Verlanglijstje Telefoon +3225 / 886971

Vers en aanwezig

Yves Saint Laurent L'Homme Sport is niet alleen geschikt voor de sport. Want de citrische en frisse mannengeur inspireert zelfs op warme zomerdagen met zijn lichte en verfrissende aanwezigheid. Het parfum is in 2014 gelanceerd en is gemaakt door Anne Flipo en Juliette Karagueuzoglou.

Yves Saint Laurent L'Homme Sport straalt een topnoot uit van aldehyden, bergamotcitroenen en verbena. De hartnoot is gemaakt van kardemom en elemi hars, terwijl de basis is gemaakt van ceder en amber. Yves Saint Laurent L'Homme Sport is een beetje wrang aan het begin, wordt zoeter naarmate het vordert en brengt ook een kruidige noot.

Kopnoten:
Hartnoten:
Basisnoten:

Als allrounder laat de citrusgeur zien wat het kan en hoe goed het altijd en overal gedragen kan worden. Naast de frisse combinatie biedt Yves Saint Laurent L'Homme Sport ook een discrete, mannelijke noot die de Eau de Toilette duidelijk onderscheidt als een mannengeur. De opvolger van de beroemde Yves Saint Laurent L'Homme bewijst dat hij ook als sportgeur een goed figuur snijdt en met zijn frisse aanwezigheid zeker nieuwe vrienden kan vinden, voor wie het origineel misschien iets te mannelijk is. Yves Saint Laurent L'Homme Sport is altijd het juiste ding om te dragen.

Succesvolle namen

Anne Flipo en Juliette Karagueuzoglou zijn de twee parfumeurs die Yves Saint Laurent L'Homme Sport leiden.

Juliette Karagueuzoglou besloot op 13-jarige leeftijd dat ze parfumeur wilde worden. Toen kwam ze erachter dat er een parfumer beroep was. Haar tante werkte voor Christian Dior en liet haar de nieuwste geur snuiven die ze ontwikkelde. De parfumduin toonde het meisje dat er veel werk, passie en aandacht voor detail in elk parfum en dus het was gebeurd met haar. Eigenlijk was het maar een logische stap, want al als klein kind legde ze haar ouders de meest verschillende geuren uit. Tegenwoordig verwerkt Juliette Karagueuzoglou graag houtachtige en kruidige noten in haar parfums. Onder de meer dan 50 parfums die ze heeft gemaakt zijn geuren voor Chopard, Salvatore Ferragamo, Penhaligon, Yardly, Coach en Jimmy Choo. Voor Yves Saint Laurent maakte ze zes parfums, waaronder Yves Saint Laurent L'Homme Sport, die ze creëerde in een harmonieuze samenwerking met Anne Flipo.

Anne Flipo, die tot de elite van meesterparfumeurs behoort, is even gepassioneerd als ervaren. Geboren in Picardië wordt ze van jongs af aan omringd door de aroma's van wilde bloemen, gecultiveerde bloemenperken en moestuinen. Ze wist al vroeg dat ze parfumeur wilde worden en bezocht het gerenommeerde ISIPCA in Versailles. Na haar afstuderen werkte ze samen met Michel Almairac voor ze bij IFF in dienst trad. Merken als Betty Barclay, Lalique, Tonino Lamborghini, Armani en Lancôme hebben al van hun werk geprofiteerd.

Dankzij de passie van beide parfumeurs, is Yves Saint Laurent L'Homme Sport uitgegroeid tot een zeer populaire sport en zomer geur voor mannen sinds 2014.

Een bekend en populair ontwerp

Helder glas vormt een perfecte cilinder. De zware voet zorgt voor een veilige standaard, de Yves Saint Laurent L'Homme Sportfles wordt afgesloten door een zilvergrijze zeshoek. Het logo van Yves Saint Laurent is natuurlijk in de hoed ingebed, zoals ook te zien is op de glazen cilinder "Yves Saint Laurent L'Homme Sport" in zilvergrijs en rood. De sproeikop is ook als kleine blikvanger in het rood uitgevoerd. Hierdoor springt hij in het oog en geeft hij de lichtgele geur een mooie, discrete blikvanger. De fles van Yves Saint Laurent L'Homme Sport is in zijn vorm absoluut identiek aan de uiterst populaire mannengeur van Yves Saint Laurent, L'Homme, die ook door L'Oreal op de markt wordt gebracht.

Welke ontwerper de fles ontwierp is onbekend, maar de combinatie van klassieke, geometrische vormen overtuigt met gemak. De fles geeft niet alleen uitdrukking aan zijn verbondenheid met de L'Homme serie, maar is ook verfrissend terughoudend en heerlijk mannelijk tegelijk.

Elegant, mannelijk, sportief

Ergens aan een groot stuk water. Op de achtergrond zijn schaduwrijke bergketens te zien, het wateroppervlak fungeert als spiegel. Een motorfiets nadert de toeschouwer, wisselt van perspectief en rijdt met een opspattende fontein langs de toeschouwer. De camera tilt zichzelf uit het water en geeft een korte blik op de berijder van de motorfiets, die nauwelijks onder de helm te zien is. Verdere uitsnijdingen tonen de bestuurder, die zijn voertuig perfect onder controle heeft, terwijl hij verder door het ondiepe water ploegt. Op een gegeven moment speelt de clip van Yves Saint Laurent L'Homme Sport met de ogen, omdat je niet weet of je naar zonlicht of maanlicht van boven of van onder kijkt.

Als de motorfiets eindelijk stilstaat, neemt acteur Olivier Martinez, bekend van films als "SWAT" of "Untreu", zijn helm uit. Zijn blik gaat eerst over het uitgestrekte gebied voordat hij in de camera kijkt. Daarnaast is er een aangename mannenstem: "L'Homme Sport van Yves Saint Laurent".

Olivier Martinez drukt precies de mannelijkheid uit die Yves Saint Laurent zich voorstelt voor de drager van L'Homme Sport. Heel natuurlijk, met een subliminale erotiek die geen grote gebaren of extreem aanwezige geuren vereist. De man die Yves Saint Laurent L'Homme Sport draagt ziet er net zo goed uit in sportkleding als in een kostuum, ziet er sexy en aantrekkelijk uit, zelfs als hij met een driedaagse baard uit bed stapt en helemaal in de war raakt. Olivier Martinez drukt dit allemaal uit en daarom werd hij door Mathieu César niet alleen gefotografeerd voor Yves Saint Laurent L'Homme Sport, maar ook voor andere Yves Saint Laurent campagnes.

Helaas zijn er op dit moment geen producten in deze collectie beschikbaar.