Kruidige geurmengsel: Yves Saint Laurents Saint Laurents Black Opium Nuit Blanche

Het parfum van Yves Saint Laurent is een parfum van de Black Opium Npium Nuit Blanche van Yves Saint Laurent is een vrouwengeur en is sinds 2016 verkrijgbaar. Het is de de derde editie van de Opium Black serie en werd ontwikkeld voor volwassen, zelfbewuste vrouwen die hun vrouwelijkheid begrijpen en waarderen. De naam vertaalt zich in zwarte opium - slapeloze nacht.

Zwarte Opium Nuit Blanche heeft een zoet-gourmand-geur van oosterse oorsprong. In de top noot van het parfum is rijststoom een zeer ongebruikelijk nuance. De hartnoot en de oranje bloesem zorgen voor frisheid en glans in de geur. De energie van de zwarte koffie in de basisnoot geeft de Nuit Blanche Power and impulsiviteit. Duidelijkheid en toch geheimzinnigheid geeft de witte musk om te parfumeren - en geeft hem een bijzondere harmonie.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Al met al straalt Yves Saint Laurent Black Opium Nuit Blanche een briljante lading van sensuele en krachtige vrouwelijkheid uit. De inspiratie voor deze geur is afkomstig van het kunstfestival "Nuit Blanche", dat jaarlijks in Parijs plaatsvindt. Creatieve geesten ontmoeten elkaar daar de hele nacht en laten hun verbeelding de vrije loop - alles lijkt in het rijk van het mogelijke. Deze originaliteit van het festival werd met de geur gevangen genomen.

Yves Saint Laurent werd beschouwd als een revolutionair en wonderkind in de mode-industrie.

Yves Saint Laurent Black Opium Nuit Blanche is ontwikkeld door vier meesters. Het gaat onder meer om Olivier Cresp, Marie Salamagne, Honorine Blanc en Nathalie Lorson. Ze werken allemaal in Firmenich en hebben veel ervaring in het creëren van geuren.

Olivier Cresp werd geboren in Grasse in 1955. Het grootste deel van zijn familie verhandelde parfumgrondstoffen en hij studeerde ook grondstoffen en parfums in de Biddle Sawyer, USA. Terug in Frankrijk werkte hij eerst bij De Laire en daarna bij Quest. Sinds 1992 werkt hij bij Firmenich, waar hij betrokken was bij de ontwikkeling van diverse geuren. Deze omvatten Diesel Lover Dose (2011) en Paco Rabanne Black XS (2005). Zijn zus, Françoise Caron, werkt ook als parfumeur.

Marie Salamagne werd geboren in Parijs in 1977, het jaar waarin de eerste opium van Yves Saint Laurent werd gepubliceerd. Als kind tekende en schilderde ze gepassioneerd en op gevorderde leeftijd begon ze ook geuren als kleuren te zien. Dit was een van de redenen waarom ze naar de ISIPCA parfumschool in Versaille ging voordat ze Firmenich verliet. Een van haar bekendste geuren is Kylie Minogue Music Box (2012).

Honorine Blanc werd geboren in Libanon en verhuisde op 16 jarige leeftijd naar Parijs. In Versaille volgde ze de ISIPCA parfumschool en liep vervolgens stage bij IFF. Ze was in dienst van Fragrance Resources voordat ze eindelijk geuren mocht maken voor Firmenich - waar ze sinds 2005 is, waar ze onder andere Black Opium Nuit Blanche en Lady Gaga Fame (2012) heeft ontwikkeld.

Nathalie Lorson werd geboren in Grasse en experimenteert graag met parfums. in 1980 begon ze een stage bij Roure Bertrand Dupont, waar haar vader ook werkte als apotheker. Na haar opleiding werkte ze bij IFF en sinds 2000 is ze parfumeur bij Firmenich.

Fles Zwarte Opium Nuit Blanche belichaamt gesteentebeelden van YSL

Het flesje van de Yves Saint Laurent Black Opium Nuit Blanche is in overeenstemming met de slogan van de nacht zwart, met een lichte violette glans. Zowel de violette kleur als de glinsterende hoes doen denken aan een nacht vol feest en glamour - een nacht tot dag gemaakt. De sluiting van de fles wordt in een moderne Roségold gehouden. De fles is ook gebaseerd op de vroegere geuren van de Black Opium serie.

Met de Yves Saint Laurent Black Opium Nuit Blanche fles is verder vergelijkbaar met de Yves Saint Laurum parfumfles uit 1977, ontworpen door Pierre Dinand in nauwe samenwerking met Yves Saint Laurent: zowel de kleur als de round glasuitsnijding, die uitzicht door de fles mogelijk maakt, zijn zowel de kleur als de round-glasuitsnijding, die een blik door de fles heen mogelijk maakt. Op de glasuitsnijding staat de naam van het parfum, in dit geval "Black Opium Yves Saint Laurent".

Supermodel Edie Campbell is het gezicht van Yves Saint Laurent Black Opium Nuit Blanche

Het gezicht van de reclamecampagne voor Yves Saint Laurent Black Opium Nuit Blanche is opnieuw Edie Campbell, die de Black Opium houding op voorbeeldige wijze belichaamt. Ze is energiek, wankelend, sensueel mysterieus en charismatisch. Aan het begin van de commercial zwerft Edie Campbell door een schaduwrijke gang die luistert naar muziek op haar mobiele telefoon. Wat heeft ze nog meer gepland voor de nacht? Gaat ze terug naar de partij waar ze net vandaan kwam of gaat ze verder of gaat ze naar huis?

De hoofdrol in de promotieclip van Yves Saint Laurent's Black Opium Nuit Blanche werd gespeeld door het Engelse model Edie Campbell, 2016.

Maar dan: Zwarte Opium Nuit Blanche. Slechts een paar druppels geven het een onverwachte energie. Ze wil de nacht blijven wonen en keert terug naar het feest. Haar vrienden wachten op haar. En haar beau ook. Edie Campbell danst onbevangen op de dansvloer, geniet van de muziek en geeft haar zintuigen de vrije loop. Maar de nacht is ten einde. Haar vrienden verwachten dat ze komen met hen - laat de partij. Maar haar bewonderaar wil ook de rest van de nacht bij haar doorbrengen? Hoe zal zij beslissen? Voor haar vrienden of de interessante man? Edie Campbell kiest haar vrienden - en vrijheid.

De drie vrienden eindigen hun nacht boven de daken van de stad en genieten van de onwerkelijke achtergrond van de stad in het oog van de eerste stralen van de zon op een hoogbouw dak. Dan verlaat Edie Campbell haar twee vrienden en loopt weg. Wat er dan gebeurt, blijft hun geheim. Zwarte Opium Nuit Blanche wordt weergegeven en de zin "De nacht is nog niet voorbij..." wordt weergegeven. De nacht is nog niet voorbij....