Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

Yves Saint Laurent Yvresse: een geur zoals champagne

Het parfum Yves Saint Laurent Yvresse belooft puur joie de vivre en ondersteunt de drager ervan in de aangename kant van het leven. Het prikkelt de zintuigen en geeft het gevoel van een kostbare champagne die gemaakt is van de fijnste vruchten. Yves Saint Laurent Yvresse behoort tot de La Collection YSl, die bestaat uit een aantal legendarische geuren van het Franse merk.

zoet lychee en sappige nectarines overheersen in de topnoot van Yves Saint Laurent Yvresse. Het bloemig hart wordt gedomineerd door delicate viooltjes en edele roos . Intense patchouli en verse munt verrijken de onvergetelijke basis, die ook verantwoordelijk is voor het langdurige karakter. Deze geur is fris, fruitig, bloemig, bloemig en zeer aromatisch tegelijk. Het is daarom ideaal geschikt voor vrouwen die houden van veelzijdigheid en afwisseling, want dat is precies wat hij elke dag opnieuw uitdrukt.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Dit is ook één van de vele redenen waarom Yves Saint Laurent Yvresse zo geliefd is. Het voelt aan als een warme en aangename regen in het voorjaar, die dan terug leidt naar een mooie en felle zon. Dit is precies de reden waarom het geschikt is voor zowel de dag als de avond. Het kan op een later tijdstip ook intensiever worden toegepast.

De buitengewone neus achter Yves Saint Laurent Yvresse

De parfumeur van Yves Saint Laurent Yvresse is Sophia Grojsman. Niet voor niets wordt ze een parfumeur extraordinair genoemd, want haar geuren worden gekenmerkt door haar zeer bijzondere, persoonlijke stijl. Ze zijn een combinatie van tedere sensualiteit en comfort. Sophia Grojsman heeft haar carrière gewijd aan de creatie van vrouwelijke geuren. Bijna alle parfums gaan over de zogenaamde bottom-ups, geuren waarvan de basisnoten bewust overdosseerd zijn.

Geboren in 1954 in een klein Russisch dorpje, ontdekte de parfumeur al op jonge leeftijd haar liefde voor aromatische geuren. Ze studeerde af in anorganische chemie en begon haar carrière bij de bekende parfumfabrikant IFF (International Flavors & Fragrances) in New York.

Door haar studies was de parfumeur gewend geraakt aan het creëren van haar parfums op basis van chemische formules. Zo kon ze unieke geuren creëren. Het is ook dankzij haar wiskundige inzicht dat al haar geuren harmonieus op elkaar afgestemd zijn. Sophia Grojsman speelt als geen ander parfumeur met de individuele ingrediënten en creëert zo zeer uitgebalanceerde parfums en geuren voor mannen en vrouwen.

Ze wil geuren creëren voor echte mensen die zich ermee kunnen identificeren. Ze creëert geen geuren voor abstracte doelgroepen. Zo tovert Sophia Grojsman exclusieve meesterwerken op die al snel de internationale markt veroveren en bij veel mensen in tal van landen populair zijn. Haar bekendste creaties zijn Eeuwigheid van Calvin Klein, Bvlgari pour Femme, Parisienne van Yves Saint Laurent en Sotto Voce van Laura Biagiotti.

Klassieke elegantie: de fles van Yves Saint-Laurent Yvresse

Op het eerste gezicht maakt de fles Yvresse Yves Saint Laurent een elegante en klassieke indruk. Het staat klaar in vierkante vorm en is transparant in het onderste gedeelte. Daar zie je ook de kostbare vloeistof die erin zit. Het gebied hierboven presenteert zich in een delicaat roze en versterkt de vrouwelijke look.

In het midden staan de namen van de geur en de fabrikant in edelgoud gedrukt. De sluiting van de fles is ook vierkant en ziet eruit als een kubus. De uiteinden ervan wijzen in tegengestelde posities ten opzichte van de fles Yves Saint Laurent Yvresse . De dop is ook zacht roze en harmonieert heel goed met de rest van de fles.

Al met al ziet het er niet erg opvallend uit, maar daarom heeft het een zeer sympathieke en klassieke kant. Het is het ideale accessoire voor klassiek elegant ingerichte badkamers en versterkt meteen ook de sfeer in zo'n slaapkamer.

De legendarische Franse ontwerper Yves Saint Laurent

De beroemde en populaire modeontwerper Yves Saint Laurent groeide op in Algerije, omdat zijn grootouders erheen vluchtten omdat ze de gevaren van de Frans-Duitse oorlog wilden vermijden. Zijn vader was in het bezit van een verzekeringsmaatschappij, terwijl zijn moeder geïnteresseerd was in modetijdschriften en haar kleren liet maken door een naaister. Hij was als kind vaak bij vergaderingen met haar aanwezig.

Op 17-jarige leeftijd won Yves Saint Laurent een wedstrijd voor modetekeningen en ging vervolgens naar Parijs. Daar volgde hij een opleiding aan een modeschool en studeerde hij af als mode- en toneeltekenaar. Een jaar later was hij al de assistent van Christian Dior. Karl Lagerfeld werd ook zijn assistent parallel aan Yves Saint Laurent. Yves Saint Laurent bleef zijn assistent tot aan de dood van Dior in 1957.

Een jaar later presenteerde hij zijn eerste collectie. Dit werd anders ontvangen, maar toch een internationaal succes. Hij liet zich erdoor inspireren en begon aan nieuwe creaties die voor die tijd revolutionair waren. Het waren gebreide truien met kraagjes, knievrije zoomlengtes en leren blousons ontworpen in een jeugdige en minder damese stijl. Tot die tijd was Dior nog de geldschieter van Yves Saint Laurent, maar toen werd de samenwerking met de experimentele ontwerper beëindigd.

Vervolgens richtte hij samen met zijn levens- en zakenpartner Pierre Bergé een eigen bedrijf op, namelijk een haute couture salon. In 1966 werd de eerste prêt-à-porter boetiek geopend, die de naam Yves Saint Laurent Rive Gauche kreeg.

Na veel belangrijke trends te hebben gezet en zeer succesvol te zijn geweest, ging de legendarische ontwerper in 2002 met pensioen en overleed in 2008 na een ernstige ziekte.

Geuren zoals Yvresse maken al sinds de jaren 1960 deel uit van het gamma van Yves Saint Laurent en hebben in sommige gebieden de cultstatus bereikt.