorden en geeft het een bijzonder intens karakter. De creatie werd gelanceerd in 2015 en richt zich vooral op mannen die volop genieten van het leven en die de energie boost van een geur nodig hebben om hun grenzen te bereiken. Wie dit zelfvertrouwen heeft, heeft in CK Free Energy een geschikte begeleider gevonden.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

De creatie van Calvin Klein werd consequent mannelijk gemaakt en inspireert door frisse aroma's en sappige nuances. De topnoot opent de creatie met verse bergamot, galbanum en bittere sinaasappel. Aan de slag gaat, maakt dat je meer wilt doen. In het hart van de zwarte peper zorgen lavendel en jasmijn voor de bloemige charme die ook mannen goed past. In de basis wordt CK Free Energy afgerond dankzij Moschus, gember en cederhout aangenaam warm en houtachtig. Een perfecte afwerking voor een parfum dat symbool staat voor volledige vrijheid.

De parfumeur

Calvin Klein, de bedenker van Calvin Klein CK free Energy, is niet alleen bekend in de modebranche. Al jaren staat de naam van de sterontwerper ook voor uitstekende geuren. De Amerikaan is opgegroeid in Brooklyn, New York en studeerde aan het Fashion Institute for Technology. Het startschot voor een ongelooflijke carrière, want Calvin Klein wist al snel een zeer grote klant voor zich te winnen: Hij maakte rokken en jassen voor mannen en vrouwen voor het New Yorkse warenhuis Bonwit Teller. Kort daarna richtte Calvin Klein samen met zijn jeugdvriend Barry Schwartz het gezamenlijke label Calvin Klein Ltd op en verkocht damessportkleding, herenondergoed en jeans. De collecties waren grote successen.

In 1996 werden er eindelijk geuren aan toegevoegd. Ook daarvoor heeft Calvin Klein veel prijzen kunnen winnen. Als jongste ontwerper ontving hij drie keer de Coty Award. De modeontwerper heeft ook drie keer de Council of Fashion Designers of America Award for Design ontvangen. De bekendste geur tot op de dag van vandaag is het uniseks parfum CK One.

De fles

Calvin Klein CK gratis Energy's flesje heeft een ontwerp dat vergelijkbaar is met de oude geuren. Alleen de kleuring wijkt duidelijk af van de voorgangers. Zo domineert ditmaal dus een of oranje toon. Door het transparante glas kan de perfume vloeistof door glinsteren, wat een bijzonder mooi effect heeft. De warme sinaasappel staat ook voor vitaliteit en energie - een karakter dat perfect past bij de uitstraling van het parfum. Een zilverkleurige pompverstuiver rond het totaalbeeld perfect af.

Ondanks zijn onopvallende uitstraling is de CK gratis Energy fles een blikvanger in elke badkamer. Het verpakkingsmateriaal reflecteert ook het sport-dynamisch karakter van de creatie.

Ster van vijftig grijstinten bevordert de CK-vrije energie van Calvin Klein

Calvin Klein CK Vrije Energie staat voor het gevoel van grenzeloosheid. Met dit parfum zouden mannen zich volgens de ontwerper moeten bevrijden van de beperkingen van het dagelijks leven, conventies achter zich moeten laten en in plaats daarvan iets durven. De samenstelling van ongewone aroma's, zoals houtachtige noten en bloemeningrediënten, die op het eerste gezicht niet in elkaar passen, staat voor een compromisloze levensstijl.

Dit is het verhaal dat de commercial van de geur vertelt. In de hoofdrol: Hollywoodster Jamie Dornan, wiens rol als Christian Grey in Fifty Shades of Grey hem tot zweepkind van de droomfabriek maakte. In de clip rijdt hij een auto door de woestijn, laat zijn blik over eindeloze zandvlaktes dwalen. Het landschap is ook het symbool van de geur: Het gevoel van grenzeloze vrijheid. Jamie Dornan fotografeerde niet alleen voor CK free Energy. De ontwerper had ook het acteursmodel voor één van zijn ondergoedcampagnes. Dornans wasbordmaag zal bij deze beslissing een grote rol hebben gespeeld.