Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

Chanel Égoïste, de houtachtige en pittige geur voor mannen

Chanel Égoïste is een woody mannengeur, gedomineerd door een intens muskuskarakter en licht bloemige elementen. De geur van de mannen, die in 1993 werd gecreëerd door Jacques Polge, met zijn atypische bloemrijke geurelementen, is nog steeds zeer modern en vernieuwend, omdat bloemige aroma's in de jaren negentig slechts zelden werden gebruikt in de geur van mannen.

De houtachtige masculiene eau de toilette opent met een aromatische topnoot van rozemarijn, lavendel, sprankelende neroli en graansmaak. In de hartnoot onthult Chanel Égoïste dan zijn bloemige geurige elementen jasmijn en geraniums, afgerond met aromatische saliearoma's en bittere galbanumhars.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

De basisnoot van de aantrekkelijke Chanel geur Egoiste Platinum bestaat deels uit de houtachtige elementen ceder en sandelhout, een ander deel van aromatische taart smaken zoals amber, eikenmos en vetiver en een derde deel van een intense muskus noot, die typisch is voor het muskus karakter van de eau de toilet.

alle klanten beoordelen positieve
Chanel Égoïste
4 of 5 sterren

5 uit 5 sterren — op basis van 2 klant adviezen

Commentaar van
Goede deobescherming
Deze deo stick beschermt uitstekend teken transpiratie geur en natheid. Ik ben echt heel enthousiast en koop deze stick graag weer opnieuw.
Commentaar van
Egoïste
Ik besloot eens een beetje de egoist uit te hangen en mezelf iets te gunnen. Had er al vaker aan gesnuffeldd maar vond de geur erg duur voor mezelf. Bij easycosmetic was dat beter en dus heb ik de knoop doorgehakt!

Ster parfumeur Jaques Polge creëerde Chanel Égoïste

Chanel Égoïste's creatie van parfumeur is niemand minder dan de meesterparfumeur en voormalig directeur van Les Parfums Chanel Jaques Polge zelf. Tussen 1978 en 2015, de ster parfumeur gemaakt tal van prachtige meesterwerken die zijn zo internationaal beroemd als ze worden gewaardeerd en zeer populair. Het gaat onder meer om vrouwengeuren zoals Chanel Coco, Chanel Coco Noir, Chanel Allure en Chanel Coco Mademoiselle, waarvoor hij de FiFi Award 2008 won.

Met zijn professionele "neus", zijn buitengewone talent en zijn unieke vermogen om speciale geurcomposities te creëren, creëerde Jacques Polge ook meesterlijk nobele mannengeuren zoals Chanel Allure Homme, Chanel Allure Homme Sport Eau Extreme of Bleu de Chanel. Zijn parfumcreatie Chanel Égoïste is de persoonlijke favoriet van Jaques Polge sinds de ontwikkeling ervan aan het eind van de jaren tachtig, zelfs na 30 jaar, en soms houdt hij er ook van om zich te omringen.

In 1993 ontwikkelde Jaques Polge het parfum Chanel Platinum Égoïste voor de extraverte man die niet bang is om zich te onderscheiden. Jaques Polge is in zijn welverdiende pensionering sinds 2015, maar een nieuwe ster aan de hemel van Chanels parfumwereld schijnt - zijn zoon Olivier Polge! Jaques Polge verliet zijn zoon Olivier Polge (bekroond met de Prix International du Parfum 2009) niet alleen met zijn briljante creatieve talent en flair voor het creëren van verfijnde en mysterieuze geuren, maar overhandigde hem ook samen met Chanel zijn opvolging als parfumeur verantwoordelijk.

Chanel Égoïste fles is aangenaam in minimalistisch design

The Flakon from the eau de toilette Chanel Égoïste werd ontworpen door de beroemde kunstdirecteur van het huis Chanel "Jacques Helleu", die ook wel de geur "Égoïste"noemde. De ontwerper en artistiek leider, die in 2007 stierf, creëerde de fles in een duidelijke masculine uitstraling. De fles is gemaakt van stevig en robuust glas en glanst in een rechthoekige vorm met puristische, strakke lijnen.

Ingevoerd met een zware, dikke glasbodem als krachtige fundering en even dikke glazen wanden, vervolledigen de elegantie van de fles op een artistieke en edele manier met hun uitwendige facet geslepen en trapeziumvormige zijranden. De kristalheldere sprankelende glazen flacon schittert niet alleen door het licht, maar ook door de discrete tinten van de Eau de Toilette, die er veilig in opgeborgen wordt.

Het zwart van de dop en het esthetische schrift direct op het glasfront accentueert de fles met een mannelijk dominantie. Een comfortabel met de hand vastgehouden fles, waarvan het ontwerp een krachtige expressie geeft aan de geur van de speciale mannen binnenin.

Reclamecampagne voor Chanel Égoïste werd cultus

De mannengeur Chanel Égoïste werd in 1990 uitgebracht en gepromoot met een tv-reclamefilm die wereldberoemde reclame-geschiedenis maakte en bijdroeg aan de cultstatus van deze buitengewone geur. De ontwerper en art director van Chanel Jacques Helleu nam regisseur Jean-Paul Goude in dienst voor een korte film over het parfum Chanel Égoïste.

De zwart-wit film toont een hotelfront met veel ramen en Franse balkons waarop net zoveel mooie vrouwen staan, die hun woede, wanhoop en frustratie voorbij hun geliefde - waarschijnlijk dezelfde Casanova - de wereld in schreeuwen, hem beschuldigen en bedreigen. Ze huilen jammerlijk, "Ô woede! (Oh woede!), Ô désespoir! (Oh wanhoop!) en vragend "N'ai-je tant vécu que pour cette infamie? (Heb ik zo lang voor deze schande geleefd?), "Où es-tu? (Waar bent u?) en veeleisend "Montre-toi misérable! (Toon jezelf, Miserabler!) en dreigend "Prends garde à mon courroux, je serai onverbiddelijk! (Pas op voor mijn toorn, ik zal meedogenloos zijn!).

Het antwoord van de man: Hij rekt net zijn naakte arm uit het raam en verlaat het eau de toilette "Égoïste" op het balkon en sluit de luiken weer. De vrouwen schreeuwen verontwaardigd samen "Égoïste! (Egoïstisch). Deze plek wordt begeleid door de muziek van "Dance of the Knights" uit Romeo en Julia van Sergej Prokofjev. Jean-Paul Goude werd bekroond met de "Gouden Leeuw" op het "Cannes Lions International Festival of Creativity" voor deze korte film.

Hij legde uit dat de inspiratie voor de film ligt in de dubbelzinnigheid van deze vrouwen en hun voorstelling: "Schreeuwen ze hun seksuele frustratie uit over hun verborgen verleider? "Of beschuldigen ze hem ervan zijn parfum niet te delen? Chanel verkocht vervolgens meer dan een miljoen liter van het eau de toilette in een maand. Chanel Égoïste is nog steeds een ster en een cultgeur!