Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

Dior Higher - de elegante, stedelijke mannengeur

Dior Higher is een pulserende, eigentijdse en gedistingeerde geur voor stadsmannen. De Engelse geurnaam Hoger verwijst naar verhevenheid, inspiratie, doortastendheid en de opening van de wereld. Een mannelijke geur gewijd aan de moderne, gecultiveerde en kosmopolitische mannen van de 21ste eeuw, die het leven aanpakken, zich ontwikkelen en bewust beleven en genieten van elk moment in het hier en nu.

Dior Higher is een heerlijk sensuele, aromatische geur die zachte energie, een lichte glans en een luchtige lichtheid uitstraalt met een elegante compositie. Een sensationele geurbeleving die de zintuigen prikkelt, vitaliseert, verfrist en inspireert. Naast zijn aromatische en houtachtige noten mengt Dior Higher heerlijk stralende en sappige fruitakkoorden vol licht en lichtheid met de pulserende vibratie en energie van specerijen.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

De geursamenstelling begint met een opvallend fris, fruitig en verkwikkend perenbasilakkoord, dat zich in de topnoot combineert met sappige perzik en sprankelende citrusvruchten. In het hartnootje domineert kardemom met zijn heerlijke aroma's gecombineerd met rozemarijn en cipressenhout. In de basis ronden de essences van Noord-Amerikaans cederhout met zijn fijne, edele geur en energieke, houtachtige en kruidige aroma's in combinatie met sensuele muskus het aantrekkelijke boeket prachtig af.

Teamwork brengt je verder - en hoger

De fantastisch verkwikkende en heerlijk aromatische geur Dior Higher werd gecreëerd door de twee uitstekende Franse parfumeurs Olivier Gillotin en Olivier Pescheux.

In hun eigen woorden creëerden ze een geur die een "...luchtige sensatie en zachte energie uitstraalt. Een mix van pulserende, moderne en stedelijke geuren. De vibratie en energie van de kruiden vermengen zich met fruitige noten van lichtheid en lichtheid." Een werkelijk succesvolle compositie die vandaag en in de toekomst nog steeds een moderne en inspirerende geur vertegenwoordigt en veelgevraagd is met een sterke aantrekkingskracht.

Na deze succesvolle geur componeerden Olivier Gillotin en Olivier Pescheux vanaf 2002 ook de opvolger mannelijk parfum Higher Black.

Olivier Gillotin is een zeer gerespecteerde en succesvolle senior parfumeur bij Givaudan. Geboren in Bretagne onder de frisse zeelucht van het Atlantische klimaat, studeerde de wetenschappelijk geïnteresseerde parfumeur eerst biologie in Parijs en kwam pas bij de reukkunst van de parfumerie door zijn neef, die Chanel's parfumeur was. Hij studeerde parfumerie aan de beroemde school van Givaudan en is nu vicepresident van Givaudan in de Verenigde Staten. Dagelijks leven en natuur als bron van creativiteit, staat hij bekend om emotioneel zeer sfeervolle en vrolijke parfums.

Tot zijn creaties behoren Mary Kay Black Diamonds (2012), Ralph Lauren Ralph Wild (2008), Ralph Lauren Polo Red Extreme (2017), Calvin Klein Reveal Man (2015) en Tom Ford Tobacco Oud (2013).

De Franse parfumeur Olivier Pescheux studeerde parfum aan de befaamde ISIPCA parfumschool in Versailles. Daarna werkte hij als parfumeur voor Payan Bertrand in Bangkok. Daarna keerde hij terug naar Parijs om uitstekende geuren te maken voor Annick Goutal. Olivier Pescheux werkt sinds 1998 ook samen met Givaudan en werd in 2010 bekroond met de International Fragrance Prize.

Een van de beroemde geuren onder zijn vele prachtige creaties is Paco Rabanne 1 miljoen (2008).

Dior Hogere fles in moderne architecturale stijl & high-tech ontwerp

Net zoals de elegante, luchtige, heldere en energieke avant-garde geur Dior Higher werd gemaakt voor de moderne, verfijnde en gedurfde stadsmens, belichaamt de fles ook de moderne stedelijke wereld in een eigentijds design. Met zijn puristische stijl is het flessenontwerp georiënteerd op hedendaagse minimalistische architectuur en stijlvolle high-tech ontwerpen van de moderne tijd.

De rechthoekige, esthetische fles van de Dior Higher eau de toilette wordt gepresenteerd in verschillende ontwerpen. Eenmaal in een fles van helder, massief glas met een metalen dop en zwarte inscriptie die het mogelijk maakt dat de winderige geur water te schijnen doorzichtig. In andere versies presenteert Dior de herengeur Hoger in originele, op technologie geïnspireerde flessen in de vorm van een rechthoekige, slanke plastic zuil met een gesatineerd metalen deksel in een karakteristiek kleurenpalet van grijs, wit en zwart, waarin het sproeiapparaat aan de voorzijde is ingebed.

Het aantrekkelijke flesontwerp voor de indrukwekkende, mannelijke geur Dior Higher is ontwikkeld door de Franse ontwerper Adrien Haas en graficus Sebastien Dragon, die het Beef bureau oprichtte. Adrien Haas ontwierp ook de fles met het parfum Illusion van Michel Klein.

Dior Hoger - de campagne

De mannengeur Dior Higher werd in 2001 gelanceerd door het modehuis Christian Dior. Een eigentijdse, gedistingeerde geur die het begin van het nieuwe millennium opende.

Het idee achter Christian Dior's Hogere parfum is verhevenheid, inspiratie en doortastendheid met het oog op een nieuwe tijd, een open wereld en de stadsmens van het nieuwe millennium. Jonge stadsbewoners die bewust leven in het hier en nu van de moderne wereld, die vrij, onafhankelijk, grenzeloos, creatief en ver vooruit zijn in hun benadering van nieuwe horizonten, opstaan en ontvouwen.

Verfrissend koel, pulserend en verkwikkend met een zwevende luchtige lichtheid, een stralende glans en zacht verkwikkend, wekt de geur Dior Higher deze inspiratie op met verrassende aroma's en onderstreept elegant de eeuwige mannelijkheid van zijn drager. De geur- en reclamecampagne van Dior Higher is ontwikkeld in nauwe samenwerking met voormalig creatief directeur en modeontwerper Hedi Slimane, die bekend is geworden als de bedenker van moderne smalle en strakke kostuumsnitjes en magere jeans.

De geur Dior Higher werd gepromoot in reclamefoto's en commerciële tv-spotjes, begeleid door een funky soundtrack van de Franse elektronicaband Air. Het representatieve gezicht en de jonge Dior Higher Mann werd in 2001 belichaamd door model Eric Van Norstrand. De zwart-wit foto's van fotograaf Richard Avedon tonen de jongeman met naakt, smal, gespierd bovenlichaam met het eau de toilette in lijn met de veranderde mode. Eric Van Norstrand stond ook voor de toenmalige herencollectie met de nieuwe smalle en strakke pasvorm van Dior en was het revolutionaire ideaal van de moderne man met parfum en mode.

Later verscheen Julien Hedquist ook voor de camera voor de geur Dior Higher.