Meer informatie:

Het concept

De Chanel Poudre Universelle Compacte is de populaire compacte poeder van het Parijse luxebedrijf. In een handig zakformaat met praktische spiegel en kwastvormige applicator, is hij altijd klaar voor gebruik. Zo kan de teint onderweg snel worden gematteerd, zodat hij er altijd fris en perfect uitziet. De Chanel Poudre Universal Compacte textuur is ultrafijn en heeft een zijdeachtig transparant karakter. Op deze manier ziet het poeder er, zelfs bij gebruik op andere foundations, niet te sterk en maskerachtig uit. De huid is eerder discreet gematteerd en ziet er verfijnd uit. Speciale lichtreflecterende pigmenten helpen hierbij. Ze verspreiden het licht optimaal en leiden tegelijkertijd kleine onregelmatigheden af.
De Chanel Poudre Universal Compacte formule heeft naast het soft-focus effect ook een kleurbalancerend effect. Dit neutraliseert zowel roodheid als donkere schaduwen. Een bleke teint krijgt in een mum van tijd nieuwe helderheid. Het matterende effect wordt bereikt door silicium microsferen. Deze worden goed verdragen en verminderen betrouwbaar ongewenste glans.
Afhankelijk van het huidtype en de textuur kan Chanel Poudre Universal Compacte Compacte Poeder op verschillende manieren worden gebruikt. Het bijna transparante poeder is ideaal voor het afdichten van vloeibare producten van fundering tot concealer. Het verbetert de houdbaarheid en vermindert het bezinken van de producten in fijne rimpels. Speciaal voor de gemengde en vette huid kan het in de T-zone op het voorhoofd, de neus en de kin worden gedept om de huid te matteren.
Voor vrouwen die een zeer zacht dekkend vermogen en een mat resultaat willen, kan het poeder ook direct op de ongeverniste huid worden aangebracht. De fijne textuur van Chanel Poudre Universal Compacte is gemakkelijk te mengen en kan daarom alleen of in combinatie worden gebruikt. De kwast in de poederdoos is erg handig en ideaal om het product voorzichtig op de huid te drukken. Op deze manier kunnen probleemgebieden specifiek worden verpoederd. Vooral bij thuisgebruik kan een poederkwast naar wens worden gebruikt om het hele gezicht of grotere oppervlakken te matteren. De tinten zijn ideaal afgestemd op verschillende huidskleuren en op Chanels andere teint zoals de Vitalumière Foundations.

Het design

De Chanel Poudre Universal Compacte is ideaal voor het verfrissen van de teint onderweg. Het edele blik bevat een spiegel in het deksel en een kwastje om het product te verwijderen en aan te brengen. Het zwarte plastic ziet er tijdloos, elegant en robuust uit. Het wereldberoemde CC-logo van Chanel Paris is in het wit op de top te zien. Het Chanel logo is ook aangebracht op het Chanel Poudre Universal Compacte Poeder zelf.
Net als veel andere cosmetische producten van het Franse luxelabel zit het compacte poeder in een bijpassende koffer. Het zakje van fluweelzachte stof beschermt de verpakking tegen krassen en beschermt tegelijkertijd de resterende inhoud van de zak. Toch is het poeder klein genoeg om in avondtassen te passen.

Het assortiment

De Chanel Poudre Universelle Compacte wordt gekenmerkt door een ultrafijne textuur en een luxueuze verpakking. Dit compacte poeder overtuigt met zijn vederlichte textuur, die de teint perfectioneert zonder haar luminositeit te verliezen. Dit maakt het gemakkelijk toe te passen over de reguliere Stichting. Op deze manier kunnen meer problematische gebieden of de T-zone worden gematteerd.
Ondanks het vrij transparante karakter heeft Chanel Poudre Universal Compacte Compacte Poeder kleurregulerende eigenschappen. Het helpt roodheid, schaduwen en andere huidproblemen te verbergen. De Chanel Poudre Universal Compacte formule met lichtreflecterende deeltjes blijft perfect. Het zorgt voor een optimale en flatterende weerkaatsing van het licht, zodat de teint er natuurlijk stralend uitziet.
Tegelijkertijd worden oneffenheden verborgen en ziet de huid er over het geheel genomen verfijnd uit. Silica in de vorm van microsferen vermindert ongewenste glans, waardoor het poeder ideaal is voor een gemengde of vette huid. Alleen op de ongeverniste huid zorgt het voor een zeer zacht dekkend vermogen en een natuurlijk resultaat. Bij gebruik met vloeibare foundations of crèmeproducten kan het helpen om hun houdbaarheid te verbeteren en ze perfect te laten samensmelten met de huid.
De kleurnummers komen overeen met andere Chanel Paris teint producten, waardoor het gemakkelijk is om bijpassende kleurpotloden en nog veel meer te combineren. De Nuance Chanel Poudre Universelle Compacte Poudre Pressée Fini Naturel 20 Clair is de helderste versie en heeft een neutrale ondertoon. Het lichtere poeder kan ook worden gebruikt voor een iets donkerdere teint, bijvoorbeeld om het gebied onder de ogen te verlichten. De middelste versie is Chanel Poudre Universelle Compacte Poudre Pressée Fini Naturel 30 Naturel. Ter vergelijking: Chanel Poudre Universelle Compacte Poudre Pressée Fini Naturel 40 Doré is nog donkerder en nog gieriger. Chanel Poudre Universelle Compacte Poudre Pressée Fini Naturel 50 Péche heeft een medium perziktoon.
De speciale kleuring is ideaal voor het optisch neutraliseren van blauwachtige schaduwen of donkere gebieden. Alle Chanel Poudre Universal Compacte Compacte poeders zijn voorzien van een spiegel, een klein kwastje voor toepassing en een bijpassende zwarte koffer voor opslag en transport.