Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

Oude Griekse kunst als inspiratiebron voor de parfumgeur

Yves Saint Laurent Saint-Laurent lanceerde in 1981 de populaire mannengeur Yves Saint Laurent Kouros en interpreteerde de Griekse oudheid als een elegante mannengeur: Kouros zijn de antieke beelden staande jonge mannen die meestal een been hebben dat gemakkelijk gepresenteerd kan worden - alsof ze slechts lopen. Deze Kouros standbeelden hebben sterke poten, maar een slank, jong bovenlichaam en verenigen zo tegengestelde krachten in harmonie. Een kouros vertegenwoordigt God van de kunsten, Apollo.

Yves Saint Laurent pakte het beeld van Greekte god en creëerde een kruidige, veelzijdige mannelijke geur. Aromatisch en intenshet trekt vrouwen aan en geeft haar drager een krachtige uitstraling. Yves Saint Laurent Kouros wordt geopend door verse kruidenkoriander, alsem en muscatel salie. De zoete en fruitige bergamot onderstreept het karakter verkwikkend de topnoot. In het hart van de geur ontvouwen zich sensuele, warme noten van jasmijn, geranium, iriswortel, anjer en kaneel, die allemaal een bijna vrouwelijke zoetheid uitstralen.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

De tamelijk ongebruikelijke akkoorden voor de geur van een man worden gecombineerd met houtachtige patchoeli en intensieve maskuline-geurende vetiver, die op zijn beurt een typische mannelijke geur is, zodat Yves Saint Laurent Kouros een ongelooflijke diepte krijgt. In de basis straalt leder, eikenmos, tonkaboon en civet pure mannelijke aantrekkingskracht uit. De aardachtige noten klinken samen met zoete honing en bedelstillende muskus. Al met al ziet Yves Saint Laurent Kouros er ongelooflijk veelzijdig en diep uit, omdat de vele verschillende ingrediënten exclusief en volledig nieuw gecomponeerd zijn tot een inspirerende symfonie geur.

alle klanten beoordelen positieve
Yves Saint Laurent Kouros
4 of 5 sterren

5 uit 5 sterren — op basis van 3 klant adviezen

Commentaar van
vind de geur heerlijk
Wie Kouros kent, kan met de frisse geur van de deo zijn persoonlijke deurnoot nog versterken. Heerlijke combinatie tegen een uitstekende prijs.
Commentaar van
tijdloze klassieker
De klassieker van Kouros krijg je hier het goedkoopste. Tot nu toe heb ik het product alleen op de Canarische Eilanden goedkoper gevonden, maar ook niet vaak.
Commentaar van
lekker
YSL Kouros eau de toilette is een heerlijke geur. Natuurlijk voor iedereen persoonlijk, maar voor mij is het een supergeur die je lekker lang blijft ruiken. Niet duur bij easucosmetic!

Het uitzonderlijke talent van parfumeurs: Pierre Bourdon

De Franse parfumeur Pierre Bourdon is één van de genieën in de industrie. Hij wordt beschouwd als een van de meest innovatieve "neuzen" in het bedrijf, zoals hij heeft altijd baanbrekend door ongebruikelijke creaties om te zetten in wereldsuccessen. Pierre Bourdon werd in 1946 in Parijs geboren. Zijn vader werkte als Algemeen Directeur bij het luxelabel Christian Dior, zodat Pierre Bourdon al op jonge leeftijd in contact kwam met exclusieve mode en geuren. Aanvankelijk leek het er niet op dat hij de parfumerie ging beoefenen: Na schooltijd studeerde hij politiek en economie in Parijs. Nadien ging hij echter naar Grasse om als parfumeur een parfumstage te volgen.

