Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

De geur

Miss Dior Blooming Bouquet is de opvolger van Miss Dior, een geur die in 2005 op de markt is gebracht, en vertegenwoordigt de great passie van zijn maker Christian Dior voor bloemen. De essentie opent met een topnoot van Siciliaanse mandarijn essentie, waardoor de geur een vleugje lente krijgt. In de hartnoten wordt het gevoel van wandelen over een prachtige bloemenweide gewekt: abrikozenschil, pioenroos, pioenroos en perzik komen samen tot een Aura van lichtheid en frisheid in de zomer. Het aandeel rozen is net sterk genoeg om de typische eigenschappen van de populaire bloem te onderstrepen: harmonie, intensiteit en kracht. In Miss Dior Blooming Bouquet, de geur van witte muskus onthult een gevoel van sympathie en vriendelijkheid, want muskus is bekend om een aura van vertrouwen te wekken.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

De prachtige, onvergelijkbare mix van houtachtige, zoete en fruitige akkoorden maakt van Blooming Bouquet een langdurige geurbeleving. Al met al versmelten hoofd-, hart- en basisnoten tot een geslaagde combinatie die op geen enkele wijze inferieur is aan zijn voorganger Miss Dior wat betreft intensiteit en elegantie. Miss Dior Blooming Bouquet is een betoverende parfumcompositie voor elke dag, maar ook de perfecte keuze voor de grootse optredens in de avond.

De parfumeur

Christian Dior heeft er altijd naar gestreefd om vrouwen met zijn geuren in een exquise, elegante vrouwelijkheid te wikkelen. Zijn parfums geven de dragers het gevoel dat ze een nobele stof uit zijn haute couture collectie dragen. Het bloeiende boeket uit de parfumserie "Miss Dior" stond voor de langverwachte realisatie van Christian Dior's liefde voor bloemen. De Fransman François Demachy, parfumeur van Dior en het parfum Dior Miss Dior Blooming Bouquet, realiseerde de voorstelling op een perfecte manier. Hij maakte verschillende parfums voor Dior, waaronder een andere variant van de Miss Dior geur. Hij ontwikkelde ook de Fan di Fendi geur voor Fendi in 2010 en de Eaudemoiselle de Givenchy voor Givenchy.

Demachy werd geboren in 1949 in Cannes en hield al op jonge leeftijd van de geur van de bloemen van zijn geboortestad Grasse. Via Edmond Roudnitska, die op jonge leeftijd voor Dior werkte, ontmoette hij Christian Dior en begon hij parfums voor hem te ontwerpen. Demachy verzamelt zijn inspiratie graag op plaatsen waar "zee, land en zon" elkaar ontmoeten. Hij meet het succes van een parfum af aan de mate van enthousiasme die het opwekt bij vrouwen die het dragen. Als ze tevreden glimlachen en tegelijkertijd de interesse van een man wekken, is de schepper ook blij. Demachy zegt over de Miss Dior serie dat de harmonie van verschillende noten - zuur, bloemig of houtachtig - verantwoordelijk is voor het grote succes en de zeer bijzondere schoonheid. Hij noemt Miss Dior dan ook graag een soort liefdesgelofte.

De fles

De Dior Miss Dior Dior Blooming Bouquet fles is geïnspireerd op de geur van zijn voorganger. De loop rond de hals van de fles grijpt meteen het oog van de toeschouwer: Een symbool voor lichtheid en slordigheid van een jong meisje dat soms lussen in haar haren bindt. De verpakking overtuigt overigens door zijn elegante eenvoud in de vorm van een vierkant glas, liefdevol versierd met de belettering. De roze kleur van het Blooming Bouquet parfum binnenin de transparante verpakking zorgt voor een perfecte totaalindruk van de frisse, verlegen maar krachtige uitstraling die de geur ook op de huid achterlaat. Door de meer compacte vorm kan de fles ook mee worden genomen tijdens het reizen of onderweg.

De reclame

De reclamecampagne van het Dior Miss Dior Blooming Bouquet doet de naam van het parfum eer aan en vindt plaats in een voorjaarsachtige omgeving. Het verhaal erachter: Een vrouw ruikt naar een roze bloem. Je kunt zien hoe ze van de geur houdt en sluit haar ogen om zich volledig over te geven aan haar fantasiewereld. Ze droomt weg van de bloemenweide waarop ze ligt. Het wordt duidelijk dat de instelling van de clip verandert wanneer de ogen van de hoofdpersoon gesloten zijn. Aanvankelijk ziet ze zichzelf elegant in haar gedachten in een fris zwembad. Ze loopt door het water, gestyled met een elegante ketting en XXL zonnebril. De houding verandert doordat de vrouw de roos snuffelt. Daarna zit de leidende actrice in haar gedachten tegenover een man voordat ze hem kust en - in werkelijkheid - gelukzalig zinkt op een bedje van bloemen. Ze zijn roze en roze, terwijl de vrouw draagt een witte, bruidsjurk en glimlacht tevreden rondom.

Het geheel wordt begeleid door een moderne variatie op de Franse klassieker "La vie en rose", ooit gezongen door Edith Piaf. De laatste setting toont de fles van het parfum met zijn speelse inscriptie. De belangrijkste rol van de vrouw in de commerciële clip wordt gespeeld door Natalie Portman, die al sinds 2010 het gezicht is van diverse Dior campagnes en ook wel bekend staat als een succesvolle actrice.