Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
Filter merkwinkel
Filter actief
Alles verwijderen
naar de merkwinkel

Lijnen +

Productsoort +

prijs +

20 369
toepassen
vandaag tot-37%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Een geur gecreëerd voor levende goden: Pierre Bourdon haalde zijn inspiratie voor het dierlijk-kruidige Yves Saint Laurent Kouros uit het oude Griekenland, waar "Kouros " de naam is voor standbeelden van jonge mannen.

Met zijn bovengemiddelde geur, samengesteld uit onder andere muskaatsalie, patchoeli en civet, is deze geur een compositie die de goden waardig is.

Yves Saint Laurent Kouros goedkoop kopen

De geur +

Oudgriekse kunst als inspiratie voor de geur

Yves Saint Laurent lanceerde de populaire mannengeur Yves Saint Laurent Kouros in 1981, waarbij de Griekse oudheid werd geïnterpreteerd als een elegante mannengeur: Kouros is de naam van de antieke beelden van staande, ongeklede jonge mannen, die meestal één been iets naar voren hebben - alsof ze lopen. Deze Kouros-beelden hebben sterke benen maar een slank, jong bovenlichaam en verenigen zo tegengestelde krachten in harmonie. Een Kouros vertegenwoordigt de god van de kunsten, Apollo.

Yves Saint Laurent nam het beeld van de Griekse god over en creëerde een kruidige, veelzijdige mannelijke geur. Aromatisch en intens, het trekt vrouwen aan en geeft zijn drager een krachtig aura. Yves Saint Laurent Kouros opent met de frisse kruiden koriander, bijvoet en scharlei. De zoete, fruitige bergamot benadrukt het verkwikkende karakter van de topnoot. Sensuele, warme noten van jasmijn, geranium, orriswortel, kruidnagel en kaneel ontvouwen zich in het hart van de geur, die allemaal een bijna vrouwelijke zoetheid uitstralen.

Deze nogal ongebruikelijke akkoorden voor een mannengeur worden gecombineerd met houtachtige patchoeli en intens mannelijk ruikende vetiver, die op zijn beurt een typisch mannelijke geur is, wat Yves Saint Laurent Kouros een ongelooflijke diepte geeft. In de basis stralen leer, eikenmos, tonkaboon en civet pure mannelijke allure uit. De aardse noten resoneren samen met zoete honing en verleidelijke muskus. Over het geheel genomen is Yves Saint Laurent Kouros ongelooflijk veelzijdig en diepzinnig, omdat de vele verschillende ingrediënten exclusief en volledig nieuw zijn samengesteld tot een bedwelmende geursymfonie.

Parfümeur:
Pierre Bourdon
Jaar van uitgave:
1981

Beoordeling +

Aandeel positieve beoordelingen voor Yves Saint Laurent Kouros met vier sterren of meer
5 uit 5 sterren — op basis van 1 klant adviezen
Commentaar van Wrapprand
lekker

YSL Kouros eau de toilette is een heerlijke geur. Natuurlijk voor iedereen persoonlijk, maar voor mij is het een supergeur die je lekker lang blijft ruiken. Niet duur bij easucosmetic!

De parfumeur+

De fles+

De reclame+

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten
1) Maximale besparingen van een product van de lijn Yves Saint Laurent Kouros in vergelijking met de SRP