Na zijn succesvolle afstuderen verhuisde hij terug naar Parijs en richtte enkele jaren later Yves Saint Laurent Kouros op. Andere internationaal succesvolle geuren uit zijn hand zijn Davidoff Cool Water, zowel mannen- als vrouwengeuren, Christian Dior Dolce Vita en Jil Sander Sun. In de jaren negentig creëerde hij een variant van Yves Saint Laurent Kouros voor Yves Saint Laurent, de Kouros Eau de Fraîcheur, een iets lichtere, frissere versie van de oorspronkelijke geur. Pierre Bourdon is niet alleen een meester in parfumcompositie, maar ook een kunstenaar die een enorme gevoeligheid heeft voor de mooie dingen in het leven. Hij kent de regels van het parfumeren, maar volgt ze niet altijd, hij maakt zijn eigen regels.

Hoogste kwaliteit in de vorm van natuurlijke ingrediënten is zijn werk. De geuren stralen levendigheid, individualiteit en elegantie uit. Deze waarden zijn ook opgenomen in Yves Saint Laurent Kouros en laat de geur voor zich spreken als een goddelijke sage uit het oude Griekenland. Inmiddels heeft de talentvolle Fransman zijn eigen geurlijn ontwikkeld, die zowel mannen- als vrouwengeuren omvat.

De edele essentie ingesloten in een marmeren pilaar

De buitengewone Yves Saint Laurent Saint Laurent Kouros fles is puristisch en klassiek. Het thema van de Griekse oudheid wordt opnieuw opgepakt, want de fles is gemodelleerd op een Marble kolom. De licht afgeronde flacon is stevig en toch filigraan in de hand. Naar de top toe wordt het een beetje smaller: De spuitkop zit in de flessenhals, er is geen dopje.

Silver accenten begrenzen het bovenste deel van de fles, waardoor deze een puristische elegantie heeft. Aan de voorzijde bevindt zich een discreet, luxueus zilverkleurig opschrift KOUROS, iets verder naar beneden is Yves Saint Laurent te lezen. Qua kleur wordt de fles in een heldere, schone witte clear bewaard. De standbeelden van Kouros versieren de tempels van Apollo vaak. Daarom is de fles als marmeren kolom maar al te geschikt; Het omhult en beschermt de kostbare vloeistof tegen de buitenkant.

De Griekse God in de reclamecampagne

De Yves Saint Laurent Kouro reclamecampagne, gelanceerd in 1981 voor de lancering, kenmerkt een uiterst atletische jonge man met donker haar als de hoofdpersoon. De gespierde, gebruinde man vertegenwoordigt de Griekse god Apollo, die onoverwinnelijk is in al zijn kracht. Aan het begin van de vlek springt hij, alleen gekleed in een badpak, de helderblauwe zee in. Hij duikt filigraan het water in en zwemt krachtig naar een tempel. Eenmaal daar, het verschijnt en stijgt uit het water.

Een klassieke Griekse schoonheid in een witte jurk, die een prinses zou kunnen zijn, ziet de aantrekkelijke man en voelt magisch gekleed. De twee lopen langzaam naar elkaar toe - hun pad wordt omkaderd door witmarmeren zuilen. Achter een van de zuilen die ze tegenkomen, draait de zuil zich plotseling om en openbaart zich als een fles van Yves Saint Laurent Kouros. Men kan veronderstellen dat de Griekse god zijn prinses zal kussen - hij veroverde haar in een mum van tijd. De commercial wordt begeleid door mystieke instrumentale muziek, die de magische aantrekkingskracht tussen de personages perfect onderstreept.

Alle componenten waaruit Yves Saint Laurent Kouros bestaat, worden opgenomen en geënsceneerd in de film. De krachtige, sensuele geur wordt weerspiegeld door de Griekse god Apollo: Hij is sterk en vastberaden, maar toch ongelooflijk gevoelig, gepassioneerd en emotioneel. Met zijn charme verovert hij de mooiste vrouw door de storm; hij vindt zijn prinses. De witte, klassieke flessen als zuilen omkaderen de twee en beschermen ze tegen het zicht - net zoals de fles het parfum omhult en veilig houdt.