Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

Yves Saint Laurent L' Homme: Klassieke elegantie voor de moderne man

Yves Saint Laurent L'Homme werd gelanceerd in 2006 en heeft zich sindsdien laten inspireren door zijn frisse en kruidige geur. De Eau de Toilette wordt op de markt gebracht door L'Oréal en is zo populair dat verschillende opvolgende geuren het origineel al hebben gevolgd. Maar het origineel, gemaakt door drie parfumeurs, is het meest gewilde.

De topnoot van Yves Saint Laurent L'Homme maakt van citroenen, bergamot en gember een frisse kruidigheid die versmelt met de zachte kruidigheid van de hartnoot. Het merendeel van de specerijen wordt aangevuld met witte peper, basilicum en subtiel taartviooltjes. De mannelijke geur wordt zachtjes afgerond door vetiver, cederhout en tonkabonen.

De combinatie is een heerlijke geur geschikt voor dagelijks gebruik, die overal en altijd gedragen kan worden. Het is een ideale discrete metgezel aan de universiteit, tijdens vergaderingen, diners, op kantoor of in de vrije tijd. Yves Saint Laurent L'Homme is ook zo comfortabel om te dragen op koele dagen als in de zomer.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Yves Saint Laurent heeft een hele reeks verzorgingsproducten ontwikkeld voor de Eau de Toilette L'Homme, volledig gewijd aan de verzorging van de huid van de man. Met Yves Saint Laurent L'Homme richt het label zich tot alle mannen die het mannelijk maar toch discreet vinden.

alle klanten beoordelen positieve
Yves Saint Laurent L'Homme
4 of 5 sterren

5 uit 5 sterren — op basis van 7 klant adviezen

Commentaar van
onbegrensde levensduur?
Zelden heb ik een dekstick gehad die zo lang houdt en zo verdraagzaam is voor de huid en daarbij ook nog een heerlijke geur heeft.
Commentaar van
Weer een geur minder
Jammer dat deze geur naar het zich laat aanzien uit het assortiment gaat. Zeer goed te gedragen, ook voor mijn gevoelige huid. Uiterst lekkere geur, langhoudend zonder opdringerig te zijn.
Commentaar van
Kerstcadeau
Lekker geur die mannelijk is maar ook lekker fris. Ik hou ervan om stijlvol te zijn en stoer tegelijkertijd. Dat lukt bij deze geur perfect, Koop hem zeker weer als het flesje leeg is.

Drie meesters werken samen

Hoe goed de samenwerking tussen Anne Flipo, Pierre Wargnye en Dominique Ropion voor Yves Saint Laurent L'Homme is, blijkt uit de ongewijzigde formule.

Anne Flipo maakt deel uit van een elitegroep die de titel meesterparfumeur draagt. Het werd bekroond met deze titel door IFF, de International Flavors & Fragrances groep. Ze houdt van subtiele geuren, frisse en harmonieuze aroma's. Haar werk omvat geuren voor Armani, Betty Barclay, Burberry, DKNY, Lancôme en Paco Rabanne.

Pierre Wargnye werd geboren in Rijsel met een fijn talent voor parfums. Samen met zijn ouders verhuisde de jonge Pierre naar Grasse, waar zijn talent voor het eerst werd geopenbaard en hij vaak werd omschreven als een wonderkind. Zijn rolmodel is Hans van Essen, die hem ook trainde. Zijn trouw aan zijn leermeester ging zo ver dat hij bij de firma Firmenich kwam werken voordat hij naar IFF in de VS verhuisde. Geuren van Wargnye zijn te vinden bij Cacharel, Davidoff, Estée Lauder, Diesel of Givenchy.

De geheime ster van dit trio is echter Dominique Ropion, momenteel beschouwd als de meest getalenteerde parfumeur ter wereld. Hij staat open voor nieuwe dingen en behoudt het vermogen zich te laten inspireren en voortdurend nieuwe en interessante geurcombinaties te ontwikkelen. Hij zette zijn neus voor Yves Saint Laurent L'Homme in dienst van Gucci, Thierry Mugler, Dior, Lancôme of Editions de Parfums Frederick Malle.

Elk van deze uitstekende parfumeurs heeft de weg naar IFF gevonden om de frisse en kruidige Eau de Toilette Yves Saint Laurent L'Homme te creëren. Hun doel was om een tijdloze geur te creëren die bij elke gelegenheid zou passen.

Irresistibib duidelijk

De Eau de Toilette Yves Saint Laurent L'Homme verschijnt in een eenvoudige glazen fles. Helder glas in de klassieke cilindrische vorm met zware bodem spreekt voor de kwaliteit van de fles. Het zilveren schrift verdwijnt bijna voor het lichtgoud van het eau de toilette. Zilver is ook de zeshoekige sluiting, die vrij eenvoudig is.

Het hele concept weerspiegelt de filosofie van het parfum: eenvoudige elegantie geeft de voorkeur aan symmetrie. Het is niet bekend wie de fles heeft ontworpen, maar na meer dan tien jaar is niet alleen de Eau de Toilette Spray Yves Saint Laurent L'Homme populair, de fles spreekt ook de mannen aan. Het ligt goed in de hand en kan gemakkelijk geopend worden. De fles is net zo helder als de geur en overtuigt met zijn discrete elegantie.

De flacons van de opvolgergeuren en flankers van Yves Saint Laurent L'Homme zijn gebaseerd op het klassieke ontwerp van deze originele geur en verschillen alleen in de kleuren van hun elixers.

Bijna verboden sexy

Alles in zwart-wit en toch ongelooflijk overtuigend. Voor Yves maakte Saint Laurent L'Homme Colin Tiller een woordeloze maar boeiende clip. Een hotelkamer in een luxe hotel. Een aantrekkelijke man, Vinnie Woolston, staat zonder bovenlichaam aan het raam en noteert zijn gedachten. Hij brengt Yves Saint Laurent L'Homme aan en verlaat de kamer, gekleed in een wit shirt en een zwarte broek.

In de gang ontmoet hij een vrouwelijke gast, een schattig blondje geportretteerd door Catherine McNeill. Ze geven zichzelf een verborgen glimlach, maar de geur lokt hen naar de langzaam sluitende kamerdeur. Ze glijdt door en kijkt om de kamer heen. Ondertussen rijdt hij langs de kust in een cabriolet. Als hij merkt dat hij zijn notitieboekje is vergeten, draait hij zich om en rent terug.

In zijn kamer heeft ze inmiddels haar blouse uit en zijn jas en lolletjes op het bed gedaan. Boven alles ligt het liedje Blouson Noir van Aaron. Nadat hij de kamer in is gestormd, vindt hij de fles van Yves Saint Laurent L'Homme op het verder lege, maar gerommelde bed. Een glimlach waait over zijn gezicht terwijl hij de prachtige blonde ontdekt die in de spiegel achter hem verschijnt.

Colin Tiller slaagde erin de elegantie en onopvallende, mannelijke aanwezigheid van Yves Saint Laurent L'Homme vast te leggen in prachtige en aansprekende beelden. Het presenteert de sexappeal die de drie parfumeurs aan de geur gaven zonder opdringerig of zelfs onhandig te zijn. L'Homme van Yves Saint Laurent is immers een moderne geur voor een moderne man.