Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

Een geur voor de eeuwigheid

Er zijn geuren die de harten en neuzen van honderden 's nachts te veroveren. Velen van hen verdwijnen echter langzaam maar zeker van het beeld. Ze worden van hun troon geduwd door nieuwe en modernere geuren. Er zijn echter ook geuren die voor de eeuwigheid gemaakt lijken te zijn. Een van deze geuren is Dior Miss Dior.

Dior Miss Dior is een van de favorieten van het icoon Christian Dior: Maar hij is zeker niet de enige die zich nog steeds aangetrokken voelt tot het parfum dat de zintuigen sinds 1947 fascineert. Inmiddels is de klassieker echter al meer dan eens geherformuleerd. Laatste in 2017.

De creatie van Dior Miss Dior is vandaag de dag nog steeds uniek. Ze is boeiend en echt verslavend - maar dit doet ze langzaam en opzettelijk. Dit wordt mogelijk gemaakt door een enorm charmante kop, die opent met fruitige, frisse akkoorden van mandarijn, citroen en roze peper. Daarna volgt een verleidelijk bloemrijk hart, waarin noten van Grasse roos, jasmijnblad en Damascusroos zich verenigen. De finale van de Dior Miss Dior geur is onvergelijkbaar verleidelijk en sensueel, met patchoeli en palissander.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Als gevolg hiervan is Dior Miss Dior vandaag de dag nog steeds een buitengewoon wandelende geur die zichzelf in het geheugen verbrandt.

alle klanten beoordelen positieve
Dior Miss Dior
4 of 5 sterren

5 uit 5 sterren — op basis van 3 klant adviezen

Commentaar van
Superlicht op de huid
Super zacht op en voor de huid. De huid voelt soepel aan en de creme trekt snel in. Ik ben echt enthousiast. En de niet opdringerige geur past perfect er bij!
Commentaar van
Mijn luevelingsgeur
Ik heb ook de eau de parfum maar de eau de toilette gebruik ik liever overdag. Mijn collega's vinden het een heerlijke geur en ik ben er sowieso verzot op!
Commentaar van
Dior Miss Dior
Een aantal van mijn vriendinnen hebben deze geur al een tijdje en vorige week heb ik hem ook eens opgedaan. Werd bij het uitgaan door ene leuke jongen aangesproken en inmiddels hebben we nog een date gepland, hahaha.

Meerdere meesters voor één klassieker

Dior Miss Dior is een vrouwengeur die geschiedenis heeft gemaakt. Een geur die vrouwen al meer dan een halve eeuw in alle situaties van hun leven begeleidt. Dat zijn we echter niet alleen verschuldigd aan het House of Dior, maar ook aan de makers van de populaire geur: in dit geval zijn er zelfs meerdere.

Dior Miss Dior werd oorspronkelijk in 1947 opgericht door de twee gerenommeerde parfumeurs Jean Carles en Paul Vacher. Carles kwam uit Frankrijk en creëerde geuren zoals Lucien Lelong Indiscret en Lucien Lelong Taliesin tijdens zijn leven en carrière. Daarnaast komen de geuren Dana Tabu, Kano en Kano voor de Mens van hem. Vager komt ook uit Frankrijk. We zijn hem vrouwengeuren verschuldigd zoals Diors Diorling uit 1963 en ook het klassieke Arpège van Lanvin. Beide mannen creëerden echter niet alleen tijdloze klassiekers zoals Miss Dior, maar moesten ook de parfumwereld vormgeven - bijvoorbeeld door als leraar op te treden.

De laatste editie van de 2017 parfum werd geschreven door parfumeur François Demachy. Hoewel het duidelijk het concept van het origineel volgde, gaf het het een nieuwe en moderne touch. Toch staat hier de romantiek nog steeds op de voorgrond. Demachie wordt vaak aangeduid als de Heer van geuren. Hij werd geboren in Grasse en in een familie van parfumeurs. Sinds 2006 werkt hij voor het gerenommeerde huis Dior en creëerde hij creaties voor het label zoals de geuren Belle De Jour en Addict To Life.

Een eenvoudig ontwerp dat cult werd

Christian Dior heeft Dior Miss Dior gecreëerd in zijn eigen woorden om elke vrouw in een voortreffelijke vrouwelijkheid te wikkelen. Dior Miss Dior was het eerste parfum van het prestigieuze Dior label. Dat is nog een reden waarom het al lang op ieders lippen ligt toen het in de jaren veertig op de markt werd gebracht. Maar het parfum snel bereikt cult status niet alleen vanwege zijn geur. De elegante fles, die deze bevat, was ook inspirerend.

Ook de fles van de heruitgave ziet er aanvankelijk heel onopvallend uit. De kleine en handige container overtuigt echter vooral door zijn eenvoud. De rechthoekige fles is afgewerkt met transparant glas, waardoor de vloeistof van het parfum zichtbaar is. Vandaag de dag is het goudgeel, maar voor een lange tijd was het speels en dromerig roze. De sierlijke belettering op de voorkant van de fles is ontworpen met veel aandacht voor detail. Een andere blikvanger is een zilverkleurige strik die de hals van de fles versiert.

Een lange reclame-geschiedenis

Niet alleen de geur Dior Miss Dior heeft veel te vertellen in termen van succes, de reclame-geschiedenis van de geur is ook indrukwekkend en uitgebreid.

Natalie Portman als een mooie "weggelopen bruid" in Miss Dior's nieuwe commerciële inspireert niet alleen feministen.

In de jaren veertig en vijftig waren er enkele geselecteerde affiches, waarvan de meeste op reclamezuilen of huiswanden te vinden waren. De foto's tonen toen een vrouw gekleed in een lange jurk en de fles met het parfum. Beiden werden getekend, zoals dat in deze tijd gebruikelijk was. De eerste reclamefoto's volgden in de jaren '70. Deze toonden verschillende vrouwen en een oversized flesje van de geur.

Vandaag de dag staat Haus Dior voor uitgebreidere reclamecampagnes waarin bekende vrouwelijke sterren meestal glimlachen in de camera. Al in 2015 gaven de bekende actrice en Oscar-winnende actrice Natalie Portman (o.a. bekend van "Black Swan") de geur Dior Miss Dior haar mooie gezicht. In de reclamespot speelde Portman destijds een bruid die haar toekomstige echtgenoot aan het altaar verliet.

In de nieuwe clip uit 2017 zien we Portman genieten van het leven, in de zee springen in een aanlegsteiger of ruziën en ravotten met haar geliefde. Haar boodschap:"Wat zou je doen uit liefde? Zowel de clip als de rest van de campagne, die Portman verleidelijk naar een rozenstruik staart of schijnbaar naakt in bed lijkt te zijn, zijn opzwepend, moedig en sensueel. Toch slagen het huis en de makers van de campagne er altijd in om zich te richten op de Dior Miss Dior fles. Bijvoorbeeld omdat hij de laatste foto van de clip in zijn bezit heeft, omdat ze hem stevig in haar hand houdt, of omdat hij voor Portman groot en beknopt is.