Meer informatie:

Het concept

De Yves Saint Laurent Full Metal Shadow-serie realiseert een grote schoonheidstrend en toont tegelijkertijd een innovatieve, nieuwe textuur in de YSL-traditie. Metallic is een groot thema in de mode en cosmetica. De glanzende metaalkleuren zijn vaak moeilijk te bereiken, vooral bij make-up. Het speciale glanseffect wordt echter alleen door intensieve pigmentatie bereikt. Yves Saint Laurent Beauté heeft daarom een oogschaduw ontwikkeld met een vloeibare textuur. Dit maakt een hoge kleurintensiteit mogelijk en biedt tegelijkertijd meer ruimte voor verschillende soorten toepassingen. De textuur is geformuleerd met 40 procent water. Dit maakt het bijzonder soepel en zorgt tegelijkertijd voor een aangenaam verkoelend effect bij het aanbrengen.

Na droging blijven de oogschaduwkleuren echter tot 16 uur aanhouden. Ze verkruimelen niet, verbleken niet en nestelen zich niet in de plooien van het ooglid. Met de Yves Saint Laurent Full Metal Shadow zijn zelfs de langste nachten te beleven. De verpakking lijkt op een lipgloss en heeft een soortgelijke applicator.

Op deze manier kan de vloeibare oogschaduw op drie verschillende manieren worden gebruikt. Met de brede kant kunnen ze over het hele ooglid worden uitgespreid voor een ongecompliceerde maar expressieve make-up look. De smallere punt kan ook gebruikt worden voor een ooglidlijn. Ook grafische ontwerpen en experimenten zijn mogelijk. Dit maakt de Full Metal Shadows niet alleen geschikt voor spannende party looks, maar ook voor dagelijks gebruik.

Gecombineerd als glanzende effecten of als blikvangers op het zwarte ooglid geven ze de dagrijlocomotieven ook iets bijzonders. Naast de klassieke metaalkleuren zoals goud, zilver en koper, is er een breed scala aan kleuren. Van gedempte naakt en bruintinten tot groen en blauw, voor elk seizoen zijn er nuances. Vooral in het voorjaar en de zomer is het verkoelende effect verfrissend en in het zonlicht lijkt de metaalachtige glans ideaal.

Het design

Yves Saint Laurent Full Metal Shadow producten hebben een soortgelijk ontwerp als Lip Gloss. De duidelijke opdruk van de productnaam en de transparante verpakking, waardoor de metallic kleuren te herkennen zijn, voorkomen echter verwarring.

Het deksel is in glanzend goud met daaronder een zilveren rand. Het YSL-logo is een reliëf om de hals. De applicator is ook gelijkaardig aan lipproducten. De kleine spons heeft een afgeschuinde vorm en is daardoor ook geschikt voor de oogcontour. Met de smallere punt kan de kleur ook als eyeliner gebruikt worden. Afhankelijk van het gewenste resultaat kan het natuurlijk ook met de vingers of een andere cosmetische borstel of spons worden uitgespreid en gemakkelijk worden gefineerd.

Het assortiment

De producten van Yves Saint Laurent Full Metal Shadow zijn in lijn met de trend. De collectie bevat veel verschillende oogschaduw kleuren, die allemaal een spannende metallic afwerking hebben. YSL heeft een nieuwe formule ontwikkeld die zorgt voor een optimale inktlozing en een hoge opaciteit. De vloeibare textuur is gebaseerd op 40 procent water. Dit maakt het bijzonder gemakkelijk aan te brengen, ontvouwt de volle kleurintensiteit en zorgt tegelijkertijd voor een aangenaam verkoelend effect bij het aanbrengen.

Door de licht afgeschuinde spons applicator kan de kleur op het gehele ooglid worden aangebracht of zelfs als kleuraccent of eyeliner. Dit maakt meer discrete looks en ook opvallende party of festival make-ups mogelijk. Eenmaal gedroogd duurt de kleur van de oogschaduw maximaal 16 uur. Het is veegvast, vervaagt niet en brokkelt niet af. Bovendien zet het zich niet vast in de fijne rimpels van het ooglid, zodat het resultaat hetzelfde blijft als bij het eerste aanbrengen.

Ook de kleurkeuze is zeer gevarieerd, waarbij elke nuance wordt afgemaakt door de metallic glans en dat iets zekers krijgt. Met Yves Saint Laurent Full Metal Shadow 01 Grey Splash is er een zeer klassiek zilver, dat natuurlijk niet mag ontbreken in een metallic serie. Het is iets donkerder en kan daarom op vele manieren gecombineerd worden. De goudkleurige tegenhanger is de Yves Saint Laurent Full Metal Shadow 17 Gold Source, die voor het eerst werd getoond in de zomercollectie van 2017. Hetzelfde geldt voor de rijke Lilaton Full Metal Shadow 18 Violet Wave. Beide kleuren harmoniëren ook en kunnen in één look gecombineerd worden. Een donkerder blauw is Full Metal Shadow 10 Wet Blue. De metallic glans geeft het een licht vochtige uitstraling en maakt de kleur levendig, zodat de naam zeer toepasselijk is. Met Full Metal Shadow 14 Fur Green is er ook een zeer donker bosgroen, dat perfect de kleurwereld van herfst en winter weerspiegelt. Het vormt ook een uitstekend contrast met goud. Met de Yves Saint Laurent Full Metal Shadow 13 Velvet Beige is er ook een zeer neutrale pasta toon. Door zijn indrukwekkende duurzaamheid kan de vloeibare oogschaduw ook als basis worden gebruikt. Het discrete beige is ideaal, maar krijgt toch een zekere verfijning door zijn glans.