Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
Filter merkwinkel
Filter actief
Alles verwijderen
naar de merkwinkel

Lijnen +

Productsoort +

prijs +

6 592
toepassen
vandaag tot-25%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Dior Diorissimo

De geur +

Dior Dior issimo, de frisse en bloemige geur voor vrouwen

De geur Dior Dior issimo is vandaag de dag een absolute klassieker onder de vrouwengeuren. De grote parfumeur Edmond Roudnitska creëerde deze onmiskenbare geur al in 1956. "Hoe meer geuren tot ons doordringen, hoe meer ze tot ons doordringen. Ze leven in ons en worden een deel van ons," schrijft Edmond Roudnitska. Dior issimo is een frisse bloemengeur. In deze geur, gedomineerd door jasmijn, lelies en amaryllis, is ook de onmiskenbare en geliefde geur van lelietjes-van-dalen onmiddellijk herkenbaar. Christian Dior vereerde het lelietje-van-dalen als talisman en geluksbrenger.

Hij liet altijd een bloesem in de zoom van al zijn haute couture modellen naaien. Roudnidska stelde deze geur samen rond het lelietje-van-dalen en combineerde het met amaryllis, rozenhout en ylang-ylang om een romantische, zeer vrouwelijke geurbeleving te creëren. De grote schrijver Jean Cocteau merkte op dat de naam Dior kan worden geïnterpreteerd als een magische combinatie van Dieu (God) en or (goud). Dit is ook de oorsprong van de prachtige parfumnamen die de naam van hun meester wijzigen. Stralende voorbeelden zijn Dior issimo (1956), Miss Dior (1947), Dior ella (1972) en Dior essence (1979).

Wat kan er symbolischer zijn voor Dior dan de intensivering van de naam? Cocteau stelde dat Dior issimo "een parfum is dat kleur geeft aan alle dingen en glans en eeuwigheid kan geven aan een hoed vergeten op een tuinstoel met bloemen, een lichte jurk, een heldere lach en de kleuren van de tijd".Christian Dior zelf beschreef Dior issimo als de "geurige uitdrukking van zijn ziel". Zelfs vandaag de dag is het nog steeds de belichaming van het bloemige parfum dat de geur van de natuur perfect imiteert.

Kopnoten:
Lelietje-van-dalen
Hartnoten:
Jasmijn
Basisnoten:
muskus
Parfümeur:
François Demachy
Jaar van uitgave:
2009

Beoordeling +

Aandeel positieve beoordelingen voor Dior Diorissimo met vier sterren of meer
5 uit 5 sterren — op basis van 1 klant adviezen
Commentaar van Exubse
Dior Diorissimo

Toen ik deze geur voor het eerst rook was ik meteen verkocht, ik moet hem hebben. Op het internet gezocht en Easycosmetic was echt de voordeligste. Inmiddels dreaag ik hem bijna dagelijks.

De parfumeur+

De fles+

De reclame+

Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten