Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

Een verleider voor de verleider

Yves Saint Laurent Opium is een herinterpretatie van de oorspronkelijke Eau de Parfums Opium uit 1977, een nieuwe opium met bovengemiddelde houdbaarheid en kuilvoer en een oosterse kruidige geur. Maar Antoine Maisondieu's compositie uit 2009 is moderner en minder weelderig. Voor de meesterparfumeur zijn slechts zes akkoorden voldoende voor de parfumpiramide, iets wat ten tijde van het origineel ondenkbaar zou zijn geweest.

Vandaag de dag draagt Yves Saint Laurent Opium een topnoot van bergamot en mandarijn, een hartnoot van mirre en jasmijn en een basis van amber en opoponax. De moderne Yves Saint Laurent opium is niet alleen anders van samenstelling, het ruikt ook anders en heeft zo veel nieuwe vrienden gemaakt.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Yves Saint Laurent Opium is verre van een alledaagse geur, het eau de parfum is iets speciaals voor die speciale uren. Voor lange clubavonden, romantische uren voor twee of de grote prestaties in de avond. Yves Saint Laurent Opium verleidt zelfs de verleiders met zijn verrassend weelderige verschijning, die zo intens is. De nieuwe Yves Saint Laurent Opium is een waardige opvolger die niet alleen de vrienden van het origineel overtuigt, maar ook in de 21e eeuw.

alle klanten beoordelen positieve
Yves Saint Laurent Opium
4 of 5 sterren

4,5 uit 5 sterren — op basis van 8 klant adviezen

Commentaar van
Heerlijke douchebeleving
De morgen moet voor mij met een heerlijke doucheervaring starten. Anders kom ik niet op gang. Deze douchegel bevalt mij echt heel erg goed.
Commentaar van
Goed
Ik ben tevreden, maar de deospray beviel mij beter. De geur houdt lang aan waardoor hij zuinig in het gebruik is. Dus toch een goed cijfer.
Commentaar van
Yves Saint Laurent Opium parfum
Altijd kom ik weer bij mijn klassieker terug. Er zijn inmiddels veel lekkere geuren op de markt maar deze weliswaar zware, maar ook heerlijke geur is mijn absolute favoriet.

Een uiterst succesvol talent

De parfumeur Antoine Maisondieu werd geboren in Grasse en kan terugkijken op een lange rij parfumeurs in de familie. Ondanks de familiegeschiedenis wilde de kleinzoon van Albert Camus aanvankelijk niet in de voetsporen treden van zijn voorgangers. Hij was meer geïnteresseerd in film en fotografie en streefde naar een carrière in deze industrieën. Toch duwde het de ontwerper van Yves Saint Laurent Opium op een gegeven moment terug in de wereld van parfums. Hij volgde de Roure Parfumschool in Grasse (nu Givaudan Parfumery School), behaalde zijn diploma en begon zijn carrière in Givaudan. Daar is hij nog steeds actief en ontwikkelt voornamelijk parfums voor mannen. Yves Saint Laurent Opium is dan ook een uitzondering, maar wel een die hij perfect geslaagd is.

Een deel van zijn inspiratie haalt hij uit de grote meesterwerken van het doek en de makers, zoals Stanley Kubrick en Luchino Visconti. Antoine Maisondieu verwerkt zijn unieke kijk op de wereld in de parfums. Hij voelt zich in de geuren en werkt eraan tot ze andere emoties oproepen. Samen met zijn vrouw Shyamala, die ook parfumeur is, creëert hij voortdurend nieuwe creaties, waarbij de twee kunstenaars elkaar ondersteunen met hun tegengestelde benaderingen. Naast Yves Saint Laurent Opium profiteerden ook merken als Montblanc, Versace, Armani, Acqua di Parma, Comme des Garçons, Moschino, Van Cleef & Arpels en Lanvin van zijn werk.

Antoine Maisondieu durft een nieuwe weg in te slaan, experimenteert graag en wordt beschouwd als explosief en kleurrijk in de wereld van de parfums, met de moed om risico's te nemen. En dit risico loont steeds weer, zoals zijn voortreffelijke creaties bewijzen.

Onderscheidend en krachtig

Voor de Yves Saint Laurent Opium fles lieten de twee ontwerpers Fabien Baron en Stefano Pilati zich inspireren door de originele fles uit 1977. Elementen van de oude Pierre Dinand fles zijn terug te vinden in het nieuwe schip, dat zich onderscheidt door zijn warme amberkleur en gouden elementen. De fles heeft de vorm van een rechthoek met ronde hoeken die donkerder lijken. Het centrum wordt gedomineerd door een helder gasveld waarin de gouden geur als een embleem zindert. Daar is ook de naam Yves Saint Laurent Opium te lezen, terwijl in de fles de sifon in de vorm van een koord te zien is. Het sluit aan op de gouden hals en sluiting van de fles.

Fabien Baron en Stefano Pilati hebben met dit klassieke en toch moderne ontwerp niet alleen een elegante verbinding tussen heden en verleden gecreëerd. Ze maakten Yves Saint Laurent Opium ook tot een luxueus sieraad.

Sexy, sensueel en volwassen

Het gezicht van de Yves Saint Laurent Opium campagne in 2009 was de actrice Emily Blunt. In de clip loopt ze door luxe kamers in een diep uitgesneden maar toch heel elegant zwart avondjurkje. Ze kijkt door een sleutelgat en ziet aan de andere kant een cheeta. Blunt opent de deur en kijkt naar de grote kat die de mooie vrouw lijkt aan te vallen. Maar Emily Blunt's blik is genoeg om de grote kat in haar plaats te zetten. De fles Yves Saint Laurent Opium wordt geopend en vervolgens zie je de acteur van de clip op een bank rondhangen. Aan haar linkerhand draagt ze een grote amberring, waarmee ze haar nek en decolleté strijkt. Aan de andere kant houdt ze de fles Yves Saint Laurent Opium stevig vast. Dan hoort u haar zeggen: "Yves Saint Laurent Opium".

De actrice is ook het gezicht van de fotocampagne, samen met een roodharige schoonheid.

Het parfum is geen parfum voor heel jonge vrouwen of meisjes. Het is een parfum voor vrouwen die midden in het leven zijn, die in vrede met zichzelf zijn, die zelfverzekerd zijn met hun vrouwelijkheid en sensualiteit en ook een zekere elegantie uitstralen. Emily Blunt belichaamt dit alles, daarom was ze Yves Saint Laurent's eerste keuze voor het edele parfum. Yves Saint Laurent Opium is altijd een speler geweest in het hogere prijssegment, een luxe voor die bepaalde momenten die een vrouw zich kan en moet veroorloven. Want met een beetje luxe wordt het leven veel mooier.