Meer informatie:

Het concept

Het Yves Saint Laurent Couture-gamma combineert vijf perfect op elkaar afgestemde nuances tot een handige reeks. De oogschaduw is verkrijgbaar met een matte en satijnen afwerking, zodat er veel verschillende looks gecreëerd kunnen worden. De poederschaduwen zijn intens gepigmenteerd en inspireren door hun rijke kleuren. Bovendien is er een formule die zeer lang meegaat en niet in de rimpels van het ooglid terechtkomt. Dit is ideaal om een lange dag of avond door te komen met een perfecte make-up look. Het maakt make-up ook gemakkelijker en sneller, omdat er geen extra primer nodig is. De textuur is tegelijkertijd aangenaam zacht en soepel, zodat hij goed kan worden verblind.

Het resultaat zijn harmonieuze, zachte overgangen tussen de kleuren, die elkaar perfect aanvullen. Het kwintet bestaat uit kleurvelden van verschillende groottes, wat ook beginners helpt bij het maken van hun keuze. De basiskleuren zijn navenant groter, terwijl markeerstiften en donkere kleuren voor het definiëren en contouren iets kleiner zijn. Natuurlijk kunnen ze naar wens gecombineerd worden. Zo kunnen met slechts één palet verschillende stijlen worden gecreëerd, van onopvallende alledaagse locomotieven tot gladde ogen. De formule belooft tot 12 uur perfecte houvast, die zijn goede duurzaamheid verkrijgt door verschillende transparante poeders. Twee kleine applicators zijn ideaal voor onderweg en maken de praktische set compleet. Voor bijzonder ongecompliceerde make-ups kan de donkerste tint ook als eyeliner worden gebruikt.

De naam Couture is natuurlijk geïnspireerd op de mode Yves Saint Laurents. Verschillende stoffen patronen uit de studio en seizoensgebonden kleuren zijn het model voor de oogschaduw paletten. Dit resulteert in klassieke kleurthema's zoals bruin of grijs en meer experimentele kleurwerelden zoals turkoois en roze. De vijf nuances komen niet altijd uit dezelfde kleurfamilie, maar vullen elkaar toch goed aan. Dit resulteert in nog meer combinatiemogelijkheden en gevarieerde resultaten.

Het design

Het coutureprogramma van Yves Saint Laurent overtuigt ook optisch met zijn hoogwaardige en stijlvolle design. Ze hebben een rechthoekige vorm, die niettemin compact genoeg is om in een handtas te worden gedragen. Het deksel is voorzien van een royale spiegel, zodat de toepassing ook onderweg succesvol is. Er is ook ruimte voor twee applicators in miniatuur formaat. De dubbelzijdige spons applicator heeft een bredere en een licht spitse kant. Beide zijn ideaal voor het aanbrengen van oogschaduw en het instellen van highlights. Voor het fineerwerk is er nog een borstel, die ook smal genoeg is om de plooi van het ooglid te definiëren. De vijf kleuren zijn ook gerangschikt in een vierkant, maar hebben verschillende maten. Zo zijn de kleurvelden voor basiskleuren navenant groter, omdat ze vaker worden gebruikt.

Het assortiment

Het assortiment Yves Saint Laurent couture bestaat uit vijf verschillende oogschaduwen om nieuwe en spannende looks te creëren. Geïnspireerd door stoffen uit het atelier van Saint Laurent, zijn er zowel tijdloze klassiekers in subtielere kleuren als avant-garde mengelingen met complementaire kleuren. De afwerkingen variëren van mat tot satijn, voor nog meer dynamiek. De afzonderlijke kleurvelden met hun verschillende afmetingen bieden oriëntatie tussen basiskleuren en markeerkleuren. Natuurlijk kunnen alle nuances steeds weer gecombineerd worden volgens de gewenste look. Door hun zijdeachtige textuur zijn ze zeer gemakkelijk te mengen. Tegelijkertijd bieden ze een perfecte ondersteuning tot 12 uur zonder rimpels achter te laten.

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het Yves Saint Laurent Couture Palette 01 Tuxedo een zwart tot zilvergrijs kleurenthema. Geïnspireerd door de zwarte smoking is ze de klassieker voor Smokey Eyes. De matte nuances zijn ideaal voor het definiëren van de ogen en het bereiken van een rokerig resultaat. De antraciet en een lichtere crème met glans zorgen dan voor lichte reflecties. Het Couture Palette 02 Fauves combineert prachtige naaktinten. Het varieert van een iets grijsbruine donkerbruine tot meer delicate middenbruine tinten en beige tot een delicate rosé die als highlight dient. Dit maakt het ideaal voor dagelijks gebruik en harmonieert met veel verschillende typen.

Een wat koelere variant is Palette 04 Saharienne, die een abrikoos en een lichtgele crème bevat als aanvulling op drie grijsbruine tinten. Het Yves Saint Laurent Couture Palette 07 Parisienne bevat romantische tinten roze en violet. Ze hebben de neiging naar de mauve toe en zijn nog steeds draagbaar zonder al te opvallend. Ondanks de naam is Yves Saint Laurent Couture Palette 08 Avant Garde ook geschikt voor dagelijks gebruik. Er zijn verschillende tinten groen, van donkergroen en mint tot meer gouden tinten. Ze vertegenwoordigen ook idealiter de kleurenwereld van de herfst.

Een helderdere variant die blauw wordt is 10 Lumières Marjorelle. Een lichtgroen grasveld en lichtblauw worden aangevuld met drie donkerdere variaties. De kleuren passen bij jeans, maar kunnen ook gebruikt worden voor meer experimentele looks. Het 11 Ballets Russes assortiment combineert vijf verschillende kleuren die nog steeds in elkaar passen. Rondom een donker viooltje zijn twee gouden nuances te zien, evenals een helder roze en een lichtblauw.

Voor wie het subtieler wil hebben, is het Yves Saint Laurent Couture Palette 13 Golden Glow de perfecte keuze. Het combineert warme chocoladetinten met tamelijk gouden nuances. Het is een ideaal naaktpalet, dat het bijzondere echter door de glans krijgt. De variant Palette 14 Rosy Glow is meer roze van ondertoon, maar behoort ook tot het naaktspectrum. De hoogwaardige poederpotjes in goud en zwart ontwerp van YSL bevatten ook een spiegel en twee kleine applicators voor onmiddellijke oogmake-up zonder verder keukengerei.