Gegevensoverzicht Hermès Terre d'Hermès

Productsoort:Herenparfum
Merk:Hermès
Officiële website:www.hermes.com
Parfumeur:Jean-Claude Ellena
Jaar van uitgave:2006

De geur

Het in 1837 opgerichte Franse familiebedrijf "Hermès" biedt naast zijn omvangrijk parfumassortiment diverse luxe-artikelen in de hogere prijsklasse aan, zoals doeken, handtassen, sieraden, horloges en porselein. De geur Terre d'Hermès wordt in twee varianten aangeboden: als eau de toilette en als eau de parfum. De variant "parfum" is voor heren iets heel bijzonders. Normaliter zijn voor de heren enkel eau de cologne en eau de toilette beschikbaar. Tussen de eau de toilette en de eau de parfum-variant van Terre d'Hermès bestaan fijne aromaverschillen. Bij beide domineren in de kopnoot frisse sinaasappel en grapefruit. In het parfum komen op een intensievere manier de munt-achtige noten uit shiso op de voorgrond. Bij de eau de toilette wordt de hartnoot voornamelijk gevormd door peper, patchouli en een pelargoniumbessenbouquet. Bij het parfum treedt in plaats hiervan het minerale aroma van de vuursteen, dat bij de eau de toilette niet helemaal ontbreekt, sterk op de voorgrond. In de basisnoten van beide varianten geven houtsoorten en benzoë de geuren van elegante mannelijkheid, waarbij echter bij het parfum de kruidigheid van eikenmos de compositie afrondt. De eau de toilette werd met het balsamachtige, aardse accent van vetiver aangevuld. Beide varianten bestaan uitsluitend uit plantaardige en minerale geurcomponenten. Ze geven als geurcompositie de veranderlijke relatie tussen hemel en aarde weer.

Kopnoten:Orange, Grapefruit
Hartnoten:Geranium blad, Rosa Pfeffer
Basisnoten:Patchouli, Vetiver, Zeder, Benzoe
Geurnoten:houtachtig

De parfumeur

De mannengeur Terre d'Hermès werd zowel in de eau de toilette (2006) als ook in de parfumversie (2009) door Jean-Claude Ellena gecomponeerd. Voor het merk Hèrmes heeft de op 7 april 1947 geboren parfumeur en auteur ("De gedroomde Geur", 2012) al veel geuren gecreëerd waaronder: Rocabar (heren, 1998), 24 Faubourg Eau Délicate (dames, 2003), Un Jardin en Méditerranée (unisex 2003), Concentré d'Orange Verte (unisex, 2004), Hermessence Vétiver Tonka (unisex, 2004), Hermessence Ambre Narguilé (unisex, 2004), Hermessence Rose Ikebana (unisex, 2004), Hermessence Poivre Samarcande (unisex, 2004), Un Jardin sur le Nil (unisex, 2005), Hermessence Osmanthe Yunnan (unisex, 2005), Parfum des Merveilles 2006 (dames, 2006), Hermessence Paprika Brasil (unisex, 2006), Eau de Ginza (unisex, 2006), Elixir des Merveilles (dames, 2006), Kelly Calèche (dames, 2007), Brin de Réglisse (unisex, 2007), Un Jardin après la Mousson (unisex, 2008), Hermessence Vanille Galante (unisex, 2009), Eau de Gentiane Blanche (unisex, 2009), Eau de Pamplemousse Rose (unisex, 2009), Eau Claire des Merveilles (dames, 2010), Hermessence Iris Ukiyoé (unisex, 2010), Voyage d'Hermès (unisex, 2010), Un Jardin sur le Toit (unisex, 2011), Hermessence Santal Massoïa (unisex, 2011), Concentré de Pamplemousse Rose (unisex, 2011), L'Ambre des Merveilles (dames, 2012), Hermessence Épice Marine (unisex, 2013), Eau de Mandarine Ambrée (unisex, 2013), Jour d'Hermès (dames, 2013) en Eau de Narcisse Bleu (unisex, 2013).

De fles

De flacons van beide varianten zijn van helder glas gemaakt en in de handige, rechthoekige c.q. vierkante flessen is de intesere kleur van de parfum in vergelijk met de eau de toilette duidelijk te herkennen. De onderkant van de fles is roodachtig, in harmonie met het rode opschrift "Terre d'Hermès". De dopjes van de flessen zijn in eenvoudig en elegant zwart uitgevoerd.

De reclame

De reclamespot uit 2010 (regie: Laurence Gunmore) laat de Franse acteur Clémont Sibony zien. Sibony bevindt zich te midden van een van kleur wisselende woestijnscene. Nadat hij naar de skyline van duinen heeft gekeken, neemt hij een handvol zand en gooit het zand naar boven. Er vormt zich een rood-gloeiende wolk waaruit een druppeltje op zijn gezicht valt. Daarna wordt een fles Hermès Terre d'Hermès getoond, die in het woestijnzand staat en door het gewicht van een druppeltje zijn evenwicht verliest. De muziek bij "Terre d'Hermès" wordt door Lindsay Jehan, Morgan Visconti en Gareth Williams uitgevoerd.

Klantbeoordelingen van Hermès Terre d'Hermès

5 uit 5 sterren — op basis van 14 klant adviezen

De laatste beoordeling van Hermès Terre d'Hermès Refill parfum (125 ml) door op

Deze deurmoet je echt genieten en op je laten inwerken. Het duurt even voor je hem doorhebt, maar dan is het zo geweldig dat je geen andere meer wilt.

meer 13 Klantrecensies voor Hermès Terre d'Hermès Refill parfum (125 ml)

De laatste beoordeling van Hermès Terre d'Hermès Zeep (100 g) door op

Dit is al jarenlang mijn persoonlijke zeep. Ik vind de geur perfect bij mij passen. Vooral langhoudende geur. Ik heb ook de eau de toilette van Hermes. Niet de geur die iedereen draagt.

meer 13 Klantrecensies voor Hermès Terre d'Hermès Zeep (100 g)

De laatste beoordeling van Hermès Terre d'Hermès Deodorantspray (150 ml) door op

Werkt betrouwbaar en heeft een aangename geur. Niet te opdringerig. Houdt lang aan. Kan ik graag aanbevelen.

meer 13 Klantrecensies voor Hermès Terre d'Hermès Deodorantspray (150 ml)

Meer producten van Hermès

Naast Hermès Terre d'Hermès vindt u in de easyCOSMETIC Beauty-shop de volgende series: