Gegevensoverzicht Dolce & Gabbana Light Blue

Productsoort:Damesparfum
Merk:Dolce & Gabbana
Officiële website:eng.dolcegabbana.it
Producent:P&G Prestige Products
Parfumeur:Olivier Cresp
Jaar van uitgave:2001

Dolce & Gabbana Light Blue is de mediterrane zomer en wordt gevangen in een parfum.

Dolce & Gabbana's fruitige bloemengeur voor vrouwen Light Blue wordt beschouwd als de zomergeur bij uitstek. Sinds de release van Light Blue in 2001 strijden mensen elke zomer om het aangename licht en toch vrouwelijke vrouwengeur van sterparfumeur Olivier Cresp. Hij gebruikte zeer speciale smaken bij de creatie van Dolce & Gabbana Light Blue, die dit parfum al talloze prijzen hebben gewonnen.

In de topnoten van Lichtblauw spelen verfrissende aroma's van groene appel en citroenen met sensuele elementen van klokjes en cederhout samen. In het hart van de Dolce & Gabbana Light Blue geur, bloeien de delicate bloemen van exotische jasmijn en Far Eastern rozen, evenals een tropische bamboe geur.

Het zomerse parfum wordt nog eens afgerond met een nuance van cederhout, een vleugje musk en amber. Een sensueel, vrouwelijk parfum met dat zekere iets. Dankzij deze mix is het parfum zo aantrekkelijk dat het aroma onmiskenbaar is en kan worden herkend onder duizenden anderen.

Zo fris als de azuurblauwe oceaan herinnert deze creatie ons aan de afgelopen zomervakantie, brengt herinneringen terug aan gouden stranden en warme nachten. Als u lichtblauw in uw geur maakt, wordt u omringd door een aura van ongelooflijke aantrekkingskracht.

Kopnoten:Citroen, Groene Appel, Bellflower, Ceder
Hartnoten:Bamboe, Witte roos, Jasmijn
Basisnoten:Ceder, Amber, muskus
Geurnoten:bloemig, fruitig

Oliver Cresp ontwierp het klassieke parfum Lichtblauw voor Dolce & Gabbana

Oliver Cresp, de "neus" achter Dolce & Gabbana's Light Blue, werd geboren in Gasse in 1955. Zijn vader was groothandel in parfumgrondstoffen, dus het was niet ver weg dat hij al vroeg besloot om parfumeur te worden. Sinds 1992 werkt hij als succesvol parfumeur voor Firmenich.

Sindsdien heeft hij veel heerlijke geuren gemaakt voor diverse luxe merken. In 2001 werd hij door Dolce & Gabbana geëngageerd voor de creatie van Lichtblauw. Olivier Cresp won in 2006 de Duftstars Award voor de parfum Lichtblauw in de categorie "Beste parfum Prêt-à-Porter Vrouwen".

Met Dolce & Gabbana Light Blue heeft de maker een geur ontwikkeld die alles in zich heeft om een klassieker te worden met zijn frisse aroma's. Creatie kan met een gerust hart omschreven worden als de zomergeur bij uitstek. Cresp mengde de individuele ingrediënten zo vakkundig dat de aura van zijn parfum herinneringen oproept aan zijn laatste vakantie.

De topnoot bevat noten van appel, konijnenbellen en citroen en zorgt voor een frisse start. In het hart komen bamboe, jasmijn en roos samen om de geur van een vers geplukt boeket bloemen te ontwikkelen. In de basis sluit Light Blue af met akkoorden van amber, muskus en citroen.

De indrukwekkende geurmix betovert met zijn vrouwelijke uitstraling, die perfect de toon zet voor elk facet van de persoonlijkheid van een vrouw. Ook de fles onderstreept deze stelling. De glazen fles is bijzonder aantrekkelijk in zijn eenvoud. De lichtblauwe kap staat hierbij centraal.

Als de zee glinsterend in de zon, het schijnt naar je toe en maakt je nieuwsgierig naar wat er verborgen is in de fles. Een betoverende en verleidelijke geur in een discreet aangename fles.

Lichtblauw van Dolce & Gabbana is geïnspireerd door de zomer op zee

De Dolce & Gabbana Light Blue fles is net zo eenvoudig en verfrissend als de geur. De vorstfles van matglas in rechthoekige vorm is alleen gedecoreerd met een tweedelige zilverblauwe dop en het Dolce & Gabbana Light Blue-logo.

Als je kijkt naar de koele glazen fles met de zilveren klem, dan roept dat al snel de associaties op van een zeilboot. De blauwe pet symboliseert de heldere lucht en de uitgestrektheid van de verfrissende zee. In combinatie met het parfum voelt u de drang tot een zeiltocht in de Middellandse Zee.

Het design van de lichtblauwe fles is het perfecte optische tegenwicht tegen de zomerse geur van het Dolce & Gabbana parfum. Voor het uiterlijk van de glazen fles, het bekende gezegde: minder is soms meer. De discrete uitstraling van het parfum maakt dat je het geurwater wilt dat er in drijft.

En dat straalt ook pure vakantiesfeer uit met zijn mix van verse ingrediënten. Koorden die de zintuigen prikkelen!

De commercial voor het parfum Lichtblauw van Dolce & Gabbana

De commercial voor Dolce & Gabbana's Light Blue parfum is in 2013 gemaakt tegen de unieke achtergrond van Capris. Het eiland is altijd een van de meest populaire vakantiegebieden in Italië geweest en het decor voor vele grote liefdesverhalen. De wereldberoemde fotograaf Mario Testino bracht de twee modellen Bianca Balti en David Gandy op de planken.

De verleidelijke lichtblauwe commercial begint met het goed getrainde mannelijke model, dat is gekleed in niets dan zijn witte, strakke zwembroekje. Hij springt in het water en duikt naar zijn aanbeden schoonheid, die al veelbelovend in het water kijkt.

Geïnspireerd door de mediterrane retro look van de jaren 1950, draagt Bianca Balti taillehoge bikinibroekjes en een Balconette-top. Ze ziet er zeer elegant en sensueel. Voordat hij in haar boot stapt, gloeit er een close-up van zijn gezicht en zijn diepblauwe ogen als de oceaan. Hij stapt met haar in de boot, omhelst haar teder en kust zijn geliefde sensueel op haar nek.

Ze antwoordt op zijn ontroeringen, maar voordat het vulgair wordt, zie je de filmflap in de camera-instelling verschijnen en lijkt de plek af te zijn. Opnieuw komt het prachtige landschap van Capri tevoorschijn, waarin de mannen- en vrouwenparfums van Dolce & Gabbana Light Blue zijn vervaagd. Een zeer verleidelijke, sensuele commercial met een beetje knisperende erotiek.

Dit maakt de plek een perfecte match voor parfum. Lichtblauw is niets minder dan de perfecte zomergeur waarvan de ingrediënten de zintuigen prikkelen. Sterparfumeur Oliver Cresp creëerde een absoluut meesterwerk dat al lang een klassieker is. Een mix die elk facet van de vrouwelijke persoonlijkheid op een bijzonder voordelige manier benadrukt.

Klantbeoordelingen van Dolce & Gabbana Light Blue

5 uit 5 sterren — op basis van 8 klant adviezen

De laatste beoordeling van Dolce & Gabbana Light Blue Shower Gel (200 ml) door op

Dit doucheschuim is heerlijk zacht voor de huid en verzorgt en beschermt perfect. Ik gebruik het 's morgens en 's avonds.

meer 7 Klantrecensies voor Dolce & Gabbana Light Blue Shower Gel (200 ml)

De laatste beoordeling van Dolce & Gabbana Light Blue Deodorant Stick (50 ml) door op

Dolce&Gabbana Light Blue is als geur al als een droom en in vindt deze geur die hier als een stick is verpakt heerlijk compact en superhandig voor onderweg!

meer 7 Klantrecensies voor Dolce & Gabbana Light Blue Deodorant Stick (50 ml)

De laatste beoordeling van Dolce & Gabbana Light Blue Deodorantspray (150 ml) door op

Een ideale zomergeur, niet te zwaar, niet te ziet. Herinnert aan vakantie aan zee. De deodorant is de perfectte aanvulling voor de eau de toilette Light Blue, maar is ook alleen prima te gebruiken.

meer 7 Klantrecensies voor Dolce & Gabbana Light Blue Deodorantspray (150 ml)

Meer producten van Dolce & Gabbana

Naast Dolce & Gabbana Light Blue vindt u in de easyCOSMETIC Beauty-shop de volgende series: