Gegevensoverzicht Chanel Bleu de Chanel

Productsoort:Herenparfum
Merk:Chanel
Parfumeur:Jacques Polge
Jaar van uitgave:2010

De geur

De Chanel herengeur Bleu de Chanel, die pas in 2010 op de markt kwam, is een aantrekkelijke eau de toilette met houtachtige en aromatische geurnuances en een onbeschrijflijk jong karakter. Geopend wordt Bleu de Chanel door een afwisselende en aromatische kopnoot uit verfrissend grapefruit en citroen, vurige gember, kruidige muskaat en aromatische labdanum-harsen. In de hartnoot wordt Bleu de Chanel vooral gekenmerkt door de zachte geur van fijne munt, een vleugje rode peper en lieflijke jasmijn, dat inmiddels niet meer weg te denken is uit moderne mannengeuren. Afgerond wordt de Chanel geur door een houtachtige mix uit sandelhout en cederhout, die samen met crèmig patchoeli en vetiver de basisnoot vormen. Afgesloten wordt de masculiene, aromatische geur door een licht rokerige nuance, die zich eveneens in de mix bevindt.

Kopnoten:Grapefruit, Zitrone, Labdanum, Ingwer, Muskat
Hartnoten:Minze, Jasmin, Roter Pfeffer
Basisnoten:Sandelholz, Zedernholz, Patchouli, Rookaroma 's, Vetiver
Geurnoten:aromatisch, houtachtig

De parfumeur

Gecreëerd werd de actuele Chanel herengeur Bleu de Chanel door de Franse sterparfumeur Jacques Polge. De vader van de succesvolle parfumeur Olivier Polge is sinds 1978 de huis- en hofparfumeur voor Chanel en creëerde zo bijna iedere Chanel geur die de laatste 30 jaar op de markt kwam. Zo behoren bijvoorbeeld de hele Chanel Allure herengeurserie, de Chanel Chance geurserie, Chanel No. 18 en Chanel No. 5 Eau Premiere tot zijn creaties. Desondanks was de vlijtige Jacques Polge ook in staat om voor andere geurhuizen te ontwerpen. De beide Tiffany geuren Pure Tiffany en Sheer Tiffany, maar ook Yves Saint Laurent Rive Gauche stammen uit de "neus" van de getalenteerde Fransoos.

De fles

Bleu de Chanel presenteert zich in een klassieke en bijzonder hoogwaardige flacon van donker glas. Zoals zijn andere Chanel herengeuren, wordt ook Bleu de Chanel in een typisch vierkante fles aangeboden De kleur van het glas is zo donker dat men de vloeistof in de fles nauwelijks kan zien. Gesierd word de klassiek masculiene look van Bleu de Chanel door het witte opschrift "Bleu de Chanel", dat zich midden op de fles bevindt en door een zwarte, eenvoudig, glanzende dop. De nachtblauwe Chanel flacon is verpakt in een witte, kartonnen verpakking waarvan de voorkant eveneens in het diepe nachtblauw van de flacon uitgevoerd is.

De reclame

De herengeur Bleu de Chanel van Chanel wordt zowel met een verleidelijke reclamecampagne in print als met een opwindende en afwisselende spot aangeprezen. De mannelijke hoofdrol van de succesvolle doorzetter en levensman wordt door de Franse acteur Gaspard Ulliel gespeeld. Zijn doorbraak beleefde de Fransoos, die al eerder in talrijke reclamecampagnes te zien was, met de oorlogsfilm "Mathilde - a very long engagement" en "Hannibal Rising". In de reclamespot van Bleu de Chanel speelt Ulliel een begeerde, goed uitziende acteur die tijdens een persconferentie zijn oude jeugdliefde ontdekt en eenvoudigweg het eerste doet dat hem te binnenschiet: hij breekt met alle gewoontes en laat zijn impulsieve karakter de vrije loop. Ondersteund wordt de dynamische spot met de slogan "Inexpected-Bleu de Chanel" en de meeslepende muziek "She Said Neah" van de Rolling Stones.

Klantbeoordelingen van Chanel Bleu de Chanel

5 uit 5 sterren — op basis van 5 klant adviezen

De laatste beoordeling van Chanel Bleu de Chanel Douchegel (200 ml) door op

Ik ben enthousiast over de hele serie van Chanel. Vooral ben ik gek op het badschuim. Supermooie schuim en de geur is gewoon een droom.

meer 4 Klantrecensies voor Chanel Bleu de Chanel Douchegel (200 ml)

De laatste beoordeling van Chanel Bleu de Chanel Deodorantspray (100 ml) door op

Chanel is mijn merk! Vooral Bleu de Chanel. De deo gebruik ik 's morgens direct na het douchen. Ik vind het waanzinnig zo lang als de geur van deze deo houdt!

meer 4 Klantrecensies voor Chanel Bleu de Chanel Deodorantspray (100 ml)

De laatste beoordeling van Chanel Bleu de Chanel Aftershave Lotion (100 ml) door op

Ik ben helemaal enthousiast over Chanel. Nu gebruik ik voor het eerst ook de aftershave die mij ook helemaal heeft overtuigd. Voor mijn huid en voor mezelf.

meer 4 Klantrecensies voor Chanel Bleu de Chanel Aftershave Lotion (100 ml)

Meer producten van Chanel

Naast Chanel Bleu de Chanel vindt u in de easyCOSMETIC Beauty-shop de volgende series: