Gegevensoverzicht Hermès Terre d'Hermès

Productsoort:Herenparfum
Merk:Hermès
Officiële website:www.hermes.com
Parfumeur:Jean-Claude Ellena
Jaar van uitgave:2006

Terre d? Hermès - een geurige reis vol energie, temperament en sensualiteit

Het Franse familiebedrijf Hermès werd opgericht in 1837 en vindt zijn oorsprong in de zadel- en lederbewerking. Vandaag de dag bestaat het assortiment uit luxe artikelen op het gebied van handtassen, schoenen, sieraden en kleding. Het bedrijf viert ook groot succes met zijn succesvolle parfumserie. Hermès Terre d'Hermès is er één van.

De Hermès Terre serie d'Hermès is een van de meest succesvolle ter wereld. Het parfum Terre d'Hermès wordt in twee varianten aangeboden: als eau de toilette en als parfum. De geurconcentratie parfum is iets heel bijzonders onder mannen geuren, meestal zijn deze alleen beschikbaar als Eau de Keulen, Eau de Toilette of Eau de Parfum.

Er zijn subtiele aromatische verschillen tussen de Hermès Terre's eau de toilette en de Hermès Terre's parfum d'Hermès. Beide worden gedomineerd door verfrissende sinaasappel en grapefruit in de topnoot. Het parfum heeft ook de muntnoten van parilla. Het hart van de eau de toilette bestaat uit peper, patchoeli en een pelargoniumbesboeket.

In het parfum werd het minerale aroma van het vuursteentje, dat niet volledig ontbreekt in het eau de toilette, benadrukt. In de basisnoten van beide versies van Hermès Terre d'Hermès geven bossen en benzoë de geuren een elegante mannelijkheid, terwijl de kruidigheid van eikenmos de samenstelling van het parfum afrondt, is de eau de toilette verrijkt met de balsamico aardigheid van de vetiver.

Beide varianten bestaan uitsluitend uit noten van planten en mineralen. Als geurcomposities weerspiegelen ze de veranderende relatie tussen hemel en aarde.

Kopnoten:Orange, Grapefruit
Hartnoten:Geranium blad, Rosa Pfeffer
Basisnoten:Patchouli, Vetiver, Zeder, Benzoe
Geurnoten:houtachtig

De parfumeur

De mannengeur Terre d'Hermès werd zowel in de eau de toilette (2006) als ook in de parfumversie (2009) door Jean-Claude Ellena gecomponeerd. Voor het merk Hèrmes heeft de op 7 april 1947 geboren parfumeur en auteur ("De gedroomde Geur", 2012) al veel geuren gecreëerd waaronder: Rocabar (heren, 1998), 24 Faubourg Eau Délicate (dames, 2003), Un Jardin en Méditerranée (unisex 2003), Concentré d'Orange Verte (unisex, 2004), Hermessence Vétiver Tonka (unisex, 2004), Hermessence Ambre Narguilé (unisex, 2004), Hermessence Rose Ikebana (unisex, 2004), Hermessence Poivre Samarcande (unisex, 2004), Un Jardin sur le Nil (unisex, 2005), Hermessence Osmanthe Yunnan (unisex, 2005), Parfum des Merveilles 2006 (dames, 2006), Hermessence Paprika Brasil (unisex, 2006), Eau de Ginza (unisex, 2006), Elixir des Merveilles (dames, 2006), Kelly Calèche (dames, 2007), Brin de Réglisse (unisex, 2007), Un Jardin après la Mousson (unisex, 2008), Hermessence Vanille Galante (unisex, 2009), Eau de Gentiane Blanche (unisex, 2009), Eau de Pamplemousse Rose (unisex, 2009), Eau Claire des Merveilles (dames, 2010), Hermessence Iris Ukiyoé (unisex, 2010), Voyage d'Hermès (unisex, 2010), Un Jardin sur le Toit (unisex, 2011), Hermessence Santal Massoïa (unisex, 2011), Concentré de Pamplemousse Rose (unisex, 2011), L'Ambre des Merveilles (dames, 2012), Hermessence Épice Marine (unisex, 2013), Eau de Mandarine Ambrée (unisex, 2013), Jour d'Hermès (dames, 2013) en Eau de Narcisse Bleu (unisex, 2013).

Philippe Moguet maakte een tijdloze klassieker met de Terre d' Hermès parfumfles.

De fles Hermès Terre d'Hermès is gemaakt door de Franse ontwerper Philippe Mouguet. Mouguet begon zijn werk als stagiair bij het traditionele Franse bedrijf al in 1987. Tot op de dag van vandaag werkt Mouguet voor het luxe huis en ontwerpt niet alleen horloges en zilverwerk, maar ook de meeste parfum flacons. De vorm van de fles Hermès Terre d'Hermès was geïnspireerd op een reiskoffer uit de collectie Èmile Hermès, die slechts tot een plein was gecondenseerd. De fles Hermès Terre d'Hermès staat op de Hermès, typisch voor Hermès, die geïntegreerd is in de glazen basis.

De zadelnagel, die Hermès vaak gebruikt in zijn gestileerde producten, is elegant ingebed in de schuifsluiting, die tevens als spuitknop dient. De buitenverpakking is donkerbruin van kleur, wat de kleur van de aarde weergeeft. De letters schitteren in het typische Hermès oranje en wit. De Hermès wagen is ook zeer discreet. Een edele fles, waarin een nog nobeler klein water drijft. Hermès Terre d'Hermès is een van de meest mannelijke geuren ter wereld.

De reclame

De reclamespot uit 2010 (regie: Laurence Gunmore) laat de Franse acteur Clémont Sibony zien. Sibony bevindt zich te midden van een van kleur wisselende woestijnscene. Nadat hij naar de skyline van duinen heeft gekeken, neemt hij een handvol zand en gooit het zand naar boven. Er vormt zich een rood-gloeiende wolk waaruit een druppeltje op zijn gezicht valt. Daarna wordt een fles Hermès Terre d'Hermès getoond, die in het woestijnzand staat en door het gewicht van een druppeltje zijn evenwicht verliest. De muziek bij "Terre d'Hermès" wordt door Lindsay Jehan, Morgan Visconti en Gareth Williams uitgevoerd.

Klantbeoordelingen van Hermès Terre d'Hermès

5 uit 5 sterren — op basis van 14 klant adviezen

De laatste beoordeling van Hermès Terre d'Hermès Refill parfum (125 ml) door op

Deze deurmoet je echt genieten en op je laten inwerken. Het duurt even voor je hem doorhebt, maar dan is het zo geweldig dat je geen andere meer wilt.

meer 13 Klantrecensies voor Hermès Terre d'Hermès Refill parfum (125 ml)

De laatste beoordeling van Hermès Terre d'Hermès Zeep (100 g) door op

Dit is al jarenlang mijn persoonlijke zeep. Ik vind de geur perfect bij mij passen. Vooral langhoudende geur. Ik heb ook de eau de toilette van Hermes. Niet de geur die iedereen draagt.

meer 13 Klantrecensies voor Hermès Terre d'Hermès Zeep (100 g)

De laatste beoordeling van Hermès Terre d'Hermès Deodorantspray (150 ml) door op

Werkt betrouwbaar en heeft een aangename geur. Niet te opdringerig. Houdt lang aan. Kan ik graag aanbevelen.

meer 13 Klantrecensies voor Hermès Terre d'Hermès Deodorantspray (150 ml)

Meer producten van Hermès

Naast Hermès Terre d'Hermès vindt u in de easyCOSMETIC Beauty-shop de volgende series: