Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten

Weer verliefd

Yves Saint Laurent In Love Again is de nieuwe en moderne versie van de gelijknamige geur uit 1998 en werd in 2011 heruitgegeven als onderdeel van de YSL La Collection. Het parfum werd ook gemaakt door Jean-Claude Ellena aan het einde van de jaren negentig. Vergeleken met de moderne versie was de oorspronkelijke Yves Saint Laurent In Love Again versie vrij weelderig met 13 smaken, waaronder wodka, tomaten en waterlelies.

Vandaag de dag is de delicate en toch aanwezige geur van zwarte bes en sappige mandarijn betoverend Yves Saint Laurent In Love Again met een topnoot. De hartnoot is nogal bloemig, maar de pioenen en rozen ontmoeten hier druiven. Alles wordt afgerond met muskus, aangevuld met bramen. De parfumeur creëert een geur die ruikt naar een kom vol vers fruit, smakelijk en zomers, maar niet te zoet. De aromatische, licht scherpe zwarte bessen passen perfect bij de bramen en druiven. Met Yves Saint Laurent In Love Again presenteert zich een bijna pure fruitgeur met een prachtige elegantie.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

De geur bewijst dat vrouwelijke geuren fruitig kunnen zijn zonder speels te zijn, en dat elegantie geen uitbundige bloemboeketten nodig heeft. Het is Yves Saint Laurent In Love Again zelfs verfrissend en daarom past het niet alleen overdag.

De Rebel van de Geurwereld

Jean-Claude Ellena is de parfumeur van Yves Saint Laurent In Love Again . Geboren in 1947 in Grasse als zoon van een parfumeur, is zijn pad uitgestippeld. Maar zijn schoolprestaties zijn zo slecht dat zijn vader hem van school haalt en hij werkt als ongeschoolde arbeider in de parfumindustrie. Op 20-jarige leeftijd trouwde hij niet alleen met zijn grote liefde, maar begon hij ook zijn droom waar te maken. Hij begon zijn opleiding bij Givaudan in 1968 en creëerde de klassiekers Sisley Eau de Campagne en Van Cleef & Arpels First in het midden van de jaren zeventig. Zijn ongelooflijke carrière is niet te stoppen. In 2016 trekt hij zich eindelijk terug uit de wereld van de geuren en is er, volgens zijn eigen uitspraken, blij mee.

Hij zegt dat de geurenwereld is geworden zoals de muziekwereld, dat niemand meer tijd heeft, dat er elke drie maanden iets nieuws moet worden gedaan en dat trends alleen maar worden gevolgd, maar niet langer worden gezet. Vooral het overmatig gebruik van marketing stoort de parfumeur, die het, volgens zijn eigen verklaring, helemaal niet prettig vindt als een salesmanager hem wil vertellen hoe hij een geur moet maken. Dat hij zich er niet in laat inpraten blijkt niet alleen uit de nieuwe versie van Yves Saint Laurent In Love Again , maar ook uit meer dan 90 andere parfums, die hij met passie en toewijding heeft gecreëerd. Natuurlijk creëerde hij de meeste parfums voor Hermès, waar hij lange tijd als huisparfumeur werkte. Hij werkte ook voor Van Cleef & Arpels, L'Artisan Parfumeur, Malle, Ulric de Varens en natuurlijk. De geurenwereld zal de Grandmaster, de Rebel of Fragrances, zeker missen, maar fijne parfums zoals Yves Saint Laurent In Love Again die voor altijd bij ons zullen blijven.

Een klassieke YSL Flaconform

De fles Yves Saint Laurent In Love Again is een kubus van helder glas. Het wordt omlijst door een subtiel rooskleurig kledingstuk waarop het in goud Yves Saint Laurent In Love Again is geschreven. De sluiting van de fles is ook kubusvormig, de kleur is identiek aan de jurk van het glas. Als een kleine truc wordt de sluiting echter verdraaid aangebracht. Het resultaat is een prachtige blikvanger. De delicate kleuren passen perfect bij de delicate geur van Yves Saint Laurent In Love Again . Ze drukken een mooie vrouwelijkheid en romantiek uit zonder in het meisjesachtig speelse uit te glijden.

Deze fles wordt in 2011 voor het Yves Saint Laurent eerst gebruikt voor de dames- en herengeuren van de YSL La Collection en wordt sindsdien steeds opnieuw gebruikt. Dankzij deze flacon wijkt de moderne Yves Saint Laurent In Love Again versie natuurlijk ook visueel af van de oorspronkelijke versie, een cilindrische, heldere flacon met een kleurrijke kap.

Luxe voor alle zintuigen

Yves Saint Laurent is een naam die je niet mag missen in de wereld van de mode of geur. Yves Henri Donat Mathieu Saint Laurent, zoals het creatieve hoofd bij zijn volledige naam werd genoemd, werd in 1936 in Algerije geboren en overleed in 2008 in Parijs. Al als 11-jarige schoolkind ontdekte hij zijn liefde voor design toen hij de kostuums voor theatervoorstellingen verzorgde. Op zijn 17e diende hij drie ontwerpen uit Algerije in voor een Parijse modewedstrijd en werd derde. Hij vertrok naar Parijs, begon zijn opleiding aan een modeschool, maar heeft deze nooit afgemaakt. Net als Karl Lagerfeld, diende hij verdere ontwerpen in voor wedstrijden. Hij Yves Saint Laurent wint met zijn cocktailjurk, Karl Lagerfeld met zijn jas. Aanvankelijk zijn de twee ontwerpers nog steeds vrienden, maar al snel ontstaat er een oneindige rivaliteit. Hoewel hij zijn levenspartner al op jonge leeftijd leert kennen, lijdt hij ook al heel vroeg aan het lot, wat onder andere leidde tot een levenslange verslaving aan drugs en alcohol. Toch slaagt Yves Saint Laurent het erin om een visionair, revolutionair en een lichtend voorbeeld te worden in de modewereld.

Zijn geuren, waarvan de eerste verscheen in 1964, zijn ook gewoonweg onvergetelijk. Yves Saint Laurent In Love Again Hij zette deze kunst voort na de dood van de grootmeester en werd gecreëerd door Jean-Claude Ellena, die de ontwerper persoonlijk kende, volledig in zijn zin. Alle vrouwen Yves Saint Laurent waren mooi voor hen en hij wilde altijd al hun uiterlijk perfectioneren, zowel in de mode als in zijn geuren. Yves Saint Laurent In Love Again "Weer verliefd", wat kan er mooier zijn?

Helaas zijn er op dit moment geen producten in deze collectie beschikbaar.