Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

Yves Saint Laurent Kouros Silver - Onweerstaanbare mannelijkheid vol kracht en dynamiek

Het oude Griekse woord Kouros staat voor de imposante heldhaftige beelden uit de oudheid. Mannelijke kracht, heldhaftigheid en dynamiek maken het Franse couturelabel tot het thema van Yves Saint Laurent Kouros Silver, de houtachtige mannengeur die in 2015 werd gelanceerd. Oudgriekse helden zijn niet alleen de inspiratie voor deze fascinerende geur. De creatie zelf is adembenemend gedurfd en innovatief. De parfumeurs zien af van conventionele regels en de specificaties van de traditionele geurpiramide ten gunste van een unieke geur expressiviteit.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Yves Saint Laurent Kouros Silver is een onweerstaanbare geur voor moderne, actieve mannen vol zelfvertrouwen, dynamiek en avontuur. Het parfum opent met een breed, sterk akkoord van knapperige, rijpe appels. Een verfijnde mix van rood en groen fruit geeft de geur sprankelende frisheid en krachtige charme. De hartnoot van Yves Saint Laurent Kouros Silver behoort tot een intense, kruidige noot van verse salie. Het ietwat bittere accent dat doet denken aan pijnboom zorgt voor een diepe mannelijke flair en veel dynamiek. De geur is sensueel elegant met betoverend warme amber en aromatische houtachtige nuances. De lineaire, houtachtige en aromatische structuur van de frisse mannengeur, het zuivere, spontane en sensuele karakter zijn gemodelleerd naar de monumentaliteit van oude Griekse zuilen. Een betoverende, expressieve geur, vol mannelijke kracht en betoverende sensualiteit.

Een bewezen duet van geurkunstenaars

De betoverende mannengeur Yves Saint Laurent Kouros Silver is een gezamenlijke creatie van meesterparfumeurs Michel Girard en Olivier Pescheux. De compositiestijl van beide parfumartiesten harmonieert perfect met elkaar en is al jaren beproefd. Hun meest succesvolle gezamenlijke project is de 1 miljoen parfums van het couture label Paco Rabanne. De legendarische parfums behoren wereldwijd tot de bestsellers en fascineren door fruitige, bloemrijke en elegante akkoorden. Sappige bloed mandarijn en sprankelende pepermunt maken de opening van de geur tintelend fris. Absolue van frisse, geurige rozen omlijst door aromatische kaneel maken het hart van het parfum uniek. Het slotakkoord van zacht leer en Amberetal, een ambergeur van het beroemde parfumgezelschap Givaudan, geeft het parfum sensualiteit en elegantie.

Daarnaast kan de Franse meesterparfumeur Michel Girard wijzen op de creatie van meer dan 50 indrukwekkende parfums, waaronder voor gerenommeerde merken als Burberry, Dolce & Gabbana en Yves Rocher. De Fransman Olivier Pescheux wordt beschouwd als een van 's werelds toonaangevende parfumeurs. Na een opleiding aan het ISIPCA Fragrance Institute in Versailles vervoegde de parfumkunstenaar Payan Bertrand in Bangkok. Hij werkt sinds 1998 nauw samen met Givaudan. Voor de beroemde geur- en aromafabrikant componeerde hij talrijke parfums voor luxelabels zoals Dior, Lanvin, Diptyque en Comme des Garçons.

Pescheux, dat kan terugkijken op de creatie van meer dan 100 unieke parfums, kreeg in 2010 de Internationale Parfumprijs. Olivier Pescheux geeft de voorkeur aan groene geuren, maar kan de aroma's van vetiver, citrusvruchten en ylang-ylang niet weerstaan. Herhaaldelijk verblijf in Japan en Bangkok legde de basis voor Pescheux' liefde voor de prachtige roos. De parfumeur met een bewonderenswaardig breed spectrum aan kennis hecht veel belang aan gedegen vakmanschap in de ontwikkeling van parfums. Zijn constante reizen nemen hem mee naar de plaatsen waar de waardevolle grondstoffen voor zijn geuren groeien: ylang-ylang op de Comoren, citrusvruchten in Calabrië en Sicilië en sierlijke sinaasappelbloesems in Tunesië.

Iconische zilveren sieraden voor mannen

De adembenemend krachtige geur Yves Saint Laurent Kouros Silver wordt gepresenteerd in de typische fles van de Kouros lijn. De eerste Kouros geur uit 1981 werd al gepresenteerd in de iconische glazen fles met een metalen jas. Net als het parfum zelf heeft de langwerpige fles heldere, zuivere contouren. De ronde hoeken maken de platte geur container elegant ovaal. Smalle ringen markeren de boven- en onderkant van de fles. Een brede hoed vangt de stijl van de fles harmonieus op.

Yves Saint Laurent Kouros Silver wordt natuurlijk gepresenteerd in een zilveren fles. De inspiratie hiervoor kwam van de iconische herenjuwelen van het exclusieve designerlabel World of Silver Line. De zilveren fles is een harmonieuze aanvulling op Yves Saint Laurent's collectie elegante mannelijke accessoires in vorm en kleur. Het lijkt zeer mannelijk en is bijna technisch minimalistisch gereduceerd tot zijn functionaliteit. De witte letters op de voorkant van de fles onthullen de namen van het parfum en luxe label.

Goddelijke' mannelijkheid, gevangen in een betoverende parfum

De campagne voor de lancering van Yves Saint Laurent Kouros Silver flatteert de heren. Zeer verfijnd en een beetje ironisch, de TV-spot is getiteld: De nieuwe geur voor levende goden. Het succesvolle Zuid-Afrikaanse model Mias van der Westhuyzen poseert als getuigenis naar het model van oude godenmonumenten. Westhuyzen, die in 2017 ernstig gewond raakte in een daad van zinloos geweld, is thuis op elke catwalk ter wereld. Naast zijn intensieve betrokkenheid bij het Yves Saint Laurent label presenteert hij mode en accessoires voor couture labels zoals Hugo Boss en Christian Dior.

Het Zuid-Afrikaanse model Mias Van der Westhuyzen presenteert de nieuwe mannengeur Kouros Silver van Yves Saint Laurent.

Het TV-spotje dat Yves Saint Laurent Kouros Silver introduceert, wordt geregisseerd door de beroemde Londense modefotograaf Richard Bush. Naast fotoseries voor internationale edities van Vogue werd Bush bekend door zijn intensieve samenwerking met exclusieve merken als Cartier, Roberto Cavalli en Paco Rabanne.

De korte commercial voor Yves Saint Laurent Kouros Silver begint met een marmeren gebeeldhouwde pose van het model uit Kaapstad. Westhuyzen wordt ondersteund op een onberispelijk blok wit marmer, omringd door een helderblauwe lucht. Daarna volgt een overlay die de "geur voor levende goden" en de initialen van het luxelabel introduceert. Het wonderlijk goed getrainde, gespierde lichaam van de getuigenis en de fijne, vaststaande kenmerken zijn het onderwerp van deze kleine film. Mias van der Westhuyzen presenteert zich als een imposant standbeeld van een oude heldengod. De indruk wordt altijd levend gehouden door herhaalde fade-ins van het marmeren blok. Tot slot worden de zilveren fles, het motto en de naam van het parfum en het edele merk gepresenteerd.

Een reeks foto's ter ondersteuning van de campagne voor Yves Saint Laurent Kouros Silver toont ook Mias van der Westhuyzen die tegen een wit blok marmer leunt voor een azuurblauwe zomerlucht.