Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

Een zoet gif dat betovert

Met de Dior Poison Girl Unexpected, gelanceerd in 2018, geeft Dior de klassieker uit de jaren tachtig een geheel nieuwe, frisse richting. Gemaakt door François Demachy, Dior Poison Girl Unexpected is zoet en fruitig, de houdbaarheid en sillage is absoluut bovengemiddeld. Demachy gaf de eau de toilette een topnoot van Tanzaniaanse gember, zoute tonen en bittere sinaasappels. De hartnoot gaat verder met jasmijn samba, pioenen en Damascus rozen. De basis is afgerond met vanille, muskus en Venezolaanse tonkabonen.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Dior Poison Girl Unexpected is dromerig, vrouwelijk en sexy, maar niet meisjesachtig of naïef. De geur is voor alle vrouwen die zich graag sexy geven, maar dit niet laten zien met opvallende kleding of speciale make-up. Dior Poison Girl Unexpected is voor vrouwen die zich ook sexy en vrouwelijk voelen in jeans en sneakers en dit uitstralen. Dit is nog een reden waarom Dior Poison Girl Unexpected wordt gezien als een allrounder die zowel overdag als 's avonds in een club of tijdens romantische uren voor twee personen gedragen kan worden. Alleen de dosering is belangrijk: een vleugje geur overdag en je trekt zelfs in de universiteit of op kantoor de aandacht, een beetje meer en de nacht kan komen.

Hoofd parfumeur met Visies

François Demachy werd geboren in 1949 in Cannes, de zoon van een apotheker, maar groeide op in Grasse. Aanvankelijk wilde hij tandheelkunde studeren, maar veranderde daarna van zadel om fysiotherapeut te worden. Om deze opleiding te financieren nam hij een baan aan in een fabriek die grondstoffen voor parfum produceerde. Dit fascineerde hem zozeer dat hij al zijn eerdere plannen voor de toekomst vergat en zich in 1972 inschreef in de parfumerie van Charabot. In 1977 werd hij aangenomen door Chanel Parfums, waar hij werkte onder leiding van Henri Robert. Hij hield van Chanel en verbleef daar bijna 30 jaar voordat hij de hoofdparfumeur werdDior , waar hij nog steeds werkt.

Onder zijn leiding Dior niet alleen geuren zoals Dior Poison Girl Unexpected . Meer dan 110 geuren, waaronder Ambre Nuit, Savage, Dior Homme Intense, Escale a Parati, Fahrenheit, Joy en Midnight Poison, werden door hem gecreëerd. Naast Chanel werkte hij ook als parfumeur voor Victoria's Secret, Kenzo, Pucci, Acqua di Parma, Fendi en Bourjois. François Demachy geeft de voorkeur aan het gebruik van patchoeli en rozen, wat ook Dior Poison Girl Unexpected blijkt uit zijn werk. Om de hoge kwaliteit van de geuren te garanderen, werkt François Demachy niet Dior alleen in het geurlaboratorium, maar onderhoudt hij ook nauw contact met de producenten van de grondstoffen in Grasse, omdat hij veel belang hecht aan duurzaamheid.

François Demachy beschrijft zichzelf als een gecultiveerde estheet en kunstliefhebber die zich Dior niet alleen heeft ingespannen om het grote erfgoed te bewaren, maar ook om het te verrijken. Op zijn Dior beurt ziet hij het als een voorrecht om de schepper van Dior Poison Girl Unexpected François Demachy als hoofdparfumeur te hebben.

Het vertrouwde ontwerp blijft behouden

In 1985 verscheen het Original Poison en bracht een geur mee, die de geesten verdeelde, men hield of haatte het. Maar de fles, ontworpen door Véronique Monod, was een genot voor iedereen. Daarom is Dior trouw gebleven aan de prachtige appelvormige fles in alle gifgeuren. Zo is Dior Poison Girl Unexpected. De flacon is gemaakt van helder glas, licht gedraaid en voorzien van een edele zwarte glazen kap.

Véronique Monod is de dochter van Eloi en Isabelle Monod, die in de jaren zeventig van de vorige eeuw beroemde glaskunstenaars in Frankrijk waren en waarvan de kunstwerken vandaag de dag de hoogste prijzen op veilingen halen. Monod erfde het talent van zijn ouders voor driedimensionale glazen kunstwerken en maakte naam in de creatie van parfumflacons. De Dior Poison Girl Unexpected fles laat zien hoe mooi en evenwichtig haar kunst is. Hoewel het zwaar en van hoge kwaliteit is, is het licht in de hand. Het vat en de geur erin zijn kunstwerken die elkaar hebben opgezocht en gevonden.

Onverwacht zoals de geur

Het gezicht voor Dior Poison Girl Unexpected is het model Camilla Rowe. Ze was ook de eerste keuze voor Poison Girl, omdat ze een zelfverzekerde sexappeal uitstraalt. Het is dus niet verwonderlijk dat de campagneclips voor Poison Girl en Dior Poison Girl Unexpected identiek zijn tot het einde, wanneer de fles met de nieuwe geur wordt getoond.

Voorheen werd de dansende Camilla Rowe geobserveerd door een gefascineerd man. Ze kijkt hem aan en keert zich af, hij volgt haar, maar ze laat hem duidelijk zien dat ze de leiding heeft. De jongeman kijkt naar verschillende clips en foto's van de prachtige blondjes en droomt ervan om ze te veroveren. Plotseling stapt ze uit een video die hij bekijkt en zegt: "Ik ben geen meisje, ik ben gif". "("Ik ben geen meisje, ik ben gif."). Dan verschijnt de fles Dior Poison Girl Unexpected. Met deze uitspraak maakt Rowe duidelijk dat ze geen schattig meisje is, maar een zelfverzekerde jonge vrouw die neemt wat ze wil. Dat je haar kunt veroveren als ze dat wil en toestaat. En dat ze perfect in staat is om de mannen om haar heen te verwarren.

Met Dior Poison Girl Unexpected richt Dior zich tot jonge vrouwen die in vrede met zichzelf zijn en die zelfverzekerd door het leven gaan, die zichzelf graag zien zoals ze zijn en die duidelijk zeggen wat ze willen en wat ze niet willen. Dior Poison Girl Unexpected is niet romantisch, het is spannend, verleidelijk en sexy. Toch is het geen zware geur die verplettert, maar nodigt het je uit om hoog te vliegen.