Meer informatie:

Het concept

Het huis van Yves Saint Laurent zijn we verplicht aan de gelijknamige Franse modeontwerper. Hij was het die in 1961 het inmiddels wereldberoemde label creëerde. Zelf werd hij beschouwd als een revolutionair in de mode-industrie. Hoewel hij zich in het begin aan vrouwenmode had gecommitteerd, was Yves Saint Laurent niet bang om het buitengewoon vrouwelijk en aantrekkelijk te laten zijn. Een van zijn meest gedurfde en indrukwekkende creaties in de jaren zestig was een strak zittend maar zeer elegant broekpak voor vrouwen.

Maar het huis moet zich natuurlijk niet alleen richten op damesmode. In de loop van de tijd werd het productassortiment van YSL uitgebreid tot herenmode, maar ook tot cosmetische producten. Deze moeten echter heel vakkundig de twee dingen onderstrepen waarvoor de modecollecties van het huis ook bekend zijn: Elegantie en normen.

Sinds 1999 maakt de onderneming deel uit van de Gucci-groep, die van 1999 tot 2004 door de Franse groep PPR werd overgenomen. Tot aan zijn dood in 2008 was het bedrijf echter nog steeds voornamelijk in handen van de creatieve maker. Hij stierf aan een kwaadaardige hersentumor die hij een jaar eerder had ontdekt. Sindsdien zijn gerenommeerde ontwerpers als Hedi Slimane en Anthony Vaccarello op Yves Saint Laurent.

De lijn Yves Saint Laurent Le Teint Encre de Peau maakt deel uit van de cosmeticadivisie van het bedrijf. Zij biedt haar veeleisende klanten een hoogwaardige en innovatieve basis. Deze is onder andere voorzien van vluchtige oliën, die niet alleen de huid verzorgen en van kostbare stoffen zoals vocht voorzien - ze ondersteunt ook het vrijkomen van pigmenten. Hierdoor staan alle fundamenten van de Yves Saint Laurent Le Teint Encre de Peau lijn niet alleen voor een hoog draagcomfort en veel zorg, maar ook voor een hoog en toch natuurlijk ogende dekkracht.

Het design

Yves Saint Laurent staat vooral voor twee dingen: elegantie en ambitie. Dit is ook terug te zien in het ontwerp van de Yves Saint Laurent Le Teint Encre de Peau lijn. Immers, elegantie straalt vooral uit van de hoekvormige flessen van de lijn - en daarom moeten ze ook aan de hoogste optische eisen voldoen.

De kleur van de Yves Saint Laurent Le Teint Encre de Peau lijn is zwart. De flesjes zijn echter niet altijd in het zwart te zien, waardoor de inhoud op verschillende plaatsen door het hoogwaardige glas heen glanst. Voor edele contrasten en een prachtige blikvanger zorgt voor een gouden sluiting, die het logo van het huis versiert.

Het assortiment

Yves Saint Laurent Le Teint Encre de Peau lijn is het revolutionaire en innovatieve antwoord op de eisen van de moderne cosmetica. Want vandaag de dag zou een primer meer moeten bedekken dan alleen kleine oneffenheden en zo zorgen voor een perfecte teint. Het zou dit op een zeer natuurlijke maar onverwoestbare manier moeten doen. Maar het moet ook de huid zo goed mogelijk verzorgen, verwennen en beschermen. De producten van de Yves Saint Laurent Le Teint Encre de Peau lijn doen dit allemaal - maar ze doen veel meer. Omdat ze ook onvergelijkbare elegantie uitstralen.

Alle Yves Saint Laurent Le Teint Encre de Peau producten hebben een sensuele textuur op basis van vluchtige oliën die pigmenten afgeven zodra ze in contact komen met de huid. Het zijn deze oliën die een zeer comfortabele toepassing garanderen. Enerzijds voorzien ze de huid van waardevolle ingrediënten en vocht, maar vervluchtigen ze binnen enkele seconden, waardoor alleen de pigmenten en actieve ingrediënten op de huid achterblijven. Deze versmelten op hun beurt onmiddellijk met de opperhuid, wat zorgt voor een enorm hoog draagcomfort en een zeer natuurlijk ogend resultaat. Een vettig of maskachtig effect wordt ook volledig vermeden. De delicate fundering met de producten van de Yves Saint Laurent Le Teint Encre de Peau lijn voelt door zijn verwennerij en lichte samenstelling niet alleen uiterst aangenaam aan en is nauwelijks merkbaar.

De pigmentatie en dus ook de ondoorschijnendheid van de lijn Yves Saint Laurent Le Teint Encre de Peau, die nuances bevat zoals BD 10 Beige Doré, B 20 Beige, Yves Saint Laurent Le Teint Encre de Peau 20 Beige Rosé, 30 beige Rosé, 40 beige, 40 beige Doré, 50 beige, 50 beige Doré, 50 beige Rosé, 55 beige Doré, 60 beige en 65 beige Doré, Yves Saint Laurent Le Teint Encre de Peau heeft ook een zeer lange houdbaarheid.