Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

Een boeg naar de grote Coco

Met Gabrielle Chanel brengt het legendarische Franse modehuis een eerbetoon aan een waar icoon - Coco Chanel. In werkelijkheid werd ze Gabrielle genoemd bij haar voornaam en is ze nog steeds een van de meest invloedrijke makers op het gebied van haute couture. Tegelijkertijd had ze een enorme invloed op het beroemde parfum Chanel No. 5. Geen wonder dat mensen voor haar buigen. Bij Coco is er al een geur die haar naam draagt, maar het kan natuurlijk nooit genoeg zijn voor zo'n reus.
Chanel Gabrielle Chanel sluit aan bij de geest en de inhoud van beide geuren. Bijna alle noten van de nieuwe geur staan dan ook in het teken van de thema's bloemen en vruchten. De topnoot begint met mandarijn, sinaasappel, grapefruit en zwarte bessen. De hartnoot daarentegen doet denken aan tuberoos, ylang-ylang, jasmijn en oranjebloesem. In de basisnoot worden sandelhout en muskus gebruikt om de basis te leggen voor de gehele compositie.
Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:
De Chanel Gabrielle Chanel Chanel geur is daarom een bloemige, frisse creatie die ongelooflijk vrouwelijk is, maar tegelijkertijd ook staat voor veel zelfverzekerde vrouwelijkheid.

De grote Olivier Polge heeft gemaakt Chanel Gabrielle Chanel

Het is geen toeval dat Olivier Polge in 1974 geboren werd in de geheime parfumhoofdstad Grasse. Met deze oorsprong moest de weg naar de wereld van de parfums virtueel in kaart worden gebracht. Dat geldt natuurlijk nog meer als je een vader hebt in Jacques Polge, die jarenlang als parfumeur uitsluitend voor Chanel heeft gewerkt.
Olivier Polge lijkt geboren te zijn met wat een goede parfumeur is. Toch kan men aannemen dat hij zijn oorsprong heel goed als een last heeft gevoeld. Het was geen toeval dat hij eerst kunstgeschiedenis studeerde voordat hij zich tot de parfumerie ging wenden. Met succes.
Polge kan nu al terugkijken op een hele reeks prachtige creaties. Het gaat onder meer om Uomo by Valentino, Spicebomb by Victor & Rolf, Rosabotanica bij Balenciaga en last but not least Mon Jasmin Noir bij Boelgari. Al deze composities worden niet alleen gekenmerkt door ongelooflijke creativiteit, maar ook door vele kleine details.
Het is deze aandacht voor details die het handelsmerk van Olivier Polge zou moeten zijn - in combinatie met echt innovatieve ideeën natuurlijk. In 2009 was de onderscheiding van de gerenommeerde Prix International du Parfum hiervoor de beloning. Ik weet zeker dat dat indruk maakt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Polge sindsdien zijn vader volgt als huisparfumeur van Chanel. Met Chanel Gabrielle Chanel zet hij daar zijn eerste mijlpaal. Je zou ook kunnen spreken van een uitroepteken.

De fles: Eenvoudig, met een traditie

AtBottle voor de nieuwe Perfume Chanel Gabrielle Chanel men lijkt volledig rekening te hebben gehouden met de oude waarden van het modehuis Chanel. Met zijn eenvoud is het een logische voortzetting van het visuele ontwerp van Chanels parfums tot op heden. Transparant, gronds glas en een sluiting bepaald door rechthoekige vormen - dat is alles wat er nodig is. Op een vergelijkbare manier is het principe al gebruikt in Chanel No. 5 of ook met Chanel Allure werkt.
Niet verwonderlijk dus, dat het modehuis er weer op vertrouwt en dus in een bepaalde traditie blijft staan. Achter de onderwaardering van verpakkingen schuilt echter naar alle waarschijnlijkheid de overtuiging dat minder gewoon meer is. Natuurlijk zal de aanpak waarschijnlijk ook een rol spelen in het feit dat niets, maar niets anders is om af te leiden van het enige dat op het spel staat - namelijk de fragrance Chanel Gabrielle Chanel zelf. Vanuit dit gezichtspunt is de fles zonder twijfel een klassieker vol grote waarden.

Kirsten Stewart is het gezicht van Gabrielle

De jonge Hollywood-actrice Kristen Stewart heeft al meerdere malen voor Chanel gewerkt. Met de koele elegantie die het uitstraalt, lijkt het gemaakt voor de hoge eisen van het merk.
Kristen Stewart speelt de hoofdrol in de clip van Gabrielle Chanel, muzikaal begeleid door Naughty Boy ft. Beyoncé, Arrow Benjamin.
Geen wonder dat Stewart is nu het gezicht van de Chanel Gabrielle Chanel reclamecampagne. Naast advertenties in diverse publieksbladen en een marketingoffensief in de sociale media, richt de campagne zich op een reclamefilm. Vanzelfsprekend speelt Kristen Stewart de hoofdrol in de bijna precies één minuut durende clip. Als je het verhaal zou moeten vertellen, dan zou je waarschijnlijk zeggen dat Stewart zich, ondanks alle weerstand, bevrijdt van een soort cocon om uiteindelijk zichzelf te worden.
Niet toevallig hoort het publiek op de achtergrond de hit "Runnin'" van Beyonce. Enerzijds ziet de hele strook er bijna onafgebroken gedraaid uit met de zachte focus. Natuurlijk is dit slechts de eerste indruk. Ten tweede wordt duidelijk dat het hier niet om oppervlakkige attributen gaat, maar om macht en energie. Met de onweerstaanbare mix van breekbaarheid en kracht die Stewart perfect kan combineren, tekent Stewart precies het beeld van een moderne vrouw dat de makers van de clip kennelijk wilden overbrengen.
Chanel Gabrielle Chanel staat duidelijk voor een gevoelige vrouwelijkheid, maar maakt ook duidelijk wat ongelooflijke energie in elke vrouw is. Verpakt in echt prachtige foto's die de kijker boeien, moet deze boodschap zeker bereiken zijn bestemming. Juist, om niet te zeggen dat het sowieso waar is.