Maurice Roucel en Bernard Bourgeois werken als een team
Hermès 24 Faubourg, bekroond met de Fifi Award in 2012, is een symfonische wereld van geuren. De componisten, Maurice Roucel en Bernard Bourgeois, hebben een geraffineerde maar pretentieloze liaison gecreëerd met deze verfijnde chypregeur: frisse openingsaroma's, ondersteund door een rijk, fruitig bloemenboeket van aldehyden op een amberachtige basis.
Meesterparfumeur Roucel deed ervaring op bij de parfumbedrijven IFF en Quest en werkt momenteel voor Symrise. Hij begon zijn carrière bij Chanel, waar hij vanaf 1973 zes creatieve jaren werkte als chromatografisch chemicus. Hier ontleedde hij allerlei stoffen en weefde nieuwe geurstructuren uit hun grondstoffen, die de basis vormden voor zijn avant-gardistische geurontwerpen, zoals zijn opwindende oriëntaalse parfum Musc Ravageur voor Frédéric Malle uit 2001, het fruitig-frisse Donna Karan Be Delicious uit 2004 en Hermès 24 Faubourg. De witte bloemengeuren van Roucel worden gekenmerkt door de frisse, licht bitterzoete geur van de magnoliabloesem Michelia, die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt.
Hermès 24 Faubourg, een eerbetoon aan het adres van de Hermès flagship store in Parijs, werd gecreëerd in samenwerking met Bernard Bourgeois, die in een ander team de klassieker Rocabar voor Hermès creëerde. Als hoofd parfumontwikkeling en -controle ondersteunt Bourgeois de parfumeurs met zijn olfactorische expertise. Hij geeft ook les aan de parfumschool van Versailles en is betrokken bij de Osmothèque, het unieke archief van geuren in Versailles. De formules van historische geuren, waaronder originele recepten uit vele eeuwen, worden hier bewaard, de meest kostbare achter gepantserde deuren. Voor Bourgeois zijn geuren, net als schilderijen, totale kunstwerken, geïnspireerd door hun makers en zintuiglijk waargenomen door hun ontvangers. Bourgeois houdt van de Italiaanse Renaissance, het fauvisme en het Japanse schaduwspel: Nuances die ook terugkomen in het romantische concept van Hermès 24 Faubourg.