Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

Yves Saint Laurent Rive Gauche - De verleidelijke eau de toilette voor vrouwen

Whoever is op zoek naar een frisse en verkwikkende vrouwengeur zou Yves Saint Laurent Rive Gauche moeten kiezen. Deze Eau de Toilette kenmerkt zich door een bloemen- en vrouwelijk karakter. Een levendig en fris begin combineert een houtachtige structuur. Extracten van o. a. rozen, vetiver en eikenmos zorgen hiervoor. In de topnoot, aldehyden geven Yves Saint Laurent Rive Gauche sterkte en momentum. De grondnoot daarentegen is houtachtig en kruidig, waardoor eikenmos en vetiver worden geaccentueerd.

Het wordt gevolgd door een bloemige hartnoot waarin o. a. rozen en anjers hun volle geur ontvouwen. Met deze unieke combinatie is Yves Saint Laurent Rive Gauche een true klassieker geworden onder vrouwengeuren. De stimulerende frisheid van natuurlijke ingrediënten in de vorm van fruit en groene bladeren moet benadrukt worden. Extracten van kamperfoelie, citroen, citroen, bergamot en perzik worden geëxtraheerd en gecombineerd tot een nieuwe geurstofmelange. De hartnoot onthult een prachtige bloementuin waarin behalve rozen en anjers ook gardenia, iris, lelie van het dal, jasmijn, geranium en ylang-ylang merkbaar zijn.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

De geur wordt afgerond met een spicy en houtachtige noot. Eikenmos, muskus, sandelhout, sandelhout, ambergris, tonkaboon en vetiver uit Tahiti geven de Eau de Toilette dat bepaalde. Ontworpen in 1971, mengt de geur perfect met nonchalante lente- en zomerkleding. Ontdek het klassieke parfum Yves Saint Laurent Rive Gauche!

alle klanten beoordelen positieve
Yves Saint Laurent Rive Gauche
4 of 5 sterren

5 uit 5 sterren — op basis van 1 klant adviezen

Commentaar van
lievelingsgeur
sinds vele jaren mijn lievelingsgeur: Yves Saint Laurent Rive Gauche. Ik heb altijd weer tegelijkertijd andere geuren geprobeerd, maar kom altijd weer op Rive Gauche terug. Je moet hem een keer geprobeerd hebben!

De parfumeurs van Yves Saint Laurent Rive Gauche - Jaques Polge en Michael Hy

Yves Saint Laurent Rive Gauche werd ontworpen in het begin van de jaren 1970 door parfumeurs Jaques Polge en Michael Hy. Ze werkten als duo voor bekende labels als Paco Rabanne en Nina Ricci. Polge vierde groot succes met de geuren Coco Noire en Bleu de Chanel.

In Yves Saint Laurent Rive ontwikkelden Gauche Polge en Hy een onvergetelijke vrouwengeur die frisheid, vrouwelijkheid en schoonheid belichaamt. De frisse geurintensiteit werd bereikt met aldehyden, eikenmos en vetiver. Groene en fruitige elementen zoals kamperfoelie, citroen, bergamot en perzik werden ook toegevoegd aan de geur. De zachte en bloemige hartnoot is ontstaan uit extracten van rozen en kruidnagels. Tuinia's, irissen, lelies van de vallei, jasmijn, geranium en ylang-ylang komen ook tot hun recht.

Een houtachtige en kruidige basisstructuur wordt toegevoegd aan de geur in de vorm van eikenmos, muskus, sandelhout, amber, tonkaboon en vetiver van Tahiti. Met deze diverse ingrediënten realiseert Yves Saint Laurent Rive Gauche een uniek boeket dat zorgt voor een harmonieus totaalconcept met een uitgebalanceerde mix.

In de loop der jaren is de Eau de Toilette meerdere malen gemoderniseerd. Parfumeur Daniela Andrier is verantwoordelijk voor de huidige versie. Ze heeft al veel succes met parfums voor Prada, Valentino en Zegna. Bij Yves Saint Laurent Rive Gauche optimaliseerde ze de sillage voor een nog intensere bloemengeur. Het vrouwenparfum van de extra klasse sluit perfect aan bij de casual lente- en zomerkleding. De frisheid en natuurlijkheid zijn bijzonder opmerkelijk. De kruidige en houtachtige elementen zorgen ervoor dat het eau de toilette er niet te zoet uitziet. Ontdek de heerlijke lentegeur van Yves Saint Laurent Rive Gauche.

De door Pierre Dinand ontworpen fles Yves Saint Laurent Rive Gauche.

Yves Saint Laurent Rive Gauche overtuigt niet alleen met een onvergetelijke geur maar ook met een speciale fles. Het is een slanke en afgeronde blauwe fles met zwart en zilveren strepen. Een dop verbergt de praktische spuitkop, waardoor gerichte en zuinige dosering mogelijk wordt.

Het ongebruikelijke ontwerp werd gemaakt door Pierre Dinand en is sinds de jaren zeventig verschillende malen aangepast. Maar de slanke ronde pijler in sterk blauw blijft het handelsmerk van Yves Saint Laurent Rive Gauche. De onmiskenbare fles van Yves Saint Laurent Rive Gauche is een genuine verzamelobject van Yves Saint Laurent Rive geworden . Naast het design is ook de functionaliteit goed. De slanke, compacte fles past in elke zak en is daardoor ideaal voor onderweg of onderweg.

Yves Saint Laurent Rive Gauche - De reclamecampagne

Yves Saint Laurent Rive Gauche is een klassiek parfum van Yves Saint Laurent. De Eau de Toilette werd in 1971 gelanceerd. Sindsdien werd het in de loop der jaren meermaals licht aangepast in de geur en de fles en daarom werden steeds nieuwe reclamecampagnes gelanceerd voor dit eau de toilette.

De oorspronkelijke campagnes benadrukten de lenteachtige frisheid van de Yves Saint Laurent Rive Gauche en brachten het eau de toilette optisch in verband met uitgestrekte bloemenweiden. De laatste campagne dateert van 2003, toen de onconventionele en ongebruikelijke fles werd gepresenteerd in de vorm van een eenvoudige blauwe kolom. Aan de andere kant werd de verscheidenheid van het parfum afgebeeld door het gebruik van veel verschillende modellen voor affiche reclame en tv-commercials en het afzien van een enkel prominent gezicht.

Modellen zijn in verschillende poses te zien op de spots en op de affiches. De schoonheid, kracht en frisheid van de bloemige vrouwengeur worden in scène gezet. Ook is verwezen naar de karakteristieke vormgeving van de fles door de gehele presentatie in de kleuren blauw, zwart en zilver te houden. Dit kleurenschema geeft Yves Saint Laurent Rive Gauche een hoge herkenningswaarde.