Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

YSL La Collectie Y - het bloemengeur Chypre parfum voor vrouwen

Yves Saint Laurent Y was de de allereerste geur die het Yves Saint Laurent modehuis - een vrouwengeur van haute couture - uitbracht. Al meer dan 50 jaar staat deze geur voor de elegantie en adel van Yves Saint Laurent (YSL) en voor de schoonheid, sensualiteit en verleidelijke vrouwelijkheid van vrouwen . Een geur die vele vrouwen al decennia lang inspireert.

De beroemde vrouwengeur Yves Saint Laurent Y is opnieuw op de markt gebracht. De onlangs gelanceerde vrouwengeur Y is nu een van de beroemde en populaire klassiekers in de YSL-serie van de La Collection.

Wonderlijk vrouwelijk, diep, levendig, levendig, mysterieus en teder sensueel, de Yves Saint Laurent La Collection Y geur heeft ook een indrukwekkende aanwezigheid als een bloemenchypre parfum. De voorbode van deze haute couture geur is een bijna cold topnoot van citrus-frisse bergamot gekoppeld aan de verkwikkende kruidige geur van koriander. Hierna volgen de zijdezachte, zachte, geurige noten van kostbare witte bloemen.

In het hart van de bloemmotief komen bovendien de elegante aroma's van iris met licht houtachtige boventonen tot uiting in combinatie met de aromatische roze peper. De warme grondnoot combineert eikenmos met de houtachtige noten van Patchouli, die harmonieus met de bloemige noten vermengt. Een mysterieuze, boeiende en verfijnde compositie met diepte en elegantie.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

De vrouwelijke Yves Saint Laurent Y opent een aanwezige geur, die een podium vormt voor de prestatie van de vrouw, waarop ze kan schitteren met haar hele wezen in stijl. Een Odeur die het mooie charisma van een elegante, sensuele en zelfbewuste vrouw onderstreept.

Michel Hy en Jacques Bercia hebben Yves Saint Laurent Y gemaakt.

Yves Saint Laurent Y werd in 1964 opgericht door parfumeur Michel Hy en parfumeur Jacques Bercia. Beide parfumeurs gaan hiermee de geschiedenis in, omdat ze met Y de eerste geur van Yves Saint Laurent creëerden. Niet alleen werd hij onmiddellijk bekroond met een groot en langdurig succes, maar hij legde ook de basis voor alle daaropvolgende heerlijke geuren en de oprichting van het modebedrijf Yves Saint Laurent in de wereld van parfums.

Yves Saint Laurent Y is al vele decennia een gewilde vrouwengeur. Geen wonder, want de parfumeurs Michel Hy en Jacques Bercia kenden het ambacht van de parfumerie. Beiden waren studenten van de beroemde Franse parfumeur Jean Carles, die werkte voor Roure (nu Givaudan) en stichtte de Roure Parfumery School in Grasse in 1946. Hij ontwikkelde niet alleen beroemde geuren zoals Christian Dior Miss Dior (1947) en bekende studietechnieken zoals de naar hem genoemde Jean Carles methode, maar was ook mentor van vele andere grote parfumeurs zoals parfumeur Jacques Polge.

Parfumeur Michel Hy werkte ook voor Roure (Givaudan) en Florasynth (nu Symrise). Tot zijn creaties behoren de vrouwengeur Paco Rabanne Calandre (1969), Nina Ricci Farouche (1974), de mannengeur Nina Ricci Signoricci (1975) en de vrouwengeur Ivoire de Balmain (1979) van Pierre Balmain. Samen met Jacques Polge creëerde Michel Hy in 1970 ook de vrouwengeur Rive Gauche voor Yves Saint Laurent.

De parfumeur Jacques Bercia ontwikkelde de mannengeur Monsieur de Rauch van Madeleine de Rauch samen met Raymond Chaillan in 1966, Michel Hy en Jacques Bercia werkten samen lang voor hun parfumcreatie Yves Saint Laurent Y en creëerde de even beroemde vrouwengeur Fille d'Eve voor Nina Ricci in 1952.

Y pour Femme Femme - flesje in het kubusontwerp van de La Collection YSL

De geuren in de La Collection YSL serie zijn zeer bijzondere geuren - acht populaire iconen van Yves Saint Laurent vrouwen- en mannengeuren. Opvallend aan deze collectie is onder meer de parfumfles. Elk flesje volgt hetzelfde ontwerp: twee kubussen op elkaar gelegd. Het flessenschip vormt een kubus, terwijl de dop ook is opgebouwd als een kubus, die op zijn beurt diagonaal op de kubusvat zit.

In aanvulling hierop hebben de YSL-flessen uit La Collection een bepaald patroon samen. De vier vrouwengeurtjes, waaronder Yves Saint Laurent Y, zijn ontworpen in een matte beige met een hint van rosé . Een associatie met de tere vrouwelijke huid van de vrouw. De geuren van de vier mannen zijn gekleurd in een elegante, diepzwarte kleur. Een eerbetoon aan de favoriete kleur van mode-ontwerper Yves Saint Laurent.

Aangekoppeld volgen de acht flessen samen het dambordpatroon, als eerbetoon aan de helderheid van de ontwerpen en lijnen van de YSL modecollectie. Elk van de flessenblokjes heeft een stevige fundering gemaakt van transparant helder glas, waardoor het fijne geurwater in het begin doorschijnend water naar binnen schijnt.

Het flesje van de damesgeur La Collection Y bevat onder zijn kubussluiting een gouden sproeier met een fijne verstuiver. De belettering met de merknaam en productnaam Y in een edel goud drukt ook de luxueuze stijl van Yves Saint Laurent uit.

Op één zijde van de rooskleurige beige flacon worden de geurakkoorden van Yves Saint Laurent Y decoratief gepresenteerd - Bergamote (bergamot), Coriandre (coriander), Iris, Patchouli en Mousse de Chêne (eikenmos). Daaronder het jaar 1964, waarin de vrouwelijke klassieker Yves Saint Laurent Y werd uitgebracht.

La Collection Y Yves Saint Laurent jubileumcampagne

De Franse mode-ontwerper Yves Saint Laurent richtte zijn gelijknamige modebedrijf ooit op in Parijs in 1961. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan in 2011 lanceerde het bedrijf ook iets speciaals voor zijn parfumerie: de La Collection YSL. Een nostalgische collectie van iconische parfumklassiekers uit de decennia tussen begin 1960 en begin 2000, de eerste klassieker in deze Erfgoedcollectie is de vrouwengeur Yves Saint Laurent Y uit 1964, die was het modehuis de eerste geur.

De andere zeven iconische parfums uit La Collection YSL zijn YSL pour Homme (1971), Jazz (1988), Yvresse (1993), In Love Again (1998), Nu (2001), M7 Oud Absolu (2002) en Rive Gauche Pour Homme (2003). In de fotocampagne van 2011 worden zowel de individuele parfums uit 40 jaar creatieve parfumgeschiedenis als alles bij elkaar als een schaakbord gepresenteerd.

Yves Saint Laurent Y is het eerste parfum van het merk dat de link symboliseert tussen haute couture en de haute parfumerie van het modehuis. De parfumnaam Y staat voor Yves en drukt in één letter de minimalistische stijl en perfectionistische geest van de modeontwerper uit.

De originele geur Y uit 1964 en de elegante nieuwe editie La Collection Y nodigen vrouwen uit om zich te laten gelden met een sterke, bevrijde identiteit. In de fotocampagne voor de originele geur Y komt dit in een elegante stijl tot uiting door de damesmodellen van die tijd.