Gegevensoverzicht Dior Sauvage

Productsoort:Herenparfum
Merk:Dior
Officiële website:www.dior.com
Parfumeur:François Demachy
Jaar van uitgave:2015

Dior Sauvage, de sappige geur van verse heren

Dior Sauvage werd pas in september 2015 gelanceerd en is al goed op weg om een echte klassieker te worden. Dior Sauvage heeft alles wat een man parfum nodig heeft. De aromatische essentie boeit met zijn stralend sappige frisheid en is tegelijkertijd mannelijker dan bijna elk ander elixer.

Dat was ook het plan toen Dior de geur van de mannen ontwikkelde. François Demachy, parfumeur-créateur van het luxelabel, zag een essentie voor zich die ruw maar toch elegant zou zijn. De bijpassende ingrediënten werden geselecteerd volgens de hoogste normen. In de topnoot wordt Sauvage geopend met verse Calabrische bergamot gecombineerd met bedelende lavendel en Szechuan peper. In de hartnoot ontmoeten rozen geranium en roze peper elkaar.

Dankzij Vetiver, Patchouli, Ambrox en Elemiharz is de creatie houtachtig afgewerkt. Tijdens de ontwikkeling vormden weidse landschappen, bedekt met een azuurblauwe lucht, de inspiratie voor de maker. Zo ontstond de unieke geurmix, die op een indrukwekkend natuurspektakel lijkt.

Kopnoten:Bergamot van Calabrië, Lavendel, Szechuan peper
Hartnoten:Rose Geranium, Roze Peper
Basisnoten:Vetiver, Patchoeli, Ambrox, Elemihars hars
Geurnoten:aromatisch

Sterparfumeur Francois Demachy creëerde Dior Sauvage

Sinds 2006 is de Fransman Francois Demachy, de maker van Dior Sauvage, werkzaam als parfumeur bij Dior. Net als veel van zijn collega's die opgroeiden in Grasse, de parfumhoofdstad van Frankrijk, waren geuren en smaken al op jonge leeftijd een van zijn passies. Demachie heeft altijd de edelste ingrediënten in het hart - tot op de dag van vandaag.

"Mijn functie is om al deze prachtige materialen te verfijnen. Bij Dior is de kwaliteit consistent: Dat is onze signatuur," legt hij zijn werk in het luxe huis uit. Bij Dior vond Demachy de beste omstandigheden met een enorm geurlaboratorium waar duizenden grondstoffen worden opgeslagen. Dior Sauvage is voor zijn uitvinder een essentie, gemaakt van "zeldzame ingrediënten" en dus een "olfactorische samenstelling die geen grenzen kent".

Francois Demachy ontwikkelde niet alleen geuren voor Dior, maar ook andere merken deden een beroep op zijn unieke vaardigheden, waaronder grote namen als Emilio Pucci (Vivara Silver Edition, Vivara), Fendi (Palazzo, L`Acquarossa, Fan di Fendi Eau Fraìche, Fan di Fendi), Givenchy (Dahlia Noir Le Bal, Dahlia Noir L`Eau), Emanuel Ungaro (Ungaro pour L`Homme, Ombomme). Hij creëerde echter veruit de meeste geuren voor Dior. Deze omvatten Dior Miss Dior Le Parfum, Miss Dior Eau Fràiche, Miss Dior Chèrie, Midnight Poison, Hypnotic Poison Elixir en de luxe La Collection Privèe met de exclusieve geuren Vetiver, Patchouli Imperial, Mitzah en Leather Oud.

Flesje van Dior Sauvage inspireert in mannelijke uitstraling

Toen Dior Sauvage werd ontwikkeld, had de sterparfumeur Francois Demachy een duidelijke visie. "Mijn uitgangspunt bij het maken van Sauvage was de man. Een oprechte, vanzelfsprekende mannelijkheid. Zoals het beeld van een man die de mode niet volgt en tijdloos is," zegt de meester. De constant mannelijke fles zet de geschiedenis van het parfum voort met zijn unieke rechtuitheid.

De flacon is niet alleen de container van de essentie, maar weerspiegelt ook haar ziel. De Dior Sauvage fles presenteert zich zonder franjes, in plaats daarvan eenvoudig en tegelijkertijd nobel. Het afgeronde silhouet contrasteert direct met de ruwe, mannelijke geur.

In discreet zwart wordt het glas lichter naar de basis toe, verandert eerst in een rokerig donkerblauw en eindigt vervolgens in mysterieuze transparantie. Een gekroesde zwarte lak sluiting en gegraveerd CD-logo vervolledigen het unieke karakter van de Eau de Toilette Dior Sauvage. De voorkant van de fles is versierd met de opvallende "Sauvage"

De ster Johnny Depp van Hollywood is het adverterende gezicht van Dior Sauvage

Het lijdt geen twijfel dat zo'n buitengewone geur als Dior Sauvage ook een buitengewone reclame gezicht vereist. Hollywoodster Johnny Depp had gelijk bij Dior. De acteur bevindt zich in een ruige en rotsachtige omgeving die het parfum al geïnspireerd heeft. Het indrukwekkende landschap wordt gedomineerd door een azuurblauwe lucht - een gevoel van vrijheid en avontuur opent. Johnny Depp's look past perfect in het plaatje. Zijn schommelende houding, zijn armen bedekt met tatoeages en hangend met opvallende sieraden, lijkt in absolute harmonie met wat hem omringt op dit moment.

Verantwoordelijk voor deze bijzondere campagne is sterfotograaf Jean-Baptiste Mondino. In de commerciële clip laat hij Depp's rokerige stem horen: "Ik moet hier weg. Welke kant moet ik op? Ik weet het niet. De acteur krijgt in een Ford Mustang in zijn rol, vlucht de scène zonder te weten waar hij gaat. Zijn pad leidt hem uiteindelijk de woestijn in, waar hij zijn dierlijke kant terugkaatst. Na zijn metamorfose kan Johnny Depp eindelijk laten zien wie hij werkelijk is.

Johnny Depp promoot een parfum waarvan de frisse, kruidige mengeling al miljoenen mannenharten heeft gekost. De creatie dankt dit ook aan de verkwikkende frisheid, die wordt gevormd door de combinatie van bergamot en roze peper.

Meer producten van Dior

Naast Dior Sauvage vindt u in de easyCOSMETIC Beauty-shop de volgende series: