Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Een parfum gemaakt voor levende goden: voor de dierspicy Yves Saint Laurent Kouros is Pierre Bourdon geïnspireerd op de Griekse oudheid, waar "Kouros" de naam is voor beelden van jonge mannen.

Met zijn bovengemiddelde sillage, die is samengesteld uit onder andere salie, patchoeli en civet, dit parfum is een compositie waardig de goden.

Yves Saint Laurent Kouros kopen tegen een gunstige prijs

De geur +

Oude Griekse kunst als inspiratiebron voor de parfumgeur

Yves Saint Laurent lanceerde in 1981 het populaire mannenparfum Yves Saint Laurent Kouros, waarbij de Griekse oudheid werd geïnterpreteerd als een elegant mannenparfum: Kouros is de naam van de antieke standbeelden van staande, ongeklede jonge mannen die meestal één been lichtjes naar voren hebben - alsof ze lopen. Deze Kouros beelden hebben sterke benen maar een slank, jong bovenlichaam, waardoor tegengestelde krachten in harmonie worden verenigd. Een Kouros vertegenwoordigt de god van de kunsten, Apollo.

Yves Saint Laurent nam het beeld van de Griekse god over en creëerde een kruidige, veelzijdige mannengeur. Aromatisch en intens, heeft het een aantrekkelijk effect op vrouwen en geeft het de draagster een krachtig charisma. Opening Yves Saint Laurent Kouros zijn de verse kruiden koriander, bijvoet en scharlei. De zoete, fruitige bergamot onderstreept het verkwikkende karakter van de topnoot. In het hart van het parfum ontvouwen zich sensuele, warme noten van jasmijn, geranium, orriswortel, kruidnagel en kaneel, die allemaal een bijna vrouwelijke zoetheid uitstralen.

Gecombineerd zijn de voor een mannengeur nogal ongebruikelijke akkoorden met houtachtige patchoeli en intens mannelijk ruikende vetiver, die op zijn beurt een typisch mannelijke geur is, zodat Yves Saint Laurent Kouros een ongelooflijke diepte krijgt. In de basis stralen leder, eikenmos, tonkaboon en civet pure mannelijke aantrekkingskracht uit. De aardse noten klinken samen met zoete honing en verleidelijke muskus. Over het geheel genomen lijkt Yves Saint Laurent Kouros ongelooflijk veelzijdig en diep, omdat de vele verschillende ingrediënten exclusief en volledig nieuw zijn gecomponeerd tot een bedwelmende geursymfonie.

Kopnoten:
aldehyde
Bijvoet
Bergamot
Koriander
Scharlei
Hartnoten:
Geranium
Iriswortel
Jasmijn
Anjer
Patchoeli
Vetiver
Kaneel
Basisnoten:
Eikenmos
Honing
leder
muskus
Tonkaboon
Civet
Parfumeur:
Pierre Bourdon
Jaar van uitgave:
1981

Beoordeling +

Aandeel positieve beoordelingen voor Yves Saint Laurent Kouros met vier sterren of meer
5 uit 5 sterren — op basis van 1 klant adviezen
Commentaar van Wrapprand
lekker

YSL Kouros eau de toilette is een heerlijke geur. Natuurlijk voor iedereen persoonlijk, maar voor mij is het een supergeur die je lekker lang blijft ruiken. Niet duur bij easucosmetic!

De parfumeur+

De fles+

De reclame+

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten
1) Maximale besparingen van een product van de lijn Yves Saint Laurent Kouros in vergelijking met de SRP
Filter merkwinkel
Filter actief
Alles verwijderen
naar de merkwinkel

Lijnen +

Productsoort +

prijs +

18 386
toepassen
vandaag tot-37%1