Yves Saint Laurent Opium Pour Homme, de oosterse kruidige mannengeur.

Het klassieke parfum is niet langer voorbehouden voor vrouwen. In de geschiedenis van de parfumerie zijn enkele geuren zo bekend geworden dat ze behoren tot de onovertrefbare klassiekers van de geurstoffen. De vrouwelijke geur Opium van Yves Saint Laurent van het jaar 1977 is er ongetwijfeld één van. Een ongewone compositie van een grote verscheidenheid aan bloemen, kruiden en specerijen. Alleen de naam alleen al zorgde toen voor een schandaal. Na verloop van tijd droeg de onrust over de naam af en dus is het niet verwonderlijk dat tweeëntwintig jaar later deze geurklassieker ook als mannengeur werd uitgebracht.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Met een ongebruikelijke combinatie van Sternanis en zwarte bes, legt de topnoot het reukzingevoel vast van de drager of degenen die de geur ontvangen. Deze succesvolle odour explosie brengt de eerste spreuk teweeg. Deze eerste indruk wordt gevolgd door de unique hartnoot met een compositie van peper en galangaal. Deze wortelplant straalt een kruidige en houtachtige geur uit, die elegant tot uitdrukking komt door de toevoeging van peper, de koning der specerijen. De basisnoot die in het geheugen achterblijft is een mix van vanilla, tolu balsem en ceder. De toevoeging van vanille geeft de geur Yves Saint Laurent Opium pour Homme een sensueel en tegelijk zorgeloos karakter. Tolubalsam wordt geëxtraheerd uit het hars van de balsamboom en is een ideale samenstelling voor de basisnoot van een geur voor het langdurige effect. Het geeft een onvergelijkelijk zoet, maar ook rokerig karakter. Ceder met zijn pittige, houtachtige en sensuele geur is de perfecte aanvulling op de basisnoot van de geur. Door deze unieke compositie is de geur van Opium pour Homme oosterse en kruidige en kan de geur van Opium pour Homme goed gelijke tred houden met het hoge niveau van vrouwengeur.

alle klanten beoordelen positieve
Yves Saint Laurent Opium pour Homme
4 of 5 sterren

5 uit 5 sterren — op basis van 1 klant adviezen

Commentaar van
YSL Opium pour Homme
Prijs goed, levering snel, goede service. Mijn vrouw vindt de geur superaantrekkelijk... Hebben door deze geur al vele leuke uurtjes gehad ;-) Ik kan iedereen aanraden de geur eens uit te proberen! ;-)

Yves Saint Laurent Opium pour Homme - De klassieke geur van Jacques Cavallier-Belletrud

De elegante en veelzijdige mannengeur Yves Saint Laurent Opium pour Homme is ontwikkeld door de beroemde Franse parfumeur Jacques Cavallier-Belletrud. De Eau de Toilette combineert een fruitige topnoot van steranijs en zwarte bes met een taart en stimulerende hartnoot van peper en gember. De basisnoot van tolubalsem, bourbon vanille en atlas cederhout vult het parfum vakkundig aan. Het is geen toeval dat Yves Saint Laurent Opium pour Homme sinds 1995 een van de populairste mannengeuren is. Het parfum overtuigt met zijn oosterse kruidige noot, die perfect gecombineerd is met een beetje pikantheid en zoetheid.

Jacques Cavallier-Belletrud heeft zijn jarenlange ervaring in het ontwikkelen van nieuwe geuren ingebracht in Yves Saint Laurent Opium pour Homme. Hij is verantwoordelijk voor maar liefst 80 luxueuze geuren van toonaangevende labels. Hij ontwierp uitstekende mannen- en vrouwenparfums voor onder andere Givenchy, Lancome en Christian Dior. Cavallier-Belletrud is geboren met een parfumtalent. Hij werd geboren in Grasse, dat beschouwd wordt als de parfumhoofdstad van Frankrijk. Zijn vader en grootvader waren al actief als parfumeur. De geuren van Cavallier-Belletrud worden gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke plantmaterialen waaraan zuivere en krachtige geuren worden onttrokken door middel van moderne processen.

De kunst van de parfumeur is dan om de geuren in een nieuw mengsel te brengen, zodat een nieuw parfum ontstaat dat zich onderscheidt door een hoge herkenningswaarde. Cavallier-Belletrud en Yves Saint Laurent Opium pour Homme hebben dit opnieuw bereikt. De oosterse, kruidige mannengeur is een elegante en mannelijke geur die bij vele gelegenheden kan worden gedragen. De creatieve samenstelling van de parfums zorgt ervoor dat Yves Saint Laurent Opium pour Homme zowel een taart als een fruitige noot heeft. Het resultaat is een veelzijdige en mysterieuze geur voor verfijnde eisen.

Flesje Yves Saint Laurent Opium pour Homme vriendelijk met zijn eenvoudige uiterlijk

Het flesje van de vrouwengeur Opium, dat gebaseerd is op de vaten van de Oosterse krijgers, de zogenaamde Inros, was niet hetzelfde als het flesje voor de mannengeur Yves Saint Laurent Opium pour Homme. de fles voor de mannengeur Yves Saint Laurent Opium pour Homme is gebaseerd op een klassiek elegante vorm classically. De geur is gevuld in een simmige tijdloze glazen fles, maar zonder de zwarte draad die aanwezig is in de vrouwengeurfles. Hij moet de verbinding met zijn drager overdragen. In die tijd gaf het echter eerder de indruk van een opiumkaars, zodat het niet meer werd gebruikt.

Zo besloot de ontwerper Pierre Dinand bijvoorbeeld een glazen fles te gebruiken voor de Yves Saint Laurent Opium pour Homme fles, die verdeeld was in drie secties. Op deze manier kan de gebruiker altijd in de gaten houden hoeveel van zijn of haar favoriete geur hij of zij heeft gebruikt. De waardevolle inhoud wordt aangevuld met een zwarte schroefdop met goudkleurige rand. Een compacte, maar eenvoudige fles die de naam opium als in een patrijspoort omarmt. Deze vorm met de cirkelvormige cirkel op de fles verbindt de verschillende opiumgeuren in onmiskenbare vorm.

Yves Saint Laurent Opium pour Homme hoeft niet overmatig reclame

In tegenstelling tot de andere opium geuren, of het nu de vrouwengeur of de geuren Opium Night en Opium Black, Yves Saint Laurent Opium pour Homme doet zonder uitgebreide reclame maatregelen. Als de reclame en marketing van de vrouwengeur op dat moment veel sensatie en opwinding had veroorzaakt, werd er om die reden geen uitgebreide reclame gestart. Zo werd geprobeerd het verband tussen overmatig en immoreel drugsgebruik te verbreken.

Slechts in enkele landen werden korte fotopassages getoond waarin een jonge aantrekkelijke man in een halfgeopende edelblauwe satijnen badjas terloops op een rood satijnen bedlaken poseert en de navulfles Opium pour Homme in zijn handen houdt. Na het schandaal op dat moment over deze reclame voor opium, die in het conservatieve Amerika rechtstreeks op de barricaden dreef en werd beschouwd als Beleidung tegen China, werd op basis van het succes van de geur klassiek gezet.

Sinds de modegigant Yves Saint Laurent sinds zijn gebruik in de eerste jaren van de Algerijnse oorlog zijn hele leven gedomineerd door medicijnen en drugs, heeft hij er bewust van afgezien om het schandaal nieuw leven in te blazen en heeft hij de geur en de naam een eigen effect gegeven. Het succes bewees het creatieve huis Yves Saint Laurent gelijk en de geur Opium pour Homme sloot zich aan bij zijn tegenhanger op de geur markt, de vrouwengeur Opium.