Meer informatie:

Het concept

Achter de naam Yves Saint Laurent Tatouage Couture staat een collectie bijzondere Lippenvlekken. Vlekken hebben een vloeibare textuur en zijn bijzonder duurzaam. Ze zijn vergelijkbaar met inkt en dragen daarom ook de bijnaam Tattoo of French Tatouage bij YSL. Ze zijn perfect voor dames die zich geen zorgen willen maken over de pasvorm van hun lippenstift. Dankzij de exclusieve formule hoeft een intensieve kleurbriljantie niet achterwege te blijven. D

De nuances zijn hoog gepigmenteerd en verkrijgbaar in een breed scala van tinten van naakt tot rood, paars en roze. Het bijzondere van Yves Saint Laurent Tatouage Couture is de trendy en moderne matte afwerking. Veel lippenkleuren kunnen sterk uitdrogen als ze mat zijn en zich op droge plekken vasthechten. De Lip Stains van YSL overtuigen door hun zeer lichte textuur en een gevoel van slijtage dat bijna als niets aanvoelt. De zorgen over de kleur van de lippen verdwijnen ook naar de achtergrond, terwijl de kleur perfect blijft glanzen.

De vloeibare formule droogt snel, wat het eerste gebruik vergemakkelijkt. Daarna vlekt het niet en is daarom ideaal om de hele dag of zelfs de avond te overleven. Het wordt aangebracht met behulp van de spatel-achtige applicator. Het heeft een plattere, taps toelopende punt. Hierdoor kunnen de contouren van de lippen optimaal worden vastgegrepen. Hij geeft veel controle over het werk en is bijna als een pen. Dit is ideaal voor zeer sterke nuances, net zoals make-up beginners snel geweldige resultaten kunnen bereiken. Natuurlijk is het ook mogelijk om de randen van tevoren vast te leggen met de juiste contourbalk. De applicator is zijdelings gedraaid en heeft een groter oppervlak waarmee de lippen snel gevuld kunnen worden.

Yves Saint Laurent's Beauty assortiment biedt tal van opties voor de perfecte lippenkleuring. Naast klassieke texturen voor lippenstiften en lipgloss zijn ook innovatieve nieuwe formules zoals de Stains of de Tint-in-Oil spannend. Yves Saint Laurent Tatouage Couture combineert de nieuwste make-up trends zoals matte texturen met de bewezen rijke kleuren en elegante verpakkingen van YSL producten. De ultra-matte Lip Stains beloven een hold van maximaal acht uur.

Het design

Yves Saint Laurent Tatouage Couture Lip Stains lijken op de populaire Glossy Stains in hun verpakking. De schelp is vierkant en vrij kort en breed in vergelijking met andere lipgloss variaties. In tegenstelling tot de Glossy versie hebben ze een transparante onderhelft met een satijnen afwerking. Dit past natuurlijk ook goed bij het matte resultaat van de lipkleur en vergemakkelijkt het onderscheid.

Het deksel is in glanzend goud en heeft het typische YSL-logo in zwart reliëf. Het is een zeer stijlvol en elegant ontwerp dat ook zeer compact is. Dus ook in kleinere handtassen is er altijd ruimte voor de avond.

De betreffende kleurnuance is altijd door de verpakking te herkennen. De applicator heeft ook een speciale vorm en is met zijn schuine punt meer als een pen. Dit zorgt ervoor dat de bestelling altijd nauwkeurig en volledig intuïtief is.

Het assortiment

Ze Yves Saint Laurent Tatouage Couture bieden een rijke, intense kleur met een onvergelijkbare houdbaarheid. Omdat de vloeibare textuur een langdurige lippenvlek is. Ze zijn sneldrogend en bestand tegen vlekken. De innovatieve formule belooft tot acht uur perfecte houvast. Het voelt verrassend licht en nauwelijks waarneembaar op de lippen - ook al droogt het mat. Matte lipkleuren zijn een belangrijk trendthema in de schoonheidsindustrie. Ze kunnen echter vaak erg droog zijn en zich ongemakkelijk voelen en er ongelijkmatig uitzien. YSL heeft daarom de textuur geperfectioneerd om een balans te vinden tussen comfort, duurzaamheid en hoge pigmentatie. Van naakt tot donkerder nuances zijn er vele kleuren om uit te kiezen.

Vernoemd naar de gehele collectie, de kleur Yves Saint Laurent Tatouage Couture is 1 Rouge Taouage. Het is een zeer intens, helder rood met roze delen. Een donkerder Bugunderrood is Tatouage Couture 8 Black Red Code, terwijl Tatouage Couture 9 Grenat No-Rules een roestiger rood is. Er is een zuiver vuurrood met Tatouage Couture 12 Rode Stammen. Ondanks zijn naam is Tatouage Couture 13 True Orange een helder koraalrood, de ideale combinatie van oranje en rood. Een karmijnrood is de Nuance Yves Saint Laurent Tatouage Couture 10 Carmin Statement, die ook een licht blauwachtige ondertoon heeft.

Electric Orange wordt gekarakteriseerd als Tatouage Couture 2 Crazy Tangerine, een echt heldere oranje tint. Het Mandarinenton Yves Saint Laurent Tatouage Couture 17 Unconventional Coral is iets helderder, maar even intens. Een bijna neon koraaltoon is Tatouage Couture 22 Corail Anti Mainstream. De Nuance Tatouage Couture 3 Rose Ink, een felroze, is ook bijna neonkleurig. Een gedempte Rosaton met Mauve invloeden is te vinden bij Yves Saint Laurent Tatouage Couture 5 Rosewood Gang. Een roze naakt is Tatouage Couture 11 Rose Illicite.

Een van de donkerste tinten in de collectie is Tatouage Couture 15 Violet Conviction, een donkere bessentint. Een combinatie van terracotta en rosé is weer een Tatouage Couture 16 naakt embleem. Bij de Nuance Tatouage Couture 19 Fuchsia Intimate is er ook een originele Fuchsiatint, een combinatie van paars en roze. Magenta kleuren is de kleur nummer Tatouage Couture 20 Roze Squad. Er zijn ook zeer klassieke beige pastatinten, met Tatouage Couture 7 Nu Interdit-tinten voor een lichtere tot medium teint. Zo is er ook het donkerdere Naakt aan Taupe Tatouage Couture 23 Enkelvoud Taupe.

De matte Lip Stains uit het huis Yves Saint Laurent hebben een speciale applicator. Het heeft de vorm van een spatel en heeft twee kanten. Door de vlakke, smalle zijde zijn de contouren perfect te volgen. Het ligt zo goed in de hand dat het net zo precies kan worden getekend als met een borstel. Zijdelings gekeerd, krijgt men een bredere borstelzijde waarmee de lippen snel gevuld kunnen worden.