Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

Chanel Cristalle Eau Verte - een geur van natuurlijke groene frisheid

Het Eau de Toilette Concentrée Chanel Cristalle Eau Verte presenteert een betoverend elegant parfum voor vrouwen dat groene, frisse natuur vangt en de zintuigen bloeit met subtiele bloemige noten. Eau Verte betekent groen water. Het parfum vult Chanel's Cristalle collectie aan als een prachtige variatie op de Eau de Toilette Cristalle - als een origineel uit 1974.

Chanel Cristalle Eau Verte ontvouwt een ontspannende sfeer van frisse lucht in de groene natuur, waardoor kristalhelder zonlicht schittert en een delicate bloemengeur van bloeiende magnolia's betoverend opdoemt. De geurbeleving begint met een groene, verfrissende en knapperige topnoot van fijne Hesperide-noten zoals bergamot, limoen, neroli en Siciliaanse citroen. Op deze groene citrus fris, de prachtige bloemige noten van magnolia's bloeien met een nobele delicatesse in het hart van het parfum. In de basisnoot vervolledigen de fascinerende nuances van Jasmin Absolue en Iris het parfum tot in de perfectie.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Een meesterlijk samengestelde geur vol zuiverheid en helderheid, die niet alleen verfrist de zintuigen als een lente-en zomergeur en elegant onderstreept vrouwelijkheid, maar omhult zijn drager met een zorgeloos aura op elk moment met zijn adem van groene natuur in helder licht.

Chanel Cristalle Eau Verte en zijn parfumeur

De meesterlijke maker van Chanel Cristalle Eau Verte is de Franse sterparfumeur Jaques Polge. Jaques Polge, internationaal bekend, is niet alleen de uitstekende parfumeur van vele uitstekende fijne parfums, maar ook de belangrijkste parfumeur van Chanel van 1978 tot 2015, de opvolger van zijn even getalenteerde zoon Olivier Polge na zijn pensionering.

Jaques Polge werd in 1943 geboren in Avignon in de Provence en was al in zijn vroege kinderjaren gefascineerd door de geuren van de natuur. Vooral tijdens de zomervakantie in de parfumstad Grasse was hij gefascineerd door de heerlijke geuren van de velden en tuinen vol rozen, jasmijn, viooltjes en sinaasappelbloesem. Jacques Polge studeerde Engels en literatuur aan de universiteit voor hij een stage volgde in de parfumerie van Grasse.

Zijn mentor en meester was de parfumeur Jean Carles (1892-1966), wereldberoemd, niet alleen voor geuren zoals Christian Dior Miss Dior (1947) en gerespecteerde trainingstechnieken op het gebied van geuren (Jean Carles Methode), maar ook als oprichter, directeur en leraar van de parfum school L'Ecole de Parfumerie de Roure.

Na zijn opleiding werkte Jacques Polge voor Roure (nu Givaudan) en werd hij Chanel's eigen parfumeur in 1978. In de loop van zijn carrière creëerde Jacques Polge veel fijne geuren. Het gaat onder meer om Yves Saint Laurent Rive Gauche (1970 met Michel Hy), Emanuel Ungaro Diva (1982), Chanel Coco (1984), Egoiste (1990), Coco Mademoiselle (2001), Coco Noir (2012), Allure (1998-2012) en Bleu de Chanel (2010). Jaques Polge creëerde trouwens vanaf 1993 ook het Chanel Cristalle eau de parfum.

Vlacon ontwerp in puristische elegantie

De Chanel Cristalle Eau Verte fles wordt gepresenteerd in een heldere, natuurlijke en zeer nobele stijl. De flacon ontwerp van de originele cult geur Chanel Cristalle wordt hier voortgezet. Een tijdloos design dat in puristische elegantie schittert.

Enkele subtiele verschillen vestigen echter de aandacht op de individualiteit en opvallende kenmerken van Cristalle Eau Verte, die een rechthoekige, zuilvormige hoge vorm heeft met een aantrekkelijke, massieve kristalheldere glazen gestalte. Een zilverkleurig, spiegelglad aanbouwdeel met een nobel sproeiapparaat zit betoverd op de glazen behuizing. In tegenstelling tot de zwarte bovenkant van het origineel, is het deksel hier ontworpen in een zuiver wit dat zich gelijkmatig voegt in het minimalistische algemene ontwerp in zijn rechtlijnige hoge vorm.

Het geparfumeerde water schittert door het glas in een delicaat natuurlijk groen met zijn karakter en naam Eau Verte, terwijl het glanzende zilveren opschrift luxueus het sprankelende flaconontwerp afrondt. De spuitfles ligt comfortabel in de hand en maakt het mogelijk om het geurwater in sierlijke gebaren aan te brengen.

De sfeer van groen

Chanel Cristalle Eau Verte werd in 2009 gelanceerd als Chanels Eau de Toilette Concentrée. Met deze groene, frisse geur van magnolia breidde Chanel haar collectie Cristalle vrouwelijke parfums uit, die in 1974 werd geopend met de Eau de Toilette Cristalle en in 1993 werd voortgezet met de Eau de Parfum Cristalle. Gabrielle "Coco" Chanel vormde de inspiratie. Haar voorkeur voor het leven in de frisse lucht in de natuur en haar gevoel voor een natuurlijke en tegelijkertijd elegante vrouwelijkheid waren de beslissende factoren voor de ontwikkeling van de natuurminnende Cristalle geuren.

De naam Cristalle verwijst naar de zuiverheid, helderheid en transparantie van het parfum. Chanel Cristalle Eau Verte portretteert een plantgroene natuur gecombineerd met frisse lucht, zuiver water en sprankelend daglicht.

In de reclamecampagne worden het parfum en zijn inspiratie expressief gepresenteerd in de zorgeloze sfeer van de pure natuur zonder woorden. Vergezeld van het nummer Let Go van de Britse muziekband Frou Frou neemt de clip je mee van de geplaveide en gereconstrueerde straten van een stad, waar elke dag massa's mensen haastig en hectisch dicht bij elkaar lopen, naar de helderblauwe lucht en uiteindelijk naar de natuur buiten. De film neemt je mee naar groene weiden, grassen met dauwdruppels, bruisend water en loofbomen met lichtgroene bladeren, waartussen het sprankelende zonlicht harmonieus schijnt. De zeepbellen die in de frisse lucht rondzweven, illustreren de idylle en luchtigheid van deze atmosfeer.

Aan het einde verschijnt Chanel Cristalle Eau Verte te midden van deze heerlijk ontspannende groene natuur.