Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

Chanel Coco, de oosterse pikante vrouwengeur

Coco van het huis van Coco Chanel werd in 1984 opgericht door de Franse parfumeur Jacques Polge en zou moeten herinneren aan de late stichter van het label, Coco (Gabrielle) Chanel. Daarom is de geur volledig gewijd aan de mode-ontwerper, zowel in inhoud en uitstraling.

De kruidige eau de parfum overtuigt door een mix van kruidige koriander, fruitige mandarijn en perzik, maar ook mooie rozen-, jasmijn- en sinaasappelbloesems. De hartnoot van Chanel Coco bestaat uit een interessant akkoord, dat vooral bepaald wordt door de geur van klaverbloesems en klaverbladeren. Ook oranjebloesems en rozen zijn inbegrepen, net als in de topnoot. Coco wordt afgerond met een oosterse basis van labdanum, musk, sandelhout, romige tonkabonen en bittere vanille.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Zelden is een geur zo betoverend geweest als deze. Dat Coco wordt gepresenteerd in een zeer vrouwelijke fles is een logische voortzetting van de nadrukkelijke verleiding van de schepping en is prettig in een delicate rosé.

alle klanten beoordelen positieve
Chanel Coco
4 of 5 sterren

5 uit 5 sterren — op basis van 2 klant adviezen

Commentaar van
Dé geur voor mij!
Het is en blijft een klassieker. Voor vrouwen die zelfbewust door het leven gaan een must. De geur blijft echt lang hangen!
Commentaar van
Generatieoverstijgend
Mijn moeder heeft deze geur ook gedragen. Nu gebruik ik hem zelf ook. Ook al probeer ik af en toe andere, ik kom iedere keer weer op deze geur terug.

Sterparfumeur Jacques Polge creëerde Chanel Coco

Chanel Coco is de eerste parfum Chanel home parfumeur Jacques Polge gemaakt voor Chanel. Met deze geur, die hij wijdde aan de late modeontwerper en die daarom ook haar bijnaam Coco draagt, bereikte de Franse parfumeur zijn doorbraak. Daarna volgden tal van andere parfumcreaties en -prijzen, zoals de FIFI Award, die Polge zowel in 2002 als 2003 ontving voor de twee parfums Chanel Coco Mademoiselle en Chanel Chance. Jacques Polge heeft in totaal 27 Chanel geuren, allemaal gemaakt tussen 1984 en 2009.

De Fransman werkt sinds 1978 voor Chanel en is de derde parfumontwikkelaar in de geschiedenis van het bedrijf. Voor zijn creaties vestigde de 72-jarige een zeer unieke traditie van het Franse luxemerk. Speciaal voor het modehuis heeft hij jasmijn, rozen, salie en de snelgroeiende groenblijvende ylang-ylang boom geplant in speciale delen van de wereld. Zo houdt de parfumeur altijd de extracten in de gaten die hij gebruikt en kan hij persoonlijk de hoge kwaliteit van zijn grondstoffen garanderen.

Zijn geuren zijn onder andere Une fleur de Chanel, Sycomore, Platinum Égoïste, N°5 Eau Première, N°22, N°19 Poudré en vele andere zeer beroemde creaties van Chanel, Tiffany, Ungaro en Yves Saint Laurent. De succesvolle sterparfumeur heeft een van zijn meesterwerken in Coco afgeleverd.

Chanel Coco flesje met barokdesign

Chanels Chanel Coco fles is geïnspireerd op het barokke ontwerp van Coco Chanels appartement in Parijs in de Rue Cambon.

De transparante glazen fles met elegante snit doet meer denken aan een antieke spiegel dan aan een parfumfles. De glazen dop heeft ook een speciale snit en past zich perfect aan de vorm van de fles. De eau de parfum schittert in een lichte perziktoon door de kokosfles.

De fles is versierd met twee zwarte elementen. Aan de ene kant is er een zwarte band om de flessenhals en aan de andere kant is er een zwarte plaquette met het Coco Chanel logo aan de buik van de fles bevestigd.

Vanessa Paradis het gezicht van Chanel Coco

Chanel lanceerde Chancel Coco in 1984, opgericht door Jacques Polge, de eigen parfumeur van het merk. De fijne ingrediënten in de fijnste combinatie zorgen voor een heerlijke geur voor de moderne vrouw. De modellen voor de reclamecampagnes van Chanel Coco werden ook geselecteerd op basis van de smaken. Vanessa Paradis werd gekozen als gezicht voor de vorige reclamecampagnes. Ze staat bekend als model, zangeres en actrice.

Ter plekke speelt Paradis een vogel in een gouden kooi. Ze zit daar het zingen van haar lied als ze heen en weer rockt op een houten schommel. Ze is gekleed in fishnet panty's en een zwart lichaam. De close-up van haar goed gevormde lippen is sensueel. Haar vibraties worden wilder en wilder, haar lange donkere haar fladdert en ze giet een plens van het edele parfum van de Chanel Coco fles. Een enorme witte Perzische kat kijkt met waakzame ogen naar haar. De camera gaat in een ander perspectief. Naast de kooi staat een edele dame, gekleed in een wit Chanelkostuum. Ze heeft de grote glazen container naast de vogelkooi geplaatst met Vanessa en sluit deze elegant af met de juiste sluiting.

Een reclameaffiche van de campagne voor Chanel Coco is volledig zwart. In het bovenste midden staat het model Vanessa Paradis met verhoogde poten. Vanuit haar benen gaat een lijn naar beneden, ze is als een vogel die in de lucht zweeft. Ze draagt zwarte transparante panty's en een zwart lichaam. Ze laat haar armen om zich heen wikkelen en de Chanel Coco fles is op haar knieën gefascineerd in groot formaat.