Geen resultaten Resultaat: Resultaten:
Filter merkwinkel
Filter actief
Alles verwijderen
naar de merkwinkel
toepassen
vandaag tot-42%1
thuiswinkel gecertificeerd
Deze winkel is onafhankelijk gecertificeerd en biedt 30 dagen geld-terug-garantie Meer informatie

Paars basilicum in een groen flesje: De Eau de Cologne Hermès Eau de Basilic Pourpre hult dames en heren in een groene frisheid die doet denken aan een zomerse bloeiende tuin.

Hermès Eau de Basilic Pourpre goedkoop kopen

De geur +

Hermès Eau de Basilic Pourpre - de bedauwde, zomerse tui

Hermès Eau de Basilic Pourpre is een uniseks geur uit 2022. In de groen-kruidige geur staat paarse basilicum centraal. De frisheid doet denken aan het weelderige groen dat de hitte van de zomer weerstaat. Bergamot draagt ook bij aan de frisheid en accentueert de basilicum met zure en citrusachtige geurnuances. Rozengeranium verzacht met zijn lichtzoete bloemengeur, warme specerijen verdiepen de indruk van de zomer. Patchouli blijft discreet op de achtergrond, zijn aardse nuance brengt de geur naar de tuin. Over het geheel genomen wekt de lichte cologne de indruk van een zomerse tuin vroeg in de ochtend. Een koele nacht heeft dauw op de planten getoverd, die nu fris en intens ruiken.

Hermès Eau de Basilic Pourpre verschijnt in de karakteristieke flacon van de Eaux de Cologne collectie van Hermès. De vierkante basis eindigt sterk afgerond in het bovenste gedeelte. In het midden van het glas is een rond plaatje met de naam van de collectie aangebracht. De glanzend zwarte bolvormige dop completeert deze harmonieuze flacon waarin vrouwelijke en mannelijke elementen in balans zijn. Eau de Basilic Pourpre wordt gekenmerkt door een sterke groene kleur die de geur samen met de groen-kruidige elementen fantastisch weerspiegelt.

Christine Nagels vader was al parfumeur. Maar ze wilde niet in zijn voetsporen treden, ze wilde verloskundige worden. Ze studeerde medicijnen, daarna scheikunde en uiteindelijk wilde ze toch parfums gaan maken. Ze studeerde af in scheikunde en werd uiteindelijk een van de eerste vrouwen in de parfumindustrie. Toch was het een lange weg naar parfumcreatie, omdat ze niet de traditionele school had doorlopen. Toch zette de vasthoudende en gepassioneerde Nagel haar droom om in werkelijkheid, en met succes. Sinds 2016 is ze de huisparfumeur voor Hermès. Voor haar is Eau de Basilic Pourpre de poëtische herinnering aan een zomergeur.

In tegenstelling tot de reclamefoto's van de groene fles, waar de kleuren helder zijn, is de foto met de ingrediënten in gedempte kleuren genomen. De groene bergamot glinstert licht geelgroen, de geraniumblaadjes lijken bijna verdord. De paarse basilicum lijkt bijna zwart. Hoewel de driedelige foto artistiek is, brengt hij helaas niet de frisheid van Hermès Eau de Basilic Pourpre over. De delicatesse van de kleuren zou echter ook een indicatie kunnen zijn van de subtiele geurstaart. De Eau de Cologne is als een delicaat briesje op de huid. Dit maakt het zeer aangenaam om te dragen, zelfs in de hete zomer.

Basisnoten:
Bergamot
Basilicum
roosgeranium
Patchoeli
Kruiden
Parfumeur:
Christine Nagel
Jaar van uitgave:
2022
Juridische kennisgevingen:
Alle prijzen incl. BTW & excl. verzendkosten