Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten

Gegevensoverzicht Chanel No. 5

Productsoort:Damesparfum
Merk:Chanel
Parfumeur:Ernest Beaux
Jaar van uitgave:1921

Kanaal Nr. 5 is de tijdloze klassieker onder de vrouwengeuren

Wie ooit de geur van Chanel nr. 5 in zijn neus heeft gehad, zal die nooit vergeten. Dit is een van de redenen waarom het parfum wereldwijd tot de top tien van best verkochte parfums behoort. Het eerste geurelixer dat de Franse modeontwerper Coco Chanel ooit op de markt heeft gebracht, inspireert in de topnoot met aldehydecomplexen, sinaasappelschillen en rozenblaadjes. Daarnaast zijn er frisse, citrusachtige facetten onderstreept door Bergarmott olie, linalool en petitgrain olie.

In de hartnoot worden klassieke noten zoals jasmijn, roos, lelie van de vallei, irisboter en aroma's van de ylang-ylang boom gehuldigd. Cassia en isoeugenol, in nuances toegevoegd, zetten pittige accenten. De basisnoot wordt geopend door ongewoon mannelijke invloeden van de tropische zoethoutwikkeiver, die extra wordt geaccentueerd door de houtachtige aroma's van sandelhout en patchoeli-olie. De basisnoot beleeft een spannende doorbraak door het sensuele muskuscomplex, dat omgeven is door eikenmos en kaneelschors. Het parfum bestaat uit 31 parfumgrondstoffen.

Kansel nr. 5 overtuigt niet alleen met zijn aura, die doet denken aan een poederig boeket bloemen, maar ook dankzij zijn iconische fles. De tijdloosheid van de geurmix maakt de essentie tot een absolute klassieker onder parfums. Edele ingrediënten zijn zo gecombineerd dat ze elk facet van de vrouwelijke persoonlijkheid op de voordeligste manier benadrukken. Een absoluut meesterwerk!

Kopnoten:aldehyde, Neroli, Ylang Ylang, Bergamot, Citroen
Hartnoten:Iris, Iriswortel, Jasmijn, Lelietje-van-dalen, Roos
Basisnoten:muskus, Ambra, Patchoeli, Sandelhout, Vetiver, vanille, Eikenmos, Kat van de civetkat
Geurnoten:bloemig

Sterparfumeur Ernest Beaux zet nieuwe maatstaven met Chanel No. 5

Iedereen kent de geur en bijna niemand kent de naam: parfumeur Ernest Beaux is een van de bekendste parfumeurs van zijn vak. Met de creatie van Chanel No. 5 maakte de zoon van de Franse parfumeur Edouard Beaux zich onsterfelijk. Geboren in Moskou in 1881, studeerde de jongere voor het eerst af aan het Russische parfumbedrijf Alphonse Rallet. Later stapte hij over op de Franse competitie, parfumproducent Chrisis. Hij ontwikkelde verschillende versies van Rallet No. 1 voor het toen bekende bedrijf, dat al snel de favoriete geur van Coco Chanel werd.

Haar enthousiasme gaf de nieuwe creatie de naam Chanel No. 5, een klassieke geur die de wereld al snel door storm zou veroveren. Daarna volgde een lange samenwerking tussen Beaux en Chanel, wat resulteerde in vele beroemde geuren. Bijvoorbeeld Chanel nr. 22, Mademoiselle Chanel nr. 1, Mademoiselle Chanel nr. 2, Premier Muguet en Cuir de Russie.

In 1960, een jaar voor de dood van Ernst Beaux, interviewde Marie Claire, toen hoofdredacteur van het modemagazine, Marilyn Monroe, waarin de filmlegende haar eerlijk gezegd vertelde dat ze alleen maar een druppel Chanel in bed moest dragen. Dit Hollywood-icoon hielp om het parfum nog bekender te maken en de verkoop verder te stimuleren. Een late lofbetuiging voor parfumlegende Ernest Beaux.

Met Chanel No. 5 heeft de sterparfumeur een absoluut meesterwerk gemaakt dat zijn weerga niet kent. Zijn schepping is dus niets minder dan de perfecte essentie van pure vrouwelijkheid. Kostbare warmte ontmoet vanille en aldehyde noten. Een combinatie die zijn tijd vooruit is tijdens de eerste menging.

Decennialang is de iconische fles met zijn minimalistische lijnen, die de tijdloze geur een effect geven binnenin, ook een bron van enthousiasme geweest.

De fles van Chanel Nr. 5 creëerde Coco Chanel zelf volgens haar favoriete plaats.

De typische fles zoals we die vandaag de dag kennen was niet altijd aanwezig in Chanel nr. 5. De originele fles had een smalle hals die afgesloten was met een ronde stop. Terwijl de eerste variant een glasfabriek ontwierp, ontwierp modeontwerper Coco Chanel de fles in 1924 persoonlijk opnieuw. De achthoekige vorm is gemodelleerd naar de Place Vendôme in Parijs.

Coco Chanel woonde er ooit in Hotel Ritz en werd geïnspireerd door haar parfumflesje. De vroegere ronde stop is nu achthoekig. De huidige flesvorm is vaak model gestaan voor andere Chanel geuren. Dankzij de minimalistische lijnen is de iconische glazen fles vandaag de dag nog steeds een absolute klassieker, die baanbrekend is voor alle volgende flacons.

Binnenin inspireert de edele geur van zachte bloemmotieven en poedertinten, waardoor de essentie een bijzonder vrouwelijke uitstraling krijgt die elk facet van de moderne vrouwelijkheid perfect benadrukt. De combinatie van kostbare warmte en zoete vanille zorgt voor een vleugje sensualiteit.

Hollywoodlegendes hebben Chanel No. 5 altijd een gezicht gegeven.

In 2013 behaalde het bedrijf Chanel een technische reclamecoup. Als getuigenis voor zijn Chanel nr. 5, koos het luxemerk niet minder dan Hollywoodster Marilyn Monroe. De in de jaren vijftig overleden actrice was een biechtster van het parfum. Chanel koos een foto van blonde schoonheid als advertentie motief, met haar in een glamoureuze jurk, terwijl het aanbrengen van een druppel van de geur.

Al in 1921 zei Coco Chanel, de uitvinder van het klassieke parfum: "Ik wilde een geur voor vrouwen die ook ruikt als een vrouw". En in de loop van de tijd werden de reclamecampagnes ook herhaaldelijk gedomineerd door vrouwelijke sterren. Of het nu Catherine Deneuve (1968), Vanessa Paradis (1991), Estelle Warren (1998), Nicole Kidman en Gisele Bündchen waren - ze zaten allemaal al voor de camera voor de Chanelgeur. Eind 2012 werd Brad Pitt voor het eerst een officieel reclamemiddel.

Chanel No. 5 is een tijdloze klassieker die meer elegantie uitstraalt dan bijna elke andere geur van zijn tijd. Daarom staat hij voor de moderne vrouw met al haar vrouwelijke facetten. Het bloemenboeket, gecombineerd met poederige noten, is hiervoor de belangrijkste reden. De iconische fles met zijn minimalistische lijnen is een uitdrukking van subtiele schoonheid die uw adem wegneemt.

Geen enkele andere geur heeft de verbeelding zoveel geïnspireerd. Dit heeft niet in de laatste plaats te maken met Marilyn Monroe, die in een interview eens onthulde dat ze alleen sliep met een druppel Chanel nr. 5 's nachts. Zo vestigde de Hollywoodster de status van het meest sensuele parfum aller tijden, dat tot op de dag van vandaag voortduurt. Kansel nr. 5 heeft nog niets van zijn fascinatie verloren in de loop van de decennia.

Klantbeoordelingen van Chanel No. 5

5 uit 5 sterren — op basis van 10 klant adviezen

De laatste beoordeling van Chanel No. 5 Lichaamsverzorgingsgeur (100 ml) door op

Het product geeft een heerlijk gevoel op de huid. Verzorgt de huid ook prima gedurende de hele dag. Snel te gebruiken en ook een heerlijke geur.

meer 9 Klantrecensies voor Chanel No. 5 Lichaamsverzorgingsgeur (100 ml)

De laatste beoordeling van Chanel No. 5 Zeep (150 g) door op

Om je te wassen of in de kast te leggen. Helaas wel wat aan de dure kant. Houdt echter wel lekker lang. Ongelofelijk lekkere geur.

meer 9 Klantrecensies voor Chanel No. 5 Zeep (150 g)

De laatste beoordeling van Chanel No. 5 Bad melk (250 ml) door op

Chanel No 5 badolie is voor mij het ultieme bad. Ruikt heerlijk, zeer vrouwelijk en elegant. Het bad kan voor mij niet lang genoeg duren met deze badolie.

meer 9 Klantrecensies voor Chanel No. 5 Bad melk (250 ml)

Meer producten van Chanel

Naast Chanel No. 5 vindt u in de easyCOSMETIC Beauty-shop de volgende series: