Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

Yves Saint Laurent Cinema vermengt exotische noten en warme aroma's met elkaar.

De geur Yves Saint Laurent Cinema gelanceerd in 2004 trekt alle aandacht met zijn oriëntaalse geurende glamour. Cinema omhult haar drager in de aura van een filmster uit de jaren twintig en geeft haar een bloemige, vrouwelijke noten van zintuiglijke charisma.

De geur opent met een frisse koren van mandarijn, romige amandelbloesem en girulente cyclamen. De floraal karakter van het parfum staat hier centraal. In de hartnoot ontvouwen zich pioenroos, amaryllis en jasmijn, en zetten de bloemrijke opening van de topnoot voort. Jasmijn is ook erg vrouwelijk en brengt een oosterse noot zoals die van 1001 nachten. In de basisnoten zoet vanille, muskus, benzoic hars en amber zorgen voor een sensuele, verleidelijke diepte die ongelooflijk aantrekkelijk is. De florale akkoorden worden zachtjes maar intens geaccentueerd door oriëntaalse geuren.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Het bijzondere aan Yves Saint Laurent Cinema is dat het parfum er op het eerste gezicht vrij fris uitziet, maar dan langzaam zijn oriental karakter ontvouwt, vergelijkbaar met een film waarin je stapje voor stapje duikt en uiteindelijk in een fictieve wereld terechtkomt. Zo lokt Yves Saint Laurent Cinema ons bijvoorbeeld met een verbazingwekkende frisheid en vangt hij iedereen in zijn mysterie op.

alle klanten beoordelen positieve
Yves Saint Laurent Cinema
4 of 5 sterren

5 uit 5 sterren — op basis van 1 klant adviezen

Commentaar van
Exclusieve geur
Een heerlijke opulente geur. Niet te nadrukkelijk aanwezig, maar gewoon heel erg goed. Deze geur houdt de hele dag. Ik ben er heel erg tevreden mee!

Sterparfumeur Jacques Cavallier creëerde Yves Saint Laurent Cinema

Jacques Cavallier, een van de meest succesvolle internationale parfumeurs, komt uit de parfum hoofdstad Grasse in Frankrijk. Hij erfde zijn talent voor parfums van zijn grootvader en vader, die beiden een scherp reukgevoel hadden en succesvolle parfumeurs waren. Jacques Cavallier's vader leerde hem alles over parfums en werkte met hem samen om zijn reukzin aan te scherpen.

Jacques Cavallier werkte in de parfumfabriek in Grasse tijdens de zomervakantie op tienjarige leeftijd, een bewijs van zijn buitengewone talent. Na zijn middelbare schooldiploma verliet hij echter eerst Grasse en studeerde Engels en Spaans in Parijs. Hij studeerde zelfs af, zodat hij als linguïst had kunnen werken. Hij vond deze baan niet zo leuk als het werken als een parfumeur, dus hij keerde terug en voltooide een klassieke opleiding.

In 2004 ontving hij de International Parfume Award voor zijn baanbrekende creaties; hij is momenteel in dienst van Louis Vuitton als hoofd parfumeur. Jacques Cavallier's manier van werken kenmerkt zich door zijn intuïtieve begrip van kunst, die hij voortdurend op een creatieve en technisch precieze manier omzet in innovatieve geuren. De geuren zijn zeer persoonlijk, helder en van de hoogste kwaliteit.

Tijdens de ontwikkeling van Yves Saint Laurent Cinema heeft hij zijn kunstgevoel bijzonder vrij spel kunnen geven: de geur ziet eruit als een klassieke, glamoureuze zwart-witfilm en is dus een op zichzelf staand kunstwerk. Yves Saint Laurent Cinema is een eerbetoon aan de cinema, die alleen de beste ingrediënten bevat en innovatief en artistiek is gerealiseerd met een hoog niveau van technische kennis. Naast Yves Saint Laurent Cinema zijn zijn meest bekende creaties de mannenparfums Bvlgari Aqva pour Homme, Armani Acqua di Gio pour Homme, Yves Saint Laurent Opium pour Homme en de vrouwengeuren Nina Ricci Nina en Yves Saint Laurent Elle.

Eenvoudigweg schitterend: de fles Yves Saint Laurent Cinema

The Flakon flesje van Yves Saint Laurent Cinema garandeert de geur een voldoende glamoureuze uitstraling: in briljant goud, het elixer van elegantie presenteert zich en staat dus centraal in de aandacht. De vorm van de glazen flacon is klassiek en eenvoudig: rechthoekig met harde randen en een stevige basis, het glas omhult de gold gekleurde vloeistof binnenin.

Het hoekige, kubusvormige kapje van goudmetalen kronen maakt de eveneens gouden fles hals. De fles is voorzien van de letters "Cinema" en "Yves Saint Laurent", die de luxueuze oorsprong van de geur benadrukken. Als verfijnd en nobel detail is het glas versierd met de naam van het label in verticale letters, terwijl de vloeistof in goud doorschijnt.

Also horizontale strepen in het glas als speciaal accent op de fles. Het lijkt er dus op alsof de goudkleurige vloeistof een doek is waarop een film wordt vertoond. Hiermee pikt de Yves Saint Laurent Cinema het thema opnieuw op en zet het als een filmster perfect in scène.

Supermodel Michelle Alves is het gezicht van Yves Saint Laurent Cinema

De promotiefilm van Yves Saint Laurent Cinema presenteert de geur als een elixer dat alle mannen aantrekt en de drager onweerstaanbaar maakt. Het Braziliaanse topmodel Michelle Alves is het gezicht van de campagne als een klassieke brunette schoonheid. Perfect vormgegeven als een filmster, zit ze in een elegante witte avondjurk met een zwarte fluwelen strik op een bank in een pompeuze zaal waar een filmpremière of een bal kon plaatsvinden.

Plotseling stromen mannen in edele pakken binnen vanuit alle richtingen van het gebouw waarin ze zich bevindt. Ze voelen zich allemaal magisch aangetrokken door de geur van de glamoureuze filmster. Aan het einde van de Yves Saint Laurent Cinema commercial, staan vijf mannen om de schoonheid heen en kijken alsof ze betoverd is, terwijl ze zichtbaar geniet van het uitzicht en de smaken om het middelpunt van de belangstelling te zijn.

De Yves Saint Laurent Cinema commercial werd geregisseerd door de Franse sterfotograaf Jean-Baptiste Mondino, die talrijke parfumcampagnes ontwikkelde en muziekvideo's regisseerde voor onder meer Madonna en David Bowie. Hij fotografeerde wereldsterren als George Clooney, Kate Moss, Michael Fassbender en Björk en maakte talloze covers voor modetijdschriften.

Topmodel Michelle Alves brak door toen ze op de cover van Sports Illustrated verscheen. De Braziliaan heeft gewerkt voor Valentino, Dior en Victoria's Secret. Met haar klassieke symmetrische gezicht, helderblauwe ogen en glanzend, lang donker haar is ze de ideale cast als klassieke filmster voor Yves Saint Laurent Cinema.

Helaas zijn er op dit moment geen producten in deze collectie beschikbaar